Lisans: Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler(1994)

Yüksek Lisans: Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi, Rehberlik Psikolojik Danışmanlık(2012)
Doktora: Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Rehberlik Psikolojik Danışmanlık(Tez Aşamasında)

Devinim Psikolojik Danışmanlıkta danışanlarına hizmet vermektedir.

Katıldığı Eğitimler:
1-Wisc-R Uygulayıcı Eğitimi ( 2009, Ankara): Yard .doç. Dr. Selen Ayas Bütün, Psikolojik Testler Derneği,
2- Childrens Apperception Test (C.A.T)Çocuk Algı Testi Uygulayıcı Eğitimi(2009,Ankara): Yard. Doç.Dr. Selen Ayas Bütün, Psikolojik Testler Derneği,
3-Luissa Düss Psikanalitik Hikayeler Testi Uygulayıcı Eğitimi(2009,Ankara): Yard.Doç.Dr. Selen Ayas Bütün, Psikolojik Testler Derneği,
4- EPoC(Evaluation of Potential Creativity), (2010-Ankara: ICIE(International Centre for Innovation in Education) ,Taisir Suphi Yamin, (Workshop)
5-Okul başarısızlığının çözümünde nöropsikolojik yaklaşım ve uygulamalar (2010, Konya): Eğitimcinin Eğitimi (8 saat)
6-İleri Psikolojik Danışma Becerileri Eğitimi(Konya,2011): Prof.Dr. Ramazan Arı, Türk Psikolojik Danışma Derneği Konya Şubesi(40 saat)
7-7-19 yaş Etkili Anne Baba Eğitimi Eğitimcinin Eğitimi(Ankara,2012): Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü(30 saat)
8-Çözüm Odaklı Terapi Atölye Çalışması(Ankara,2012): Doç.Dr.Kok-Mun NG, Universitiy of Nort Carolina at Charlotte (7 saat)
9-Travma Sonrası Stres Bozuklukları Başlangıç Eğitimi(2012): Dr. Mert Akcanbaş PETAD(Psikolojik Eğitim Terapi ve Araştırma Derneği)
10-Hızlı Okuma Uzmanlık Eğitimi(2012, Ankara): A. Hakan Başaran, Başaran Eğitim Danışmanlık
11-Yüksek Öğretimde Etkili Öğretim Yöntemleri(Ankara,2015): ÖGAM( Öğretmen Mesleki Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi), Bahçeşehir Üniversitesi(10 saat)
12-I.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi(2016,İstanbul)
13-Eğitmde Pozitif Psikoloji Çalıştayı(2016,İstanbul): I.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi
14-Pozitif psikolojide Farkındalık Çalışmaları Çalıştayı(2016, İstanbul): Dr.Itai İvtzan, I.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi
15-pozitif Psikoterapi Uygulamaları Çalıştayı(2016, İstanbul): Yard. Doç. Dr. Tuğba Sarı, I.Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi
16-Atılganlık Becerisi Geliştirme Grup Çalışması Eğitimci Eğitimi(2016,Anakara): Uzm.Psk.Danışman Özden Bilgin, Olgu Psikolojik Danışma Merkezi
17-MİHÖ(Marmara İlköğretime Hazıroluş Ölçeği) Uygulayıcı Eğitimi(2016,Ankara): Yard.Doç.Dr. Özgül Polat, Olgu Psikolojik Danışma Merkezi
18-Pozitif Psikoterapi Temel Eğitimi( 2016, Ankara): WAPP(World Association of Positive Psychothreapy) & Olgu Psikolojik Danışma Merkezi( 170 saat)

Kızılay Mahallesi İzmir-2 Caddesi No:47/6, Çankaya, Ankara

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu +33 daha fazla

Kızılay, Ankara

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Makaleler
Röportaj

Psikolojik destek almak için başvurdum. Kişisel sebeplerimden dolayı sorunlarım vardı. Çok memnun kaldım kendisinden. 1 sene gittim. Sürecim iyi geçti. Sorunlarıma karşı bakış açım değişti. Kendimi daha güçlü ve farklı hissediyorum. Bazı sorunların benden kaynaklanmadığını ve değişmeyeceğini öğrendim. Yargılamayı öğrendim. Farkındalık kazandım. Bana çok fazla katkı sağladı. Ümmühan Hanım iyi bir dinleyici ve gerektiği yerlerde soru soruyor. Nokta atışı yapıyor. Şu an ara verdim. Tekrar devam etmeyi düşünüyorum.

Kendisinden online terapi alıyorum. Görüşmeye ilk başladığımızdan bu yana çok yol katettim. Yaklaşık 1 senedir danışmanlık hizmeti alıyorum. Yapmam gereken hal ve hareketlerimde kendimi buldum. Ümmühan Hanım yoluma ışık tutan birisi. İnsanların kendisini bulmasını sağlayan birisi.

Ben çok memnunum. Çok ilgililer. Terapi saatlerini paylaşma, fikirlerimi sorma konusunda beraber ilerleyen bir süreç var. Tek taraflı ilerlemiyor, fikirlerim alınıyor. Psikoloğumun deneyimi ortada yıllarca çalışan bir insan. Ümmühan Hanım'dan 5-6 aydır danışmanlık hizmeti alıyorum ve devam ediyorum. Problemim olan birkaç tane olay, sıkıntım vardı onların ilerlediğini düşünüyorum. İnsanlara sınır koyma konusunda ilerleme olduğunu düşünüyorum.

Ümmühan Hocam zor zamanlarımda her zaman destekçim oldu. Gerek videolarla gerekse karşılıklı konuşarak beni en iyi şekilde yönlendirdi. En son yaşadım olaylarla beraber psikiyatri kliniğine yönlendirme yaparak gerekli işlemlerimi yaptı. Psikiyatrist ve psikolog eşliğinde ikili olarak ilerliyoruz. Ümmühan Hoca sürecimin yüzde 75'lik kısmının tamamlandığını söylemişti geri kalan yüzde 25'lik kısımda 2 haftada bir görüşerek süreci tamamlamayı planlıyoruz. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Seans öncesinde haftanın vermiş olduğu yorgunluk, kırgınlıklardan seansta rahatlamış olarak çıkıyorum. Yönlendirmeleri hep olumlu yönde etkileyip destek oluyor.

Ş

Terapiye başladığım süreçte çok sıkıştığımı hissettiğim bir dönemdeydim ancak terapilerden sonra o sıkışıklığın içinden çıkabildiğimi fark ettim. Bir nevi nefes alabildiğimi fark ettim. En büyük etken sorunlarımda topun büyük bir kısmını bana vererek kendi kendime çözümlenmesini sağlayacak taktikler vermesiydi. 6-7 ay danışmanlık hizmeti aldım. Terapiye şu anda devam etmiyorum ara ara ihtiyaç halinde danışıyorum. Hala hayatımda söylediklerini uyguluyorum ve olumlu, güzel anlamda dönüşümler yaşayarak sayesinde devam ediyorum. Kendisi yazdığım şeyleri dolduran bir bayan.

Ben memnunum. Gerek karşılaması gerek ortam noktasında hocamızın dinlemesi, gerekeni yapması güzel bir ortam sağlıyor. 1. yılı aştık 2. yıla giriyoruz. Önce kendim için görüşme sağladım sonrasında çocuklar için oyun terapisi alıyoruz. Kendi adıma daha çok sorumluluk almaya başladım. Duygularımı neden yaşadığımı tartmaya başladım. Öfke patlamalarım azaldı. İletişimim daha çok kuvvetlendi.

Ben kendisinden gayet memnunum. Geçirdiğim süreç boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ümmühan Hanım'ın ilgisi, bilgisi, karşısındaki insanı rahatlatması bence gayet iyi. Kendisi alanında iyi bir psikolog. Tedavi sürecimde çok faydası oldu. Kendisiyle 1 buçuk 2 sene civarında görüşme sağladım. Kaygı, öfke problemlerimle alakalı rahatlamalar yaşadım. Zaten hala daha görüşmeye devam ediyorum. Kendisini herkese tavsiye ediyorum.

Z
Konum: Online Terapi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Hissettiklerimi dışa vuramam ama bir şekilde iletişime geçtik ve bu çok iyi hissettirdi ileride yapmak istediğim mesleğe dair çok güzel bir fener oldu ve içimdeki çözemediklerime de değindik

Yeni başlangıçlara adım attığınızda size en doğru adresi Ümmühan Hanım verecekti.Farklı bakış açısı farklı bir çözüm,farklı bir odaklanma ve sonuç endeksli olduğu için çözümü Ümmühan Hanım'dan bulabilirsiniz.Olaylara farklı boyutlardan bakmaya başladım.Çok dipleri yaşayan biri olarak bu dipliri yaşamamaya başladım .Çok büyük travmaları çözdüm.

Uzm. Psk. Dan. Ümmühan Topal

Çok teşekkür ederim sayın B.. Bu anlamlı yolculuğunuzda sizinle birlikte yürümek benim için de mutluluk vericiydi. Çok teşekkür ederim bu güzel görüş ve ifadelerinizden dolayı.

R

Referansla ulaştım kendisine.Aynı zamanda ismini araştırdım.Bana kendimi iyi hissettiren güzel bir terapi süreci yürütüyoruz birlikte.Herkese tavsiye ederim.Rahatladım ve öz güvenim arttı. Samimiyetenden ve gerçekten çok güçlü duran bir danışman.Etrafındaki kadınlara örnek olabilecek bir tarzı var.

Uzm. Psk. Dan. Ümmühan Topal

Çok teşekkür ederim sayın R. Bu güzel görüşlerinizden dolayı.