Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi
Başak Mah. Turna Sok. No 7 Villa 142 Başakşehir 4. Etap 1. Kısım, Başakşehir, İstanbul

Nakit

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Bağımlılık Danışmanlığı +17 daha fazla

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Dikkat Testleri

Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi

1986 yılında Elazığ’da doğdum. Evli ve iki çocuk annesiyim. İlk, orta ve lise eğitimimi Elazığ’da tamamladım. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimine başladım ve 2010 yılında mezun oldum. Mecburi hizmetimi İstanbul İl Ambulans Sevisi Başhekimliğinde yaptım sonrasında girdiğim Tıpta Uzmanlık Sınavında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları bölümünü tercih ettim ve uzmanlık eğitimimi burada tamamladım.

İnsanlar arasında destekleyici ve şefkatli iletişimin iyileştirici etkisine hep inandım. Ruh sağlığının farmakolojik olduğu kadar psikoterapilere açık olan kapısı her zaman ilgimi çekti. Terapi odaklı bir yaklaşımla yaklaşık 8 yıldır çocuk ve genç psikiyatrisi alanında çalışmaktayım. Bu süreçte Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Muş Devlet Hastanesinde çocuk ve gençlerin tedavisini yürüttüm ve alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

Konum: Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi Çocuk Psikiyatrisi Randevusu

Oğlum için Tuba hocaya randevu aldım oğlumda bazı otistik belirtiler vardı bu sebeble kendisine danıştık bizi çok sıcakkanlı karşıladı çok ilgilendi her şeyi detaylı bir şekilde açıkça paylaştı eşim ve ben çok memnun kaldık yönlendirmesi çok iyi ne yapacağımız konusunda bizi çok iyi bilgilendirdi ,oğlum için daha güzel günler bizi bekliyor inşallah

Y
Konum: Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Yeniden doğuşumun mimarıdır her adımında farklı bir şey öğretir sanki aynayla konuşuyormuşsunuz gibi hissettirir bu yüzden hiçbir düşüncenizi geride tutmazsınız iyi ki yollarımız kesişmiş

Konum: Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi Randevu

Tuba hocayla artık umutlarımın tükendiği, zihnimden ve hayal dünyamdan nasıl çıkacağımı bilemediğim bir zamanda tanıştık.Başlangıçta oldukça kaygılıydım ama ilerleyen sürecimizde samimiyetiyle,güler yüzlü oluşuyla, bana verdiği güvenle ve en önemlisi de işine gerçekten hâkim olmasıyla çok iyi gelişme kaydettik ve devam ediyoruz.Ben belki iyileşme yolculuğumda bazen yoruluyorum ama Tuba hocamın desteği ve ilgisi sayesinde tekrar ayaklanıp çaba göstermeye devam ediyorum, çünkü bu yolun sonunda kendimi ve hayatımı güzel bir yere getireceğimden hiç şüphem yok :)
İyi ki varsınız Tuba hocam,İyi ki varsın Bambu Psikiyatri

Oğlumun dil konusma gecikmesi olup dr tuba hocamıza gelmekteyiz kendisinden çok memnun kaldık 4 aydir kendisinde tedavi gormekteyiz bayağı ilerleme kaydedip hala tedavi sürecimiz devam etmektedir

Konum: Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi Otizm Görüntüleme Ve Tanısı

Oğlumun dönen şeylere takıntısı sosyal ortamlardan kaçma isteği oyun gruplarında ortak ilgisi ve göz kontağının kısıtlı olması sebebi ile psikologlar ve çocuk gelişimcilerin yönlendirmesi ile otizmden şüphelenip Tuba hanıma başvurduk kendisi detaylı inceledi ve oğlumum sadece sosyal fobisi olduğunu söyledi kendisi detaylı açıklamaları ile içimizi rahatlattı ama yine de takip edilmesi gerektiğini söyledi
Yönlendirmesi ile oğlumun sorunlarının kalkacağına inancım tam kendisini herkese tavsiye ederim

Konum: Uzm. Dr. Tuba Bilbay Kaynar Bambu İstanbul Çocuk Ve Genç Psikiyatri Merkezi Bağımlılık Danışmanlığı

Oğlum, nerdeyse 8-9 aydır oyun bağımlılığı problemiyle alakalı Tuba Hanımdan terapi alıyor. İlk başta sadece terapi alarak düzelebileceğini düşünüyorduk. Oyun yüzünden toplum içine çıkmak istemiyordu asosyal olmuştu. Maalesef okul başarısı da bir hayli düşmüştü. Bu 8-9 aylık süreçte oğlumda ileri derecede olumlu davranışlar gözlemledim. Benimle konuşmasında bile çok büyük bir değişim vardı. Akademik başarısındaki düşüşü kendi fark etti ve bir şeyler yapması gerektiğini fark etti. Hem aile içinde hem de kendi arkadaş hayatında da iletişimi güçlendi. Normalde tek kelimelik cevaplar verirken artık kendini detaylı anlatmaya başladığını fark ettik. Toplum içine katılma isteği yavaş yavaş gelmeye başladı. Terapiye başlarken ilaç kullanmasına eşimle karşıydık fakat Tuba Hanımla görüşmemizde bize detaylı bir açıklama yaparak ve ilacın oğlum üzerinde ne gibi etkiler olacağını anlatınca bu önyargımızı kırdık. Şu an oğlum çok daha iyi bir birey olma yolunda ilaçların etkisi de yadsınamaz.

Başakşehir'de çocuk ve ergen psikiyatristi öncülüğünde psikologlar, ergoterapistler, dil konuşma terapistlerinin aynı çatı altında hizmet verdiği bir klinik kurulduğunu duymuştum ve ablamla birlikte çocuklarımız için destek almaya karar verdik. Bambu Psikiyatri Merkeziyle yollarımız bu şekilde kesişmiş oldu iyi ki de kesişti. Oğlumun kural tanımaması, öfke sorunu, davranış sorunlarından dolayı başvurdum. Ben artık son aşamadaydım tükenmiştim, etrafımdaki kişiler psikiyatriste götürürsen direk ilaç başlar dediler beni vazgeçirmeye çalıştılar ama ben ilaç da önerilse kabul edecek durumdaydım. Doktor hanım düşündüğümüzün tersine ilaca gerek olmadığını ilaçtan önce çocuğun bu davranışlarının altındaki nedene odaklanmamız gerektiğini söyledi. Eşimle ve benimle uzun uzun konuştu soruna değil aramızdaki ilişkiye odaklanmamız gerektiğini anlattı, sınırlar konusunda eksiklerimizi farketmemizi sağladı bize oyunlar önerdi. O kadar iyi geldi ki..Doktor Tuba hanımı herkese yürekten tavsiye ederim.

Ş

Tuğba hocamızla tavsiye üzerine tanıştık. Kızımda Dürtüsellik ve dikkat dağınıklığı vardı bununla alakalı 2 yıldır okulda çok büyük problemler yaşıyorduk. Hocamızın tavsiyelerini ve tedavilerini uygulayarak şimdi çok iyi bir noktaya geldik. Benim gibi süreçle alakalı endişeleriniz varsa mutlaka Tuğba hocamla görüimenizi tavsiye ederim.

Ben doktor hanımı 7 yıl önce Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde tanıdım. Kızımın kaygılarını aşmamızda bize o kadar yardımı dokundu ki , kızımın hiç unutamadığı Tuba ablası oldu. Hatta sonrasında doktor hanımın İstanbul dışında bir hastaneye atandığını duyunca çok üzüldü.
Dünya küçük dedikleri bu olsa gerek yıllar sonra diğer kızım için hekim araştırırken internette Tuba hanıma rastladım inanamadım ve İstanbul’da kendi muayenehanesinde çalışmaya başladığını duyunca çok sevindim. Hemen randevu oluşturdum. Sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi bir his kapladı içimi görüşmeye girince ve doktor hanım eski yakınlığı, ilgisi ve alakasıyla bizi uzun uzun dinledi. Tedavi haritamızı oluşturdu ve terapiye başladık çok kısa sürede ilerleme sağladık.
İyi ki tekrar yollarımız kesişti, kızlarımın ve benim hayatımızdaki yeriniz çok başka..
Tuba hocamı çocukları için güvenilir ve işinin ehli bir hekim arayan herkese tavsiye ediyorum..

Ö

Doktorumuzun iletişimi çok etkili. Oğlumun okula gitmek istememesi, benden ayrılmaması, korkularının olmasından dolayı başvurduk. Çocuğumuzla olan yakınlığı, detaylı değerlendirmesi, ilgisi ve sakinliği sayesinde çok hızlı yol aldığımızı söyleyebilirim. Yalnız uyuyabilmeye , okulda bensiz durabilmeye başladı. Güvenle başvurabileceğiniz işini severek yapan ehil bir hekim. Çocuğuyla ilgili sıkıntıları olan ve kime başvuracağını bilemeyen herkese Tuba hanımı tavsiye ediyorum.