Lisans eğitimini İstanbul Maltepe Üniversitesi psikoloji bölümünde 2021 yılında tamamlamıştır. Lisans eğitiminden hemen sonra rehabilitasyon merkezinde özel gereksinimli çocuklarla birlikte çalışmıştır. Eş zamanlı olarak lisans eğitiminden hemen sonra çeşitli seminer ve eğitimlere katılmıştır. Lisans eğitim sürecinde Kemal Sayar'ın muayenesinde, çeşitli danışmanlık merkezlerinde, anaokulu ve hastanede stajyer psikolog olarak çalışmıştır. Bunların dışında Maltepe Üniversitesinin yürüttüğü Sokakta Yaşayan Çocuklar ve Çalışan Çocuklar için Araştırma ve Uygulama Merkezi (SOYAÇ) projesinde, çocuk ve ebeveynlerle gönüllü çalışarak akran danışmanlığı yapmıştır. Klinik stajını, TC. Sağlık Bakanlığı İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Biriminde tamamlayarak poliklinik ve klinik serviste;
- Anksiyete Bozuklukları
- Şizofreni
- Madde ve İlaç Kullanımının Yol Açtığı Psikoz Bozukluğu
- Bipolar bozukluk
- Antisosyal Kişilik bozukluğu
vakaları üzerinde çalışarak stajyer psikolog olarak görev almıştır.
Şuanda İstinye Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını tamamlamakta, eğitimlere katılmaya ve aktif olarak Bilişsel Davranışçı Terapi yöntemi ile danışanlarını yüz yüze ve online alarak devam etmektedir.

Psk. Tusem Özel
Erenköy Mahallesi, İstasyon Caddesi Güven Apt no:7 Kat:2 Daire:4, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 4 yaşındaki çocuklar

Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +7 daha fazla

Röportaj

R

Yıllardır depresyon ve anksiyete ile mücadele ediyordum. Günlük işlerimi yapmak bile benim için büyük bir zorluktu. Sürekli yorgun hissediyor, hiçbir şeyden keyif alamıyordum. Ayrıca, kalabalık yerlerde bulunmaktan korkuyor, sürekli en kötü senaryoları düşünüyordum. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle psikolog Tusem Hanım’a başvurdum. İlk seansımda, beni gerçekten anladığını hissettim. Tusem Hanım, empatik bir şekilde dinledi ve hiçbir şekilde yargılamadı. Seanslarımız boyunca, beni bu hale getiren düşünce kalıplarını fark etmeme yardımcı oldu. Uyguladığı bilişsel davranışçı terapi teknikleriyle, kaygılarımı yönetmeyi öğrendim. Artık daha umutlu hissediyor, kendi değerimi daha fazla biliyorum. Terapiye başlamadan önce hissettiğim çaresizliği düşündükçe, iyi ki adım atmışım diyorum.

Teşekkür ederim.

Tusem Hanım’la gerçekleştirdiğimiz seanslar benim için bir dönüm noktası oldu. İlk seansa başladığımda, sürekli bir endişe hali içindeydim ve kendimi bu kısır döngüden kurtaramıyordum. Günlük hayatımda basit görünen şeyler bile beni aşırı derecede tedirgin ediyordu. Sürekli uykusuzluk çekiyordum ve geceleri düşünmekten uyuyamıyordum. Tusem Hanım, bana düşüncelerimle nasıl başa çıkabileceğimi, bu kaygının beni yönetmesine izin vermeden onunla nasıl yaşayabileceğimi öğretti. Görüşmelerimizde bunlarla yüzleşmeyi öğrendim ve kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Şimdi, endişeli hissettiğimde bu teknikleri uygulayarak sakin kalabiliyorum ve kendimi daha güçlü hissediyorum. Bu sürecin her adımında bana rehberlik ettiği için Tusem Hanım’dan çok memnunum. Herkese tavsiye ederim bana olan katkılarını diğer danışanlarla da paylaşabilmesi herkes için çok faydalı olacaktır.

Teşekkür ederim

Tusem Özel'e arkadaş tavsiyesi üzerine ulaştım. Ani öfkelenmelerde öfkemi kontrol altına alma adına kendisinin danışanı oldum. Süreç olarak kendisiyle aşama aşama bu konuya nelerin sebep olduğuna dair paylaşımlar gerçekleştirdik. Sebep olan şeylerin çözümüne odaklı ve detaylarına inerek seanslarımıza devam ettik. Kendi açımdan ve yaşantım açısından olumlu dönütler alarak beni problemlerimden uzaklaştırdı diyebilirim. Şirket ve sosyal hayatımda Tusem Hanım'ı tavsiye ettim, etmeye de devam edeceğim.

Ç

Psikolog Tusem Özel’den çok memnun kaldım. Stres anında yaşadığım panik atak, kalp çarpıntılarım sebebiyle yok denecek kadar az. Yıllardır bu durumu yaşıyordum ama onun sayesinde yendim. Herkese kesinlikle tavsiye ederim.

C

Tusem Hanıma sosyal medyadan anksiyete bozukluğum için ulaştım. Seanslar boyunca benimle çok iyi ilgilendi. Gerçekten sizi dinliyor ve güzel konulardan konuşuyor. Görüştüğüm her seans sonrası kendimi daha az stresli, daha çok kendine güvenen biri şeklinde hissediyordum ve şu anda geldiğim halden de çok memnunum. İhtiyacı olanların Tusem Hanımdan rehberlik almalarını tavsiye ederim.

Teşekkür ederim

Tüsem Hanım ile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştım ve anksiyetem için kendisinden destek aldım. Seans süreci oldukça verimli geçti; Tüsem Hanım’ın profesyonel yaklaşımı, sıcak ve anlayışlı tutumu sayesinde kendimi rahatça ifade edebildim. Bana verdiği rehberlik ve uyguladığı yöntemler, anksiyetemi yönetmemde ve kendimi daha iyi hissetmemde çok etkili oldu. Kendisini kesinlikle çevreme tavsiye ederim.

O

Tusem Hanım'la yaklaşık 8 seans gerçekleştirdik. Bu 8 seans bana çok iyi geldi çünkü panik ataklar hayatımı tamamen ele geçirmişti. Kalbim hızla çarpıyor, nefes almakta zorlanıyor ve ölmek üzere olduğumu düşünüyordum. Hastanelerde defalarca kontrol edilsem de her şeyin normal olduğunu söylüyorlardı. Psikolog Tusem Hanım'la çalışmaya başladığımda, panik atağın fiziksel bir hastalık olmadığını anladım. Tusem Hanım, ataklar sırasında nefesimi nasıl kontrol edeceğimi ve kendimi nasıl sakinleştireceğimi öğretti. Ayrıca, bu atağın kökenindeki nedenleri anlamama yardımcı oldu. Şimdi, bir panik atağın başladığını hissettiğimde, öğrendiğim tekniklerle kendimi kontrol altına alabiliyorum. Artık korkmuyor ve daha rahat yaşıyorum.

Ş

Tusem Hanım'a kaygı bozukluğum nedeniyle başvurdum. Seanslarım gerçekten çok faydalı oldu. Kendisinin profesyonel ve anlayışlı yaklaşımı sayesinde kendimi çok rahatlattım. Seanslar boyunca kaygılarımı daha iyi yönetmeyi ve bu duygularla başa çıkmayı öğrendim. Her seanstan sonra kendimi daha huzurlu ve dengeli hissettim. Kaygılarımın üstesinden gelmemde gerçekten çok etkili oldu. Kesinlikle seans almak isteyenlere tavsiye ederim.

Obsesif düşüncelerimle ilgili rehberlik almaya karar verdiğimde, bu sürecin benim için ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Rehberlik sürecinde, uzman desteğiyle kendimi daha iyi anladım ve obsesif düşüncelerimle başa çıkmanın yollarını öğrendim. Bu süreç, bana daha sağlıklı düşünme alışkanlıkları kazandırdı ve duygusal olarak kendimi daha güçlü hissetmeme yardımcı oldu. Bu deneyimi çevremle paylaştım ve gerçekten rehberlik almanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Zihinsel sağlık üzerine yapılan bu tür çalışmalar, hayatıma çok olumlu bir etki yaptı. Eğer benzer zorluklar yaşayan birisi varsa Tusem Hanım'dan kesinlikle profesyonel destek almayı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim.

Psikolog Tusem Özel ile yaklaşık iki yıldır seans yapıyoruz. Bir tanıdığımızın yönlendirmesiyle kendisine ulaştım ve süreçten çok memnunum. Anksiyete bozukluğu nedeniyle seanslara başlamıştık, şu an çok daha iyi bir durumdayım. Psikolojik destek almak isteyen arkadaşlarıma önerdiğim ilk isimlerden biridir.