Özel Balıklı Rum Hastanesi ‘Alkol ve Madde Bağımlılığı’ servisinde stajyer psikolog olarak görev almıştır. Maltepe Üniversitesi bünyesinde yürütülen ‘Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ (SOYAÇ) çalışmalarında etkin bir şekilde görev almıştır, burada ki çalışmaları dolayısıyla birçok teşekkür belgesiyle ödüllendirilmiştir. Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans (master) programını tamamlamış Uzman Klinik Psikolog ünvanını almıştır. Master eğitimi sırasında Fransız Lape Hastanesi’nde staj yapmış. Yataklı servislerde, EKT ve TMS uygulamalarında aktif bir şekilde görev almıştır.
Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur tarafından verilen (EABCT akredite edilmiş) Kognitif(Bilişsel)-Davranışçı Terapi eğitimini (toplam 4 yıl süren ) başarıyla tamamlamış, psikoterapist ünvanını almıştır. Eğitim sürecinde bu alanda birçok vaka süpervizyonuna katılmıştır.
Maltepe Sihirli Gemiler Anaokulu ‘Kuruluş Müdürü’ ve Melodi Çocuk Evi ‘Okul Psikoloğu’ olarak görev almıştır.
Psikolojik Danışmanlık ve Dikkat Geliştirme Merkezleri’ nde çocuk ve ergenlerdeki Dikkat Eksikliği/ Hiperaktivite Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Davranım Bozuklukları, Sınav Kaygısı ve diğer tanı alanlarındaki çalışmalarını Bilişsel-Davranışçı Terapi modeli ve Oyun Terapisi yaklaşımlarıyla sürdürmüştür. Çocuk ve ergenlerin psikolojik destek süreçlerini; dikkat sürdürme süresine arttırmaya yönelik çalışmalar, sosyal beceri güçlendirme, özgüven çalışmaları gibi birçok alanda bütünsel olarak destekleyip sürdürmeyi amaçlamaktadır.
Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Dr. Meltem Kora ile vaka süpervizyonları yapmaktadır.
Yetişkinlerdeki Bipolar Bozukluk, Depresyon, Kaygı Bozuklukları, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk ve diğer tanı alanlarında klinik uygulamalarını Bilişsel(Kognitif)-Davranışçı Terapi yaklaşımıyla sürdürmektedir.
Bir çok gelişim, dikkat ve zeka testi uygulayıcısıdır. Aynı zamanda Moxo Dikkat Testi ve Wisc- 4 uygulamaktadır.
Halen Bağdat Caddesi’nde özel bir klinikte danışanlarını kabul etmekte ve klinik çalışmalarına devam etmektedir.
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Beck Depresyon Ölçeği
Tümünü gösterBu adreste kabul edilen sigortalar
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Bağdat Caddesi
Yaklaşık 3 aydır Türkan Hanım’a terapiye gidiyorum ve hayatımın bir parçası gibi oldu. Anlayışlı, objektif, profesyonel ve aynı zamanda samimi bir yaklaşımı var. Ofisi ve ortamı benim açımdan huzur verici kendimi çok rahat hissediyorum. Benim hayatımda çok önemli bir yeri oldu bazı konularda onun görüşünü almak için terapi gününü sabırsızlıkla beklediğim çok zaman oldu :) Randevu takibi açısından da çok titiz, bir gün öncesinden ya da gün içinde teyitleşiyoruz. Sizinde uygunluğunuza göre bazen zaman yarattığı günlerde oluyor, önemsiyor ve değer verdiğini samimi bir şekilde hissettiriyor. İyiki Türkan hanımla yolumuz kesişmiş :)
Deprem sırasında ve sonrasında yaşadıklarımızı sindirmemize çok yardımcı oldu Türkan Hanım. İletişimimiz çok iyiydi. Kendimi gerçekten rahat hissettim seanslarda. Türkan hanımın söylediği şeyleri gerçekten yaptığımda ya da düşündüğümde zamanla hem kendime hem de çocuklarıma davranışlarım olumlu şekilde değişti. Her şey için ona teşekkür ederim.
g....g
Deprem sonrası kaygılarım,korkularım vardı.3 ay boyunca her hafta seanslarimiz oldu. Bana çok iyi geldiğini ve zamanla iyileştiğimi düşünüyorum.Cok sicak ve samimi bir insan. Seanslarda zaman nasil geciyordu anlamiyordum bile.Kendisi ile karşılaşmış olmam büyük şans benim için.
Deprem travması sonrası Türkan Hanıma oğlumun deprem kaygılarından dolayı destek için başvurduk. Güven veren, sakin ve güleryüzlü yaklaşımları oğluma kendisini iyi hissettirdi. İyi bir dinleyici ve çözümleyici. Yaklaşık 3 ay boyunca her hafta seanslara gittik ve sürecin sonunda beklediğimizin üzerinde bir iyileşme gözlemledik. Depreme ait korkular her an yeniden olacakmış gibi kaygılar ortadan kalktı. Sürecin sonunda normalleşmiş, travmanın etkilerinin minimuma inmiş olduğunu gördük. Deprem kaygısının yanısıra lgs sınavı için destek aldık. Randevu sistemi çok başarılı bekleme süresi 5 dakikayı bulmuyor ve gün öncesinde hatırlatmada bulunuyor. Klinik ulaşım açısından avantajlı bir konumda, Marmaray durağına çok yakın. Türkan Hanımdan çok memnun kaldık ve kesinlikle tavsiye ederim işinde başarılı ve kıymetli bir psikolog.
c.....
Bir arkadaşımın önerisiyle deprem konusundaki şiddetli kaygı bozukluğumla alakalı görüşmek için tanıştım Türkan Hanım ile. Yaşadıklarımı ve hissettiklerimi tüm detaylarıyla dikkatlice dinledikten sonra çok güzel yönlendirmelerle benim kendime yorum yapmama yardımcı oldu. Psikiyatristim ile de koordineli bir şekilde süreci yönetmesi oldukça profesyonelceydi. Kendisine çok teşekkür ederim, kısa sürede yönlendirmeleriyle ciddi bir yol alabildim.
d....
Türkan hanımı uzun senelerdir tanıyorum oğlumun kreşinde psikolog olarak çalışıyordu. Şuan oğlum 4.sınıf öğrencisi ve bağımız kopmadı çünkü çok pozitif güzel bi dinleyici ,çözümleyici … oğlum ve ben belirli aralıklarda gidiyoruz her zaman tercih edeceğim birisidir sevgiler
10 aya yakın bir süredir hemen hemen her haftasonu Türkan Hanım’la görüşüyoruz. Anadolu yakasında Bağdat caddesi üzerinde bir klinikte kendisiyle görüşüyoruz. Gecikme gibi bir durum söz konusu olduğunda ikimizde birbirimizi bilgilendiriyoruz. Bu gecikmeler de on dakikayı aşmıyor. Ben kliniğe geldikten birkaç dakika sonra beni terapi odasına davet ediyor ve odasına her girdiğimde güleryüzle sevecen bir tutumla beni karşılıyor. Benimle yaptığı seanslarda bilişsel davranıştı terapi ve metakognitif terapi yöntemlerini kullandığını seanslarda ifade etti . Ve merakım doğrultusunda terapi yönteminden, nasıl yapıldığından, farklarından ve bu yöntemlerin mahiyetlerinden bahsettiği, konuyla ilgili bilgiler verdiği oldu. Görüşmeye başladığımız ilk zamanlar daha ziyade terapi sürecinde etkili olan konulardan ve de düşünsel (entelektüel) anlamda kafamı kurcalayan mevzular üzerinde durduk. Alana da ilgim olduğundan gerekli yerlerde bölümeilişkin detaylı bilgiler verdiği de oldu. Daha sonraları yavaş yavaş kolaylıkla bahsedemediğim konulara girmeye başladık. Fakat bu kısa süre içerinde sorunu bir an önce anlayalım ve çözelim gibi bir tutum içerisinde gelişmedi. Benim halimi göz önünde bulundurarak konuştuğumuzu ve derinleştiğimizi fark edebiliyordum. Türkan Hanım seans içerisinde anlatmak istediklerini bazen kendi hayatından örneklerle bazen beyaz tahtaya çizim yaparak aktardı. Ve de anlamadığım bölümler olduğunda mevcut biçimden daha farklı bir yöntemle anlatmaya çalıştığı da oldu. Hızlı konuşan biri değil. Söylediklerini takip etmek kendi adıma zor olmuyor. Ayrıca seansların dışında hafta içleri ihtiyaç duyduğumda onu arayabileceğime dair söylemleri de oldu. Aradığımda ise bazen konuşarak bazen seans içerisinde de yaptığımız mindfulness egzersizlerini beraber yaparak daha iyi olmamı sağlamaya çalıştığı oldu. Kendisini hem terapistim hem de tanıdığım kadarıyla bir birey olarak seviyorum. Kimsenin kimseyi tam manasıyla anlayamadığını düşünsem ve kimse ile konuşurken anlaşıldığımı tam olarak hissedemesem de, terapi sürecinde bir psikolog da olması gerektiğini düşündüğüm önemli bir özelliğin, danışanı anlamaya yönelik olan istek ve çabanın Türkan Hanım’da bulunduğunu, bu ve saydığım maddeler sebebiyle de kıymetli bir psikolog olduğunu düşünüyorum.
Türkan Hanım'dan memnunuz. Kendisi bizlere gayet yardımcı oldu. Türkan Hanım'a sosyal medya üzerinden bularak, oğlum için görüşme sağladım. 10 seans kadar danışmanlık hizmeti aldık, şu anda devam etmiyoruz. Kendisi bizim psikiyatri alanından hizmet almamız yönünde daha çok yönlendirdi. Oğlum kendi sırlarını açmadığı için daha çok ne yapıyorsun, nasılsın şeklinde olduğundan dolayı değişim olmadı. Oğlum anlatmadığı için gelişme sağlayamadık. Türkan Hanım gayet iyi, başarılı, konuşkan bir uzman. Kendisi görevini yapmaya çalıştı ama oğlum kendisini fazla açmadı.
Kendime zarar verdiğim için annem götürdü beni. Kendimi orada rahat hissediyorum, rahatça istediğimi anlatabiliyorum.
ze...p
Kendimi anlamamı herşeye daha çok pozitif bakmamı sağladı bunun için gerçekten minnettarım teşekkür ederim
Türkan Tokatlıoğlu isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Türkan Tokatlıoğlu, Psikoloji. Size Türkan Tokatlıoğlu tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi.
Türkan Tokatlıoğlu adresi nerede?Türkan Tokatlıoğlu şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Fenerbahçe Bağdat Caddesi Hisar apt no:162 D: 13 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Türkan Tokatlıoğlu isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Türkan Tokatlıoğlu online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Türkan Tokatlıoğlu isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Türkan Tokatlıoğlu, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Türkan Tokatlıoğlu hangi dilleri konuşuyor?Türkan Tokatlıoğlu ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Türkan Tokatlıoğlu isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Türkan Tokatlıoğlu bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Türkan Tokatlıoğlu ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Türkan Tokatlıoğlu hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Türkan Tokatlıoğlu hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Türkan Tokatlıoğlu hangi sigortaları kabul ediyor?Türkan Tokatlıoğlu tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu