Psikoloji lisans eğitimine KKTC Girne Amerikan Üniversitesinde başlayıp Haliç Üniversitesinde devam ederek aynı üniversiteden 2012 yılında mezun oldum. 2017 yılında Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını onur derecesi ile bitirdim. 2012 yılından bu yana mesleki yetkinlik kazanmak adına çeşitli terapi/test eğitimleri ve süpervizyon aldım ve almaya devam ediyorum. Danışmanlık ve terapi hizmetlerime 15 yaş ve üstü bireylerle devam etmekteyim.

Terapi ve yöntemler:
EMDR 1. ve 2. Düzey (Prof. Emre Konuk), Bilişsel Davranışçı Terapi (Prof. Hakan Türkçapar), Şema Terapi (Prof. Gonca Saygüt Pekak), SAMBA-Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavisi, SAMBAint- İnternet Bağımlılığı Tedavisi (Prof. Kültegin Ögel), Motivasyonel Görüşme Teknikleri (Prof. Kültegin Ögel), Mindfullnes-Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Programı (Prof. Zümra Atalay), Çift Terapisi (Dr. William Heibert)

Testler:
WISC-R, WAIS, Rorschach, TAT, MMPI

Süpervizyonlar:
Prof. Feryal Çam Çelikel, Prof. Kültegin Ögel, Prof. Ebru Şalcıoğlu, Doç. Dr. Umut Mert Aksoy, Doç. Dr. Özlem Sertel Berk, Doç. Dr. Murat Artıran

Akademik Çalışmalar:
Sosyotropi ve Otonomi Kişilik özelliğine Sahip Yetişkinlerin Stresle Başa Çıkma Tarzları ve Ruhsal Belirtilerinin Birlikte İncelenmesi (Işık Ünv., 2016-2017)
Şizofreninin Biyolojik Faktörlerle İlişkisi ve Yüksek Risk Grupları, yayımlanmamış makale (Haliç Ünv., 2011)
Ana- Baba Tutumlarının Ergenlik Dönemi Çocuklarının Benlik Algısı Üzerindeki Etkisi, yayımlanmamış makale (Haliç Ünv., 2011)
10. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresinde ‘Ülkemizde madde bağımlılığında gereksinimler ve mevcut durum’ konulu panelde konuşmacı (2016)

Yürüttüğü Projeler:
Bağımsız Yaşamın Rengi (Küçükçekmece Belediyesi) (2016)

İdea Psikoloji
Bahçelievler Mahallesi Mehmetçik Sokak Gök Bakan İş Merkezi No 6 Kat 1, Bahçelievler, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 15 yaşındaki çocuklar
Nakit, Kredi kartı

Psikoloji Randevusu +60 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 15 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Randevu +53 daha fazla

Aile İçi İletişim Sorunları

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Bahçelievler Mahallesi Mehmetçik Sokak Gök Bakan İş Merkezi No 6 Kat 1, İstanbul

Konum: İdea Psikoloji Psikoloji Randevusu

Tuğba hanım işini hakkıyla yapan biri. Sosyal hayatımda yaşadığım bazı sorunlardan dolayı uzun zamandır hayata küsmüşken beni tekrardan hayata döndürdü. Özellikle yaptığımız emdr seansları benim için çok faydalı oldu. Kendimle ilgili hiç farketmediğim şeyleri farkettirip, iyileşmeme yardımcı olduğu için kendisine çok minnettarım. Gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz bir psikolog.

Konum: İdea Psikoloji Bireysel Terapi

Yaklaşık 1.5 yıl süren psikolojik danışmam ile kendimi ilerlemiş ve aile içi problemlerimde de doğru yönlendirme ile kendimi iyi hissetmemi sağladı. En başta bir psikolog randevusu alırken bile birçok tereddüt ve korkularım olmasına şu an bu duyguları yaşamıyorum. 1.5 sene boyunca her görüşmemizde kişisel olarak çok gelişmeme yardımcı oldu. Beni rahatsız eden ve şu anki hayatımı etkileyen anılarımı onunla paylaştım. Birlikte anıları Emdr yöntemi,konuşarak çalıştık ve iyileştirdik.
Tuğba hanım ilk günden beri beni can kulağıyla dinleyen, anlayan biri oldu.

Konum: İdea Psikoloji EMDR Terapi

Yenmem gereken bir dizi korkularım sebebi ile Tuğba Hanım'a başvurmuştum. Özenle dinleyip, sade ve açık bir dil ile her sorumu cevaplandırarak izleyeceğimiz yol haritasını, neler yapmam gerektiğini bir bir anlattı. Genel olarak problemlerim ile nasıl baş edeceğimi düşünürken güler yüzlü, pozitif ve açıklayıcı tavrı süreç ve sonuca inanmamı sağlayan etkenlerdendi. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Konum: başka bir yer Diğer

Tuğba hanımla bir buçuk sene önce yollarımız kesişti. Bu süre boyunca her görüşmemizde kendisiyle tanışmamın hayattaki şansım olduğunu düşündüm.
Kimseyle paylaşamadığım, içimde bir yerlerde beni rahatsız eden ve bugünümü etkileyen anılarımı onunla paylaştım ve birlikte o anıları iyileştirdik. Hassas, kırılgan yapımı daha kendinden emin ve mantıklı birine dönüştürmemdeki payı büyük…
Tuğba hanım ilk günden beri beni can kulağıyla dinleyen, anlayan biri oldu ve yol göstermek yerine kendi yolumu kendim bulmama aracı olan bir yol arkadaşı da oldu.
Nahifliği, güler yüzlü oluşu ve benim her seansa koşarak gitmeme vesile olan samimiyeti için kendisine ne kadar teşekkür etsem az kalır…

Konum: başka bir yer Diğer

Hayatımın en dip noktasına geldiğimde tanıştık sizinle, ilk geldiğim günü hatırlıyorum dizlerim titriyordu söze başlarken yaşadığım birçok şeyin birikmişliğiyle bedenimi ruhumu kendime ait hissetmediğim bir anda size geldim. Beni anladığınızı hissettiğimde o kadar rahatladım ve kendimi güvende hissettim ki hayatıma dair içimde ne varsa döküldü dilimden, EMDR çalışmalarına başladıktan sonra birçok konuda zihnimi de rahatlamış hissettim aldığım kiloları vermek için spora yazılmaya cesaretim yoktu sizinle cesaretlendim kilo verdim, insanlara karşı oluşan yenemediğim önyargıları düşünceleri sizinle geride bıraktım, hayal kurmayı unutmuş bir duruma gelmiştim ve tekrar hayallerimin peşinden koşmam için beni siz cesaretlendirdiniz, sizinle beraber kendimi hazır hissetmediğim en derin konuların içinden kalıcı yaralar almadan çıkmayı başardım. Beni en çok mutlu eden şeylerden biri de umudumu yitirdiğim şeyler vardı ve şuan her biri için daha çok umutluyum, inançlıyım ve olması için çabalıyorsam bunlarda payınız çok 1.5 senedir geliyorum yanınıza,zaman zaman güldük zaman zaman ağladık geriye dönüp baktığımda birçok şey paylaştık ve ben kendimi gerçekten hep iyi hissettim, beni hayallerim için destekleyip bu yolda bana destek olduğunuz ve beni gerçekten anladığınızı en derin duygularla hissettirdiğiniz için teşekkür ederim iyi ki yollarımız kesişmiş

Konum: İdea Psikoloji Psikoloji Randevusu

Tuğba Hanım ile uzun zamandır seanslara devam ediyoruz şunu söyleyebilirim ki kendisi mesleğinde harika. Aylardır sempatikliği ve özverisi ile hayatıma çok büyük bir dokunuşta bulunuyor. Özsevgiye sahibim ve her anlamda kendime inanıyorum. Şans eseri gitmiştim fakat hiç pişman olmadım çok iyi bir dinleyici. Her şey için teşekkür ediyorum

Konum: İdea Psikoloji EMDR Terapi

Tuğba hanıma travma sonrası stres bozukluğu tanısı ile psikiyatristimin yönlendirmesi ile başvurmuştum. Süreç benim için çok verimli geçti, Tuğba hanımın doğru yönlendirmeleri ile normal hayatıma dönmeyi başarabildim. Bunun için Tuğba hanıma büyük bir teşekkür borçluyum, her şey için çok teşekkür ederim:)

Konum: İdea Psikoloji Randevu

2020 yılında OKB hastalığımdan ötürü Tuğba Hanıma başvurmuştum. İlk başta çok çekiniyordum ama seanslara başladıktan sonra herşeyin çok güzel gittiğini gördüm. Cinsel ve dinsel obsesyonlarım vardı ama seanslarımız sonunda onlar azaldı. Seanslarımız sonlandı şu an daha iyiyim

Tuğba Hanım ile olan tedavimizde baştan bugüne kadar çok ilerleme kaydettik.Kendisi çok ilgili, kızıma destek oldu.Kızım a bunu fark ediyorum.Ayrıca bizimle de görüşmeleri oldu.Kızım hırçındı, daha sakin bir hal aldı.Aldığımız bütün tedavilere yanıt verdi, daha uyumlu oldu.Biz çok zor dönemdeydik.Ben aile danışma merkezine başvurdum. Tuğba Hanım'a tesadüfen gittik ama güzel bir tesadüf oldu.Onu çok seviyoruz, ailemizden birisi gibi oldu.Çok zor günlerimde çok yardımcı oldu.Bize fırsat ve zaman yarattı, çok memnun kaldım ve kendisine çok teşekkür ederim.İyi ki var.

Uzm. Kl. Psk. Tuğba Balık

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Hala danışmanlık alıyorum, memnunum.Onunla birlikte bu sıkıntılardan ayrılabildiğim için teşekkür ediyorum ve çalışma hayatında başarılar dilerim.Hayata daha pozitif bakmamı sağladı.Altından kalkamayacağımız düşünceleri, bakış açımızı değiştirebilmemizde bizlere yardımcı oluyor.Arkadaşlarımın referansı ile gittim.Yaptığı uygulamalardan, seanslardan, bizi dinlemesinden memnun kaldım.Uyguladığı seanslarda düşünce yapımızı değiştirmesinden memnunuz.

Uzm. Kl. Psk. Tuğba Balık

Yorumunuz için teşekkür ederim.