Pazarkapı Mahallesi Göktaş Sokak No:4/A, Ortahisar, Trabzon

Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi

Dil Terapisi

Gecikmiş Konuşma Terapisi

Alp Özel Danışmanlık Merkezi

Dil ve Konuşma Terapisti Tuğrul Balta, Kapadokya Üniversitesi dil ve konuşma terapisi bölümünden mezun oldum. Üniversite hayatımın 4 yıllık serüveninde hem okulumuzun kliniğinde hem de çeşitli rehabilitasyon merkezleri ve hastanelerde staj yapma imkanı buldum. Lisans eğitimim boyunca birçok seminer , kurs be kongrelere katıldım. Danışanlarıma daha iyi hizmet vermek adına Floortime , Prompt ve sesime gel eğitimlerine katıldım. Kendimi geliştirmeye ve eğitimler almaya devam etmekteyim. Trabzon’da yüz yüze danışan kabulüne devam etmekte aynı zamanda online seanslar yürütmekteyim.

Röportaj

Biz Tuğrul Bey'e ''R'' sesi için başvurmuştuk. Yaşımız büyük olduğu için kolay olmadı, ancak Tuğrul Bey'in deneyimi bizi rahatlattı ve 8 seans sonunda ''R'' yi genelledik.

Tuğrul Hocayla şans eseri tanıştık. Konuşma bozukluğu için başvurduk. Çocuğuma dil terapisi alanında büyük başarı kattı. Herkese tavsiye ederim. Eğer bir çocuk konuşma bozukluğu yaşıyorsa, Tuğrul Hocayla bunu atlatabileceğine çok eminim.

Kendisine doktorumuzun yönlendirmesiyle ulaştık. 1. sınıfa giden bir öğrencinin velisiyim. Bazı seslerde artikülasyon problemleri yaşıyorduk. K ve özellikle R sesleri özellikle her seans sonrası bizi bilgilendiriyor, ev ödevleri veriyor. Evdeki sürecimiz sayesinde çok verimli geçiyor.

Tuğrul Bey'e bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Çocuğumda R ve K sesi ile ilgili sesletim hataları vardı. Tuğrul Bey'in çocuklara olan yaklaşımı, oyun kurarak etkinlikleri yaptırması, iletişim dili oldukça hoşuma gitti. Oldukça fayda gördük kendisinden.

Tuğrul Bey'den seans alan bir tanıdığım aracılığıyla ulaştım.
8 yaşında otizm teşhisi konulmuş oğlumun konuşma problemi ile ilgili başvurdum. Daha önceleri birçok konuşma dil terapistinden seans aldım. Tuğrul Bey samimi, içten, işini en iyisini yapmaya çalışan, çocuğun eksiklerini görüp bizleri de o yönde yönlendiren bir uzman. 2 yıldan fazladır çalışmaktayım ve kesinlikle tavsiye ederim.

Uzmanımıza oğlumda kekemelik olduğu zaman ulaştım. İlgisi ve bilgisinden gayet memnunuz. Çevreme tavsiye ederim.

Daha önce aynı kurumda özel eğitim almaktaydık. Dil konuşma güçlüğü olan çocuğum için dil konuşma terapisi almayı önerdiler. Araştırıp çocuğumuz için iletişimi en iyi olan eğitim ve yöntemlerini beğendiğimiz Tuğrul Bey'i bulduk. Tuğrul Bey'den çok memnunuz. Normalde oğlumuz iletişim ve duyusal olarak biraz zorluk çeken bir çocuktur. Tuğrul Bey'in yaklaşımı ve sevgisi ile bunu aşıp derslerimizle birlikte hızlı bir ilerleme kaydediyoruz. Çevremizdeki herkese öneriyoruz, çok memnunuz.

Oğlumda konuşma gecikmesi oldu. Özel eğitimde seanslarımıza başladık. Tuğrul Bey özel eğitimde ders veriyordu, kendisine başvurduk. Seanslar güzel ilerliyor, çevremdekilere tavsiyede bulunurum.

P

Tuğrul Bey'e direkt olarak ulaşamadım. Çocuğum riskli grupta olduğu için doktoru tarafından özel eğitime yönlendirildi. Başvurduğumuz rehabilitasyon merkezinde dil gelişimi için Tuğrul Bey ile başladık.
Tuğrul Bey çok kısa sürede oğlumla büyük bir yakınlık oluşturdu. Verdiği dersler karşılığında kısa süre içinde oğlumda ilerlemeler başladı.
Çevreme kesinlikle tavsiye ederim. Kendisi alanında çok uzman bir eğitimci. Çocuklarla çok iyi bağ kurabilen, onları merkezine alabilen bir eğitimci.

Tuğrul Bey'e öneri ile ulaştık. 6 yaşında oğlumuz için konuşma terapisi için destek aldık. Dil terapisi dışında aynı anda özel eğitim desteğini de başladığımız için bir anda yoğun ve isteksiz bir programa giren oğlum, ilk seansa istemeyerek ve ağlayarak katılım sağladı. Ama diğer seanslar için gün saydı ve heyecanla Tuğrul Abisini bekledi. Tuğrul Bey'in pozitif ve profesyonel yaklaşımı ile uzun süreceğini düşündüğümüz yolun sonuna geldik. Kendi hatasını fark edip düzelten bir oğlumuz var. İyi ki Tuğrul Bey diyor, kesinlikle ihtiyacı olan herkese öneriyoruz.