Kültür Mahallesi 1380 Sokak Alyans Apartmanı B Blok No:4 D:12, 35220 Konak/İzmir, İzmir
Afirmatif Terapi
Doğuma Hazırlık Eğitimi
Doğuma Hazırlık ve Nefes Çalışmaları
Durumluk Anksiyete Ölçeği
İzmir Kordon Psikoloji
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Ebeveyn Danışmanlığı
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuk ve Ergenler için EMDR
İzmir Kordon Psikoloji
Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
Çocuklarda Uyku Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
Şema Terapi
İzmir Kordon Psikoloji
Lisans yıllarımda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri bölümünde stajyer psikolog olarak çalışma fırsatı yakaladım. Aynı dönemde, ODTÜ’de asistanlık görevlerini üstlenerek bilimsel çalışmalara katkıda bulundum.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde geçirdiğim bir yıl süresince, psikolojik danışma süreçlerini deneyimleyerek mesleki yeteneklerimi geliştirdim. Daha sonra özel bir klinikte 1 yıl boyunca toplamda 1000 saati aşkın danışan takibinde bulunarak pratik bilgi ve deneyim kazandım. Şu anda İzmir Kordon Psikoloji merkezinde yetişkin bireylerle çalışmaktayım.
Profesyonel kariyerime 2017 yılında adım attım ve o zamandan beri yetişkin ve ergen danışanları ile psikoterapi süreçleri yürütmekteyim. Uzmanlık alanlarım arasında kişiler arası iletişim, varoluşsal problemler, stres yönetimi, iş stresi ve kaygı, kişilik bozuklukları, ilişkiler, çift ve aile terapisi, travmalar, depresyon, fobiler, olumsuz beden algısı, aldatma/aldatılma, mükemmeliyetçilik, öz güven eksikliği, sosyal kaygı, beslenme ve yeme bozuklukları bulunmaktadır.
Uzmanlık alanımı güçlendirmek adına, Türk Sağlık Vakfı tarafından Bilişsel Davranışçı Terapist olarak sertifikalandım. Ayrıca, “Şema Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Cinsel Terapi, Sınır Kişilik Bozukluğu ve Tedavisi, Narsisistik Kişilik Bozukluğu ve Tedavisi, Tükenmişlik Sendromu ile Başa Çıkma” konularında düzenlenen eğitim ve seminerlere katılarak bilgimi güncel tuttum.
Daha önce de katılım sağlamıştım. Ve öncesi hayatımın uç noktalarının değişimini gördüm ve çok memnunum. Yine tekrar geldim ve yine beraber iyi olacağımızdan çok eminim.
be...
Yakup beyle geçen her görüşmede daha iyiye gittiğimi hissediyorum. Net ve çözüm odaklı yaklaşımı özellikle hızlı ilerlemeye katkı sağlıyor.
Güven duyabileceğim çözüme hızla yaklaştıran ve önce hastayı tanıyıp yol izleyen bir yaklaşımı var.
Yakup Bey kendimde olan hataları bana beni kırmadan, eleştirmeden ve yargılamadan gösterdi beraber düzelttik. Süreç boyunca kendisi sayesinde kurtulmak istediğim davranışlardan kurtuldum ve aşırı duygularımla nasıl baş edeceğimi öğrendim. Hayatımı ve en çok da kendimle olan iletişimimi kolaylaştırdığı için artık çok daha mutluyum.
İş yerinde yaşadığım bazı sıkıntılardan dolayı tavsiye almaya gitmiştim. Görüşme sonralarında rahatlamış hissediyorum. Hayatıma empati kattığını olumlu olumsuz yanlarını düşünüyorum ve ilişkilerde anlayışlı hissettirdiğini düşünüyorum. Üçüncü göz olarak size dışardan bakması insanı rahatlatıyor, kendinize dışardan bakıyorsunuz. Aldığım desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yakup Bey'in profesyonel tavrı olaylara farklı bakış açısı çok işime yaradı. İşini ciddiye alıyor. Birebir göz teması kuruyor sonradan not alıyor, çok memnun kaldım tavsiye ederim. Telefon ile de destek sağlıyor ve ilgileniyor o açıdan da memnunum.
y...
Tavsiye edilmişti ben de iletişime geçmeye karar verdim. Ulaşma sebebim hayatımda yaşanan olaylara verdiğim tepkilerin altında olan sebepleri öğrenmek istemem bunun dışında bunalım da diyebilirim. Olaylara yaklaşımım değişti ve nesnel bir şekilde olayların yorumlanması uzaktan durumumun nasıl göründüğünü anlamama yardımcı oluyor. Bu süreçte güvenin ve yargılanmadığımı hissetmemin kendi adıma çok önemli olduğunu düşünüyorum kesinlikle bunun da sağlandığını söyleyebilirim. Kesinlikle tavsiye ederim.
c...
Doktor Takvimi üzerinden bir psikolog arayışım vardı. Yakup Bey'in güler yüzlü ve gerekli akademik donanıma sahip olması danışmanlık hizmeti almam konusunda kararımı etkiledi. Yakın ilişkilerimde yaşadığım zorlanmalar ve sosyal kaygı sebebiyle başvurdum. Yakup Bey ilk seansta beni içten bir şekilde dinleyerek uygulayacağı yöntem konusuna açıklık getirdi ve Sema terapi hakkında bilgi verip surecin işleyişini kısa ve uzun vade olmak üzere açıkladı. Seanslarımız gayet keyifli ve verimli geçiyor. Kendim hakkında bilmediğim birçok alana terapi sayesinde nüfuz ettim ve kendimle tanıştım diyebilirim. Yakup Bey'i çevreme kesinlikle tavsiye ediyorum ve hatta birkaç arkadaşım da danışmanlığını almaya karar verdiler.
Anlaşılmayı beklediğim ve karmakarışık olduğum bir dönemde karşılaştık Yakup Bey’le. Seanslarımıza bi
süredir devam ediyoruz. İyi bir dinleyici, yol gösterici ve dalgalarla mücadeleyi öğreten güvenilir bir kaptan, dünya üzerinde beni anlayan nadir insanlardan.
Yakup beyle seanslara başladığımız gün itibari ile sorduğu her soru hayatımda bakmadığım yeni bir noktayı görmeme yardımcı oldu. Bazı günler kendimi açıkça anlatabilmenin mutluluğunu bazı günler anlaşılmanın rahatlığını bazı günler yerinde eleştiriler duymanın güveniyle seansları sonlandırdım. Hem iletişim becerilerimi geliştirme hem de gündelik hayatımı etkileyen travmaları aşma konusunda gerçekten yardımcı oluyor. Bazen anlattığımı bile unuttuğum konularla o gün anlattığım konu arasında bağlantı kuruyor ve olay akışlarını değerlendirmemde bana yardımcı oluyor. Gerçekten ilgili bir psikolog. Tavsiye ederim.
Uzun zamandır Yakup Bey ile terapi sürecimi yürütüyorum. Bu süreç zarfında ilişkilerim, kariyerim, düşüncelerim ve korkularım konusunda her zaman çok iyi bir danışman oldu. Ben kendim için en doğru kararlardan biri olarak Yakup Bey ile süreci götürmek olduğunu düşünüyorum.
k.....
Ailemle özellikle babamla olan sorunlarımla ilgili randevu talep etmiştim.Sonra inişli çıkışlı,ağlamalı,mutlu mutsuz,kararsız,keskin olduğumu zannettiğim durumlarda sakince dinledi. Olaylarla ilgili öyle benzeşen tarafları çıkardı ki benim bile şaşırdığım bilmediğim kavramları tanımladı, anlattı,ben ısrarla reddettim Yakup Hocam ise normalleştirdi,haklı olduğum noktaları gösterdi,ağladığım seanslarda bile duygularımın ne olduğunu anlatarak sakince yaşamama izin verdi. İyi ki tanımışım, hala devam ediyoruz seanslara,kesinlikle tavsiye ederim.
Yakup Adıyaman isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yakup Adıyaman, Psikoloji. Size Yakup Adıyaman tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Çocuk Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Standardize Mini Mental Test, Hipnoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Yakup Adıyaman adresi nerede?Yakup Adıyaman şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kültür Mahallesi 1380 Sokak Alyans Apartmanı B Blok No:4 D:12, 35220 Konak/İzmir İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yakup Adıyaman isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Yakup Adıyaman uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Yakup Adıyaman isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yakup Adıyaman, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Yakup Adıyaman hangi dilleri konuşuyor?Yakup Adıyaman ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Yakup Adıyaman isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yakup Adıyaman tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Yakup Adıyaman hakkında ne düşünüyor?Toplam 34 hasta / danışan, Yakup Adıyaman hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Yakup Adıyaman hangi sigortaları kabul ediyor?Yakup Adıyaman tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar