Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji bölümünü onur derecesi ile bitirdim. Lisans eğitimim sırasında İzmir’de bulunan 2 farklı psikolojik danışmanlık merkezinde stajyer olarak görev aldım. Staj kapsamında birçok terapi tekniğinin öğrenilmesi, uygulanan test ve ölçekler hakkında bilgi edinme ve vaka analizi gibi uygulamalara dahil oldum. Lisans eğitiminde ve sonrasında çeşitli atölye çalışmaları, online / yüz yüze konferanslara katılım sağladım. Bunlardan birkaçı: LGBT+ Bireyler ile Terapi Süreci, Cinsel Terapide Vaka Analizleri, Duygu Düzenleme, Farkındalık Temelli Çalışmalar…
Mezun olduktan sonra öncelikle Dr. Nevin Dölek eşliğinde “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” eğitimini tamamladım. Bu eğitimde kısaca bireye kısa zamanda etki sağlayacak terapi görüşmelerini, mevcut güçlü yönleri ve çözüm potansiyelleri vurgulama üzerine bir eğitim aldım. Daha sonrasında dünyaca etkililiği kabul görmüş olan “Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi”ni Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar eşliğinde bitirmiş bulunmaktayım. Eğitim sürecinde kısaca kişinin duygu-düşünce-davranış biçimlerinden fayda sağlamayanları değiştirmek ve iyileşme sağlamayı hedeflemeye yönelik teknikler üzerine uzmanlaştım. Sertifikalı eğitimler almaya ve kendimi geliştirmeye devam etmekteyim.
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Yale-Brown Obsesyon Kompulsiyon Derecelendirme Ölçeği
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Psikoloji Alsancak
Yaren hanım ile 6 seans yapmış bulunuyorum. Kendisi profesyonel olmakla birlikte samimi bir yaklaşımı olan, beni ilk seanstan rahat hissettiren, beni bana düşündüren ve anlamaya yönelten, farkındalığımı artıran, farklılıklarımın benimle ilgili bir sıkıntı değil de sadece beni ben yapan şeylerden olduğunu gösteren ve daha iyiye gitmem için cesaretlendiren, terapinin gerçekten de yardımcı ve iyileştirici olduğunu gösteren birisi oldu benim için. Yaren hanımla iyileşme sürecime başlamak kesinlikle iyi bir karardı.
öy...ü
Dost tavsiyesi ile terapiye başladım. Arkadaş sohbeti gibi ilerler diye düşünüyordum çünkü daha önce hiç terapi almamıştım ne olduğunu da çok bildiğimi söyleyemezdim. Arkadaşınız size kendi çerçevesinden bir tavsiyede bulunuyor ama terapide aslında bunun yanlış olduğunu öğreniyorsunuz. Sizin sorunlarınızı yine size uygun olarak sizin bakış açınızla çözüme ulaştırıyor. Çevremdeki herkese öneriyorum ve sohbetlerimde sıkça psikoloğumdan bahsediyorum.
Yaren hanıma arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Önceki terapi süreçlerimde belirli bir noktaya kadar gelebilmiş fakat her seferinde, hiçbir zaman kendimi tam olarak ve rahatça ifade edemeyeceğim inancı geliştirmiştim. Yaren hanımla ilk iletişime geçtiğimiz andan itibaren pozitif enerjisi, güler yüzlü samimi yaklaşımı ve donanımı sayesinde; devam eden her seansımızda da kendimi hiç olmadığım kadar anlaşılabilir ve güvende hissedebildim. Danışanını içtenlikle dinlemesi kaygılarımı, korkularımı daha rahat ve daha özgür bir şekilde ifade edebilmeme olanak sağlıyor. Her seansta farkındalığım daha da artıyor, kendime güvenim de. İnanıyorum ki bu terapi sürecimde, Yaren hanımın eşliğiyle kendimin en iyi versiyonuna ulaşabileceğim.
Daha önce birkaç psikolog ile görüşme yapmıştım ama bir türlü rahatça kendimi açamamıştım. Yine öyle olur diye zorla da olsa terapiye başladım. Yaren hanımın güler yüzü dikkatli dinleyişi bana olan saygısı ilk başta olan düşüncelerimi yıktı. Günlük hayatımda bir sorun olduğunda önce kendi başıma mücadele ediyorum ama terapiye mutlaka o sorunu getiriyorum. Benim için en iyi çözümü bulmak için üzerine konuşuyoruz hatta bazen yazı tahtasına çiziyoruz bile. Farklı yöntemler ve bakış açısıyla ilerlemek insanı iyi hissettiriyor.
i̇....
Eve kapanıp bunalımda olduğum bir dönemde terapi almaya karar verdim. Aslında hiçbir şey yapmak istemiyordum enerjim de yoktu. Sanırım 3 hafta kadar kendimi anlattım nerden başladığı nasıl gittiği gibi. Sonrasında Yaren hanım motivasyon olsun diye benimle bir konuşma yaptı ve bakış açım değişti. İçinde bulunduğum bu karanlık durumda aslında her şeyin siyah olmadığını bazen beyazların ve tabii grilerin de olduğunu gördüm.
z....k
Bir arkadaşım daha önce Yaren hanım ile iletişime geçmiş ilgisinden ve özeninden memnun kalmış bu yüzden bana da önerdi. Başlarda çok niyetim yoktu yabancı biriyle özelimi paylaşmak ama şimdi seansa girerken çok rahat hissediyorum. Terapi insanın kendine verebileceği en güzel hediye. Bazen her şeye bir çözüm bulunmuyor ama birinin sizi dikkatle dinlemesi size ve sorununuza değer vermesini görmek o sorunun huzursuzluğunu azaltıyor.
c.....
Yaren hocamla haftada bir olarak seans yapıyoruz. Sürecimiz çok güzel ilerliyor, başta beni çokça dinledi daha sonra bir plan oluşturduk ve bu doğrultuda da ilerliyoruz. Belirlediğimiz 7 aşamadan 3 tanesi sonuca ulaştı sayılır, diğerlerini de sırayla konuşuyoruz. Kendisinin bilgisine ve yol göstericiliğine güvenim tam.
m ...o
Yaren hanıma doktortakvimi sayesinde ulaştım. Düzensiz uykulardan, günlük hayattaki keyifsizlikten artık çok sıkılmıştım ve terapi almaya karar verdim. 7 haftadır düzenli olarak seanslara devam ediyorum, uykularım %40 düzelme gösterdi artık daha rahat uykuya dalabiliyorum. İlerleyen zamanlarda daha da iyi olacağına inanıyorum, bu zorlu sürece Yaren hanımla başladığım için mutluyum.
he...r
Yaren Hanım ile tavsiye üzerine görüşmelerimize başladık. Daha önceden farklı bir uzmandan terapi almıştım ancak pek beklentilerimi karşılamamıştı. Yaren Hanım’la ise gerçekleştirdiğimiz 7 seans boyunca sadece dinlenildiğimi değil anlaşıldığımı da hissettim. Aslında ilişki problemleri sebebiyle başvurmuştum ancak süreç ilerledikçe benim için asıl sorun teşkil eden konuları irdeleme şansı bulduk. Yaren Hanım’ın ilgisi, sıcakkanlılığı, merakı bana da kendimi tanımam, düşüncelerim ve gerçek dünya arasında bir köprü kurmam için yoldaşlık etti. Yollarımız kesiştiği için çok mutluyum :)
a ...o
Yaren hanımla 10 seanstır terapi sürecime devam ediyoruz. Kafamın içinde sürekli dönüp duran düşünceler vardı. Yaren hanım bu düşünceleri 5 seans boyunca dikkatlice dinledi ve bana gerçekliği olmayan düşüncelerime inanmanın beni ne kadar etkilediğini gösterdi. Formlarımı her gün dolduruyorum ve bazı düşüncelerimi artık kendi kendime halledebiliyorum.
Yaren Irmak Aydın isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yaren Irmak Aydın, Psikoloji. Size Yaren Irmak Aydın tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Standardize Mini Mental Test, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bireysel Terapi, Tematik Algı Testi (TAT), Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Fobilerden Kurtulmak, Yale-Brown Obsesyon Kompulsiyon Derecelendirme Ölçeği.
Yaren Irmak Aydın adresi nerede?Yaren Irmak Aydın şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mimar Sinan Mah. 1404. Sk. No:7B Konak İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yaren Irmak Aydın isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Yaren Irmak Aydın uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Yaren Irmak Aydın isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yaren Irmak Aydın, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Yaren Irmak Aydın hangi dilleri konuşuyor?Yaren Irmak Aydın ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Yaren Irmak Aydın isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yaren Irmak Aydın tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Yaren Irmak Aydın hakkında ne düşünüyor?Toplam 24 hasta / danışan, Yaren Irmak Aydın hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Yaren Irmak Aydın hangi sigortaları kabul ediyor?Yaren Irmak Aydın tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İzmir bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
İzmir bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar