Yaren Ceceloğlu - Dil ve Konuşma Terapisti
Fatsa’da doğup büyüyen biri olarak, insanlara fayda sağlama ve hayatlarında anlamlı bir fark yaratma arzusu, kariyerime yön veren en önemli motivasyon kaynağım oldu. Bu tutkuyla, Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Kapadokya Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım. Eğitim hayatım boyunca hem teorik bilgi birikimimi güçlendirdim hem de çeşitli kurumlarda yaptığım stajlarla uygulama becerilerimi geliştirdim.

Mesleki kariyerimde, bireylerin dil, konuşma ve iletişim becerilerini geliştirmelerine rehberlik etmek için çalışıyorum. Kadıköy Acıbadem Hastanesi ve US Eğitim ve Danışmanlık Merkezi gibi prestijli kurumlarda, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir hasta grubuna hizmet vererek onların hayatlarına dokunma fırsatı buldum. Özellikle afazi, kekemelik, yutma bozuklukları ve otizm gibi özel alanlarda uzmanlaştım.

Mesleğime duyduğum bağlılık, yalnızca bireysel terapilerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda sürekli öğrenmeye ve gelişime de uzanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok sertifika programına katılarak, alanımdaki en güncel yaklaşımları uygulamaya özen gösteriyorum. DIR Floortime, TEDİL, GOBDÖ-2-TV ve SOS Beslenme Yaklaşımı gibi yöntemlerde eğitim alarak terapi süreçlerimde en etkili araçları kullanıyorum.

Her bireyin kendi potansiyelini keşfedip özgürce ifade edebileceği bir yaşam sürmesi gerektiğine inanıyorum. Bu inançla, mesleğimi sadece bir iş olarak değil, insan hayatında pozitif bir değişim yaratma sanatı olarak görüyorum. Fatsa’da başlayan mütevazı yolculuğum, bugün iletişim engellerini aşan hikâyelere dönüşmeye devam ediyor.

Feneryolu Mah. Mustafa Mashar Bey Sk. No:57/1, Kadıköy, İstanbul

Acıbadem Şinasi Can Hastanesi
Acıbadem Mah. Tekin Sk. No:8, Kadıköy, İstanbul

Nakit, Kredi kartı

Konum: Us Danışmanlık Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Yaren Hanım ile bir yakınımızın tavsiyesiyle tanıştık. Kendisiyle ilk çalışmaya başladığımızda Oğlumuz 3 yaşında olmasına rağmen net çıkarabildiği tek bir konuşma sesi dahi yoktu. Şu anda ikili üçlü cümle kurmaya başladı. Bu süreçte her alanda bizleri çok güzel yönlendirdi. Çocuğumuzun dil konuşma dışında da güçlenmesi gereken yerleri öyle güzel nokta atış tespi etti ki. Sayesinde belki de çok geç fark edebileceğimiz noktaları erken yaşta görüp doğru yönlendirmelerle çok güzel yol kattettik. Çocuklarla öyle güzel, sabırlı , neşeli bir ilişkisi var ki Oğlum her seansa koşarak gidiyor. Genel geçer bir terapiden ziyade oyunarla, çocuğun kişilik ve gelişimsel özelliklerine uygun etkinliklerle her terapi çok zengin ve verimli geçiyor. Pedagojik olarak yaklaşımından da çok çok memnunuz. Biz ailelerle de ilişkisi çok kuvvetli. Bizlere her zaman her konuda rehberlik etti ,etmeye de devam ediyor. Seans dışında da aklımıza takılan her şeyde yardımcı oluyor. İyi ki varsınız Yaren Hanım.

R
Konum: başka bir yer Diğer

Yaren Öğretmenimizle 3 sene önce tanıştık Atipik Otizim tanımız vardı hiç konusmamız yoktu ismine bile bakmıyordu.Karşımıza sizin gibi bir insan çıktığı icin cok şanslıyız hiç kötü konuşmadınız yoktu hep olumlu ve inançlıydınız Yağızın konuşması için ve gerçektende öyle oldu tam 3yaşındaydı Anne baba dedi tekli kelimelerle başladık şuan cümle kuruyoruz rüyalarını bile anlatıyor çok emeğiniz var suan 6yaşındayız arkadaslarimızlada sosyalimiz arttı inşallah daha cok ilerlemelerimiz olcak Herşey için emeğinize saglık

Konum: başka bir yer Diğer

Hem çocuklarla hem de yetişkinlerle kurduğu iletişim çok üst düzey. Alanında çok iyi. Farklı ihtiyaçlara sahip bireylerle oldukça başarılı çalıştığını düşünüyorum. Otizmli oğlumuzla uzun yıllar çalıştı ve oldukça güzel bir yol katetmesini sağladı. Pozitif ve güçlü yönleri vurgulayıcı bir üslubu var. Bu da kendinizi iyi hissetmenize yardımcı oluyor. Herkese önerdiğim kıymetli bir uzmandır.

Konum: Acıbadem Şinasi Can Hastanesi Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Yaren Hocamızla Oğlumdaki bazı sesleri çıkaramamasıyla tanıştım. O süreçte Yaren hocamızın profesyonel ve samimi yaklaşmı sayesinde baya mesafa kaydettik.Bu zaman zarfında Yaren hocamızın Güler Yüzü, ve işini severek yapması ve en önemlisi oğluma sevdirerek yapması işimizi çok daha kolaylaştırdı. Oğlum şimdi 1.sınıfa gidiyor Ve iyi ki Yaren hocamızı tanıdık. Konuşma ve dil terapisti arıyorsanız gözüm kapalı önerebileceğiniz Bi Hocamızdır. Başarılarınız daim olsun Yaren Hocam...

Konum: Ataşehir Ergoterapi ve Dil Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

3 yaşındaki oğlum yeni yeni sesler çıkartıyor ama kelimelere cümlelere yansıtamiyordu. Yaren hocam ile yaklaşık iki buçuk ayda oğlumun cümle
kurduğunu ve kendini ifade etmeye başladığını gördük açıkçası bu kadar çabuk sonuç alacağımızı tahmin etmiyordum. Yaren hanım merhametli çocuklara yaklaşımı çok nazik ve oldukça sabırlı, bunların neticesinde sonuca doğru hızla ilerliyoruz. Bize evde yapılması gerekenleri tek tek sabirla anlatıyor süreci takip edip yeni verilerle her hafta bizi ebeveyn olarak yeni bilgilerle çocuk ile nasil iletişim kurmamiz gerektiğini anlatarak sürecin daha saglikli ilerlemesini sağlıyor. Kesinlikle işini hakkıyla yapan dil ve konuşma terapisti. Tavsiye ediyorum.

Uzm. Dkt. Yaren Ceceloğlu

Değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sürece olan katkınız ve çocuğunuzla gösterdiğiniz özveri sayesinde bu ilerlemeyi birlikte başardık. Çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunmak benim için büyük bir mutluluk. Desteğiniz ve güveniniz için tekrar teşekkür ederim.

Konum: Us Danışmanlık Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Yaren Hoca ile oglum icin tanistik ve kendisinden destek aliyoruz. 3 yasini asmis olmasina karsilik konusmasindaki gerilik ve tembellik icin baslamistik. Ayni zamanda ozel egitimde alan cocugumuza yaklasimi o kadar guzel, samimi ve sabirliki ilk basta odaya girmek istemezken simdi Yaren ablasinin pesinden kosarak odaya gidiyor. Dil gelisimi konusunda Yaren hocanin profesyonelligine yorum bile yapamam ama paylastigi icerikler, calisma belgeleri, oyunlar ve egzersizler bizlere de cok fazla yol gosterici oluyor. Sayesinde cocugumuzu zorlamadan oyunla konusmasinda gelisim sagladik ve saglamaya devam ediyoruz.

Uzm. Dkt. Yaren Ceceloğlu

Samimi ve değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sürecin bu şekilde ilerlemesi ve oğlunuzun gelişim göstermesi beni çok mutlu etti. Sizlerin de destek ve iş birliğiyle bu başarıyı birlikte sağladık. Güzel düşünceleriniz ve güveniniz için tekrar teşekkür ederim.

C

Oğlumun sözel ifadelerde sıkıntı yaşaması ve yaşına göre kısıtlı kelimelerle konuşması, bazen hiç konuşmaması sebebiyle konuşma ve dil terapisi almaya karar verdik. Yaren Hanım oğlumun otizm ve ADHD’den kaynaklı hassasiyetlerini de dikkate alarak öncelikle çok iyi bir bağ kurdu. Her seans öncesi mutlaka hazırlık yaparak oğluma her seferinde farklı bir deneyim yaşattı. Oğlumda çok olumlu gelişmeler yaşadık. Konuşması ve sözel ifadesi çok arttı. Verimli bir süreç geçirdik. Oğlumun keyif aldığı aynı zamanda da ilerlediği bir tecrübemiz oldu. Ayrıca bizi de her seans sonrası yönlendirerek doğru desteği vermemiz de büyük rol oynadı.

Uzm. Dkt. Yaren Ceceloğlu

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Oğlunuzla çalışmak benim için çok değerli bir deneyim oldu. Onun ilerlemelerini görmek ve süreç boyunca sizlerle iş birliği içinde olmak beni çok mutlu etti.

Destekleyici yaklaşımınız ve seanslar sonrasında gösterdiğiniz özen sayesinde birlikte harika bir yolculuk yaptık. Oğlunuzun gelişimi beni de gururlandırıyor. Bundan sonraki süreçte de her zaman yanınızda olmaktan mutluluk duyarım.

Sevgilerimle

Yaren Hanım'ı bir yakınım sayesinde öğrendim. Açıkçası başka yer araştırması da yapmadım. Peltek konuşma sebebiyle seslerin bazıları tam çıkmıyor ya da karışık olmasından dolayı başvurduk.
Kendisi çok anlayışlı, ilgili, öğretici, bilgili. Kızımın dil terapisti süreci de çok pozitif ilerledi. Hem çok güzel geliştirdi kendini hem de bu süreçte kendinde yoksunluk hissetmeden sürece devam ettik.
Kızım, Yaren Hanım'la seansına koşarak gidiyor, oyun oynayarak öğrendiği için çok keyif alıyor. Biz yakında mezun olmak üzereyiz. Benim memnuniyetimden sonra ablama da tavsiyede bulundum.

Oğlumda artikülasyon bozukluğu, konolojik bozukluk ve oral motorda sıkıntısı vardı. Yaren Hanım her şeyden önce çok merhametli birisi. Çocuklara yaklaşımı çok iyi, dilinden anlıyor. Yollarımızı ayırmamıza rağmen telefon üzerinde konuşuyoruz. Biz çok yol katettik kendisi ile. Oğlumun salyası akıyordu, bu da durdu. Ağzını hareket ettirmiyordu, şimdi artık iyi benim gibi konuşabiliyor. Kendisinden çok memnunum.

Artikülasyon problemi için başvurdum. Harflerin yerini değiştiriyordu, bu sebepten dolayı destek almak istedik. İlk oyunla başladık seanslara, daha sonra yavaş yavaş alışmaya başladı. Sayesinde çok hızlı bir yol katettik. Sürecimiz bitti, harflerimizin hepsini tamamladık ve mezun olduk. Çok faydasını gördüm. Eve ödevler ve oyunlar veriyordu, okul döneminde bu bilgilerin yararı oldu. Çok sabırlı, sakin ve çocukların dilinden anlayan birisi. Onlara yaklaşımı oyunla bir şeyi çözmesi en fayda sağladığımız alan oldu, biz çok memnun kaldık. Birilerine de tavsiye ettim, onlar da kendisine gitmeye başladı.