SGK

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Girişimsel Radyoloji Randevusu

Anjioplasti

Damarsal Anomali Tedavisi +11 daha fazla

Embolizasyon

Karaciğer Biyopsisi

Karaciğer hastalıkları

Girişimsel Radyoloji Randevusu

İzmir Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü

Dr.Volkan ÇAKIR, 1978 İstanbul doğumludur. 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 2011 yılında da aynı üniversitenin Radyoloji Anabilim Dalından uzmanlığını aldı. 8 yıl süreyle, kurucusu olduğu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümünde sorumlu hekim olarak çalıştı. Şu anda İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Tınaztepe Galen Hastanesinde çalışmaktadır.

Dr.Volkan ÇAKIR özel ilgi alanı olan nörovasküler girişimler (serebral anevrizma tedavisi, arteriyovenöz malformasyon ve serebral arter darlıklarının tedavisi) yanısıra, atardamar ve toplardamar hastalıklarının tedavisi, bacak varis tedavisi, myom embolizasyonu, karaciğer ve böbrek tümörlerinin tedavisi gibi alanlarda da çalışmaktadır.

Sosyal ilgi alanları içerisinde yelken ve dalış sporu bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim:

- İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyoloji A.D - Girişimsel Radyoloji 2009-2011

- İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Radyoloji A.D 2006-2011

- İstanbul Dr.Siyami Ersek Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği 2005

- İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1997-2004

Görevler:

- İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Tınaztepe Galen Hastanesi ( Aralık 2019- Devam etmekte)

- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Radyoloji A.D, Girişimsel Radyoloji Bölümü (2014-2019)

- İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Radyoloji Kliniği, Girişimsel Radyoloji Bölümü (2011-2014)

Projelerde Yaptığı Görevler:

1.Takayasu Arteritli Hastalarda Adipositokin ve Ghrelin Düzeylerinin Hastalık Aktivitesi ile İlişkisi,Yönetici, 2009-2010)

2.Takayasu arteritinde dolaşımdaki vasküler endotelyal growth faktör VEGF düzeyi dolaşan endotel ve endotel öncü hücre sayısının hastalık aktivitesi ile ilişkisinin değerlendirilmesi, Yönetici, 2009-2010)

3. Arteriyel tıkanma nedenli inme olgularında mekanik trombektomi, Uzman, 2008-2009)

İdari Görevler:

- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bölüm Sorumlusu

(2011- 2019)

Çalışma Grupları:

- Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (2017- Devam etmekte)

- Avrupa Radyoloji Derneği, Türkiye Ulusal Radyoloji Asistanları Temsilcisi (2008-2011)

- Türkiye Radyoloji Asistanları Çalışma grubu (2008-2010)

Meslek İçi Eğitimler:

- GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ DİPLOMASI, Türk Girişimsel Radyoloji Derneği ve Avrupa Girişimsel Radyoloji Derneği tarafından belirlenen yeterlilik kriterlerinin sağlanması sonucu alınmıştır.03.01.2018

- Klinikum Stuttgart, Katharinen Hospital Clinic for Diagnostic and İnterventional Neuroradiology , “Serebral anevrizma ve Akut inme (stroke) tedavisi – Visiting Fellow” , 2014(Stuttgart, Almanya)

- Serebral Anevrizma Endovasküler tedavisi: Embolizasyon Kursu, 2013 (Hamburg, Almanya)

- Karotis Stentleme Kursu, Avrupa Kardiyovasküler ve Girişimsel Radyoloji Derneği (CIRSE), 2010 ( İstanbul, Türkiye)

- Varis Tedavisinde Endovenöz Lazer Ablasyon Kursu, 2010 (Adana, Türkiye)

- Periferik Vasküler Girişimsel Tedaviler Kursu, Avrupa Girişimsel Radyoloji Okulu (ESIR), 2009 (Hamburg, Almanya)

Ödüller:

-The Editors’xx Medal 2015,Best Medical Research, Cardiovascular and Interventional Radiological Society of Europe(CIRSE), ALMANYA, 2015

Toplantı Sunumları :

- Malign Hipertansiyon Tedavisinde Renal Denervasyon Tekniği ve Fizyopatoloji, Girişimsel Radyoloji Kongresi, 2014

- Serebral Anevrizma Embolizasyonu- Vaka sunumu, Girişimsel Radyoloji Kongresi, 2015

- Akut Derin Ven Trombozunda Endovasküler Tedavi, Girişimsel Radyoloji Kongresi, 2017

- Perkutan Pnömotoraks Tedavisi, Girişimsel Radyoloji Kongresi, 2018

- Kolanjiyokarsinomda Radyolojik Bulgular, Girişimsel Onkoloji Toplantısı, 2019

Kitap/Kitap Bölümü:

- Üriner Sistem ve Prostat bezi - Diagnostic Ultrasound: Carol Rumack ( 2011) – Kitap Bölümü

- Dijital Substraksiyon Anjiyografi Fiziği - Pratik Radyoloji Fiziği ( Yayın aşamasında) – Kitap Bölümü

- Periferik Girişimsel Radyoloji -Radyoloji Soru Kitabı 2019 - Kitap Bölümü

- Nörogirişimsel Radyoloji - Radyoloji Soru Kitabı- 2019 - Kitap Bölümü

- Vena kava inferior ve süperior girişimleri - Türkiye Klinikleri 2018- Kitap Bölümü

Dergi Hakemliği:

- Cardiovascular and Interventional Radiology (CVIR), (2013 - ……)

Mesleki İlgi Alanları:

Nörovasküler Girişimsel Tedaviler( Serebral anevrizma /AVM embolizasyonu, Karotis stentleme, Tümör embolizasyonu, Akut inme tedavisi)

Periferik Vasküler Girişimler( Arteryel ve venöz darlık ve tıkanıklık tedavileri, Myom/Varikosel tedavileri...)

Girişimsel Onkoloji ( Solid organ tümör tedavileri, TAKE, TARE, RF ablasyonlar)

Yürütülen Projeler:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi, Stroke Merkezi Projesi : 2013 yılından itibaren bölgenin en büyük hastanesi olarak, akut inme(stroke) ile başvuran hastaların endovasküler mekanik trombektomi ve intraarteryel tromboliz ile tedavilerinin yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile proje geliştirilmiş ve buna yönelik altyapı oluşturulmuş tanı ve tedavi işlemleri gerçekleştirilmiştir.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Girişimsel Radyoloji Bölümü, Eğitim Programları: Yönetim kurulunda da görev almakta olduğu Türk Girişimsel Radyoloji Derneği (TGRD)’nin eğitim programı doğrultusunda, uzmanlık sonrası ve asistanlık süresinde, Girişimsel Radyoloji alanında tanı ve tedaviye yönelik eğitimler verilmiştir.

Konum: İzmir Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü Embolizasyon

Eşimin beyin damarında ortaya çıkan tıkanıklık ile ilgili maalesef acil olarak gittiğimiz hastanede geciken ve uygulanamayan tedaviler yüzünden son aşamada Volkan Hoca'ya acil olarak gittik. Volkan Hoca ve ekibi tarafından resmen dakikalarla yarışılan, zorlu bir operasyon sonucunda eşim hiç hasar kalmadan iyileşti. Operasyon öncesi ve sonrası mucize gibi bir iyileşme yaşadık. Kendisine minnettarlığımızı ifade edecek kelime bulamıyorum. Hasta ile iletişimde açıklayıcı ve net olması da ayrıca güven verici.

Konum: İzmir Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü Girişimsel Radyoloji Randevusu

Dalağımda oluşan kistten dolayı genç yaşta dalağımın alınması söz konusuydu.Kistime uyguladığı enjeksiyon ile başarılı bir operasyon çıkardı.Dalağımın alınmasına gerek kalmadı.Hastasının endişelerini açıklayarak gideren bir doktor.Bu özelliğinden dolayı ilk randevudan itibaren süreç rahat geçti benim için.Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Konum: İzmir Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü Anjioplasti

Doçent Doktor Volkan Çakır beyefendi babamın tıkalı olan ana damarını dört saat süren işlemle açtı. Şu anda çok iyi. Mükemmel bir insan,tüm ayrıntılarıyla herşeyi anlayacağımız şekilde anlattı. Ayrıca çok naif bir doktor. Katip Çelebide çalıştığında da ona gitmiştik. Volkan bey nerde biz orda.

Eşim anjiyo oldu ve doktorumuz Volkan Bey'i tavsiye etti. Ben de kılcal damar tedavisi görüyorum. Volkan Bey'in hastaya bakış açısı ve insaniyetinden çok memnunuz. İşinde dürüst ve oldukça başarılı. Yaklaşık 1 yıldır hastasıyız. Yapacağı her uygulamayı anlatıyor. Tedavimiz devam ediyor. Her şeyden çok memnunuz.

Bir doktor tavsiyesi ile gittim Volkan Bey'e. Çok iyi karşılandım ve tedavim başladı. Elimin üstündeki kılcal damarlar için tedavi oluyorum. Yaklaşık 6 aydır hastasıyım ve kontrollerim devam ediyor. Almış olduğum tedaviden çok memnunum. Volkan Bey çok mütevazi bir hekim. Hastasıyla iletişimi çok güzel ve çok bilgili bir doktor. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Konum: başka bir yer Diğer

İzmir katip Çelebi hastanesinde.anevrizma ameliyatı oldum.volkan beyden çok memnun kaldım. Teşekkürler

I

Ben mağazacıyım ve meslek hastalığı olarak varis şikayetimiz oluyor. Ben de bunun için gidiyorum kendisine. Müdürüm de aynı sebepten Volkan Bey'e gitmişç Şikayetleri çok ileri safhada olsa bile şu an oldukça memnun ve bana da önerdi. Oldukça başarılı bir doktor olduğunu söyleyebilirim. Benimle oldukça ilgilendi, her şikayetimi anlattım, beni bölmeden, sıkılmadan dinledi. Her soruma cevap verdi, gerçekten çok memnun kaldım. Kendisine giden, onun hastası olan birçok kişi var çevremde ve hepsi çok memnunlar. Ben de herkese referans olurum.

2 senedir hastasıyım Volkan Bey'in, 6 ayda bir kontrollerime gidiyorum. Şah damarlarımda tıkanma vardı, sağ ve solumda. Biri %100, diğeri %70 tıkalıydı. Tamamen tıkalı olana işlem yapılmadı, ona ilaçlı iğne yapıldı, diğerine anjiyo yapıldı. Son kontrolümde durumumun iyi olduğunu söyledi, yine altı ay beklemede kalacağız. Kendisine İstanbul'dan gidiyorum. İzmir'de bir yakınımın da aynı şekilde damar tıkanma sorunu vardı, kendisinde ameliyat oldu ve memnun kalmıştı. Bana da bir randevu almalarını rica ettim. Kendisi ile o şekilde tanıştım, Allah böyle doktorları başımızdan eksik etmesin.

Bir doktorumun önerisi ile gittim Volkan Bey'e. Detaylı bir muayene yaptı ve komple çözüme ulaştırdı. Varis tedavisi için gitmiştim. İki operasyon yapıldı ve çok memnun kaldım. Doktorum ilerleyen yıllarda bu sorunun kendini yenileyebileceğini söyledi. 6 yıl önce yapıldı bu operasyon ve yenilenmesi için tekrar gitmeyi planlıyorum. Volkan Bey hastasının isteklerini anlayan ve takibini yapan bir hekim. Çok memnun kaldım.

Profili düzenle veya yönet