Prof. Dr. Yaşam Kemal Akpak 1978 yılında İzmir'de doğmuş olup ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. 2002 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisini başarıyla tamamladıktan sonra, zorunlu kıta hekimliğini (pratisyen tabip) Samsun Sahra Sıhhiye Komutanlığı ve Söke/Aydın Piyade Alay ve Garnizon Komutanlığı'nda tamamlamıştır. Kadın hastalıkları ve doğum asistanlığı eğitimini, 2009 yılında İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır. Yine aynı hastanede 1 yıl uzman olarak çalıştıktan sonra 2010-2013 yılları arası Sarıkamış Asker Hastanesi, 2013-2016 yılları arasında Mevki Asker Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve klinik şefliği görevlerinde bulunmuştur. 2016-2017 yıllarında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde çalışmış olup 2017-2023 tarihlerinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın hastalıkları ve doğum kliniğine çalışmıştır. Ekim 2023 tarihinde halen çalışmakta olduğu İzmir Şehir Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniği eğitim ve idari sorumluluğuna atanmıştır. 2018, 2019, 2021 tarihlerinde yurtdışı görevi ile Sudan-Nyala Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Nijer Türkiye Dostluk Hastanesi Kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde başhekimlik, idari ve eğitim sorumluluğu yapmıştır. Bu dönemde uluslararası bir çok projede sayısız operasyonlara katılmıştır.

Bir çok ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve sunumu olan Prof. Dr. Yaşam Kemal Akpak laparoskopik cerrahi operasyonları başta olmak üzere minimal invaziv cerrahi, estetik cerrahi ve riskli gebelikler ile ilgilenmektedir. Evli ve iki çocuk babası olup çok iyi seviyede İngilizce bilmektedir.

Yetişkin

İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği

İzmir Şehir Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Acil bölümü, Şevket İnce mahallesi, 2148/11 sokak, Bayraklı, İzmir

• Sigortası olan hastalar

• C

Eşimle 2. gebeliğim için doktor arayışındayken Yaşam Hocadan takip görmeye karar verdik. Kendisi gebelik takibi sürecinden doğumuma kadar hep emin ellerde hissettirdi. 2. sezaryan korkularımı sayesinde unuttum. Doğumumun ardından 25 gün geçti ve iyi ki Yaşam Hoca diyorum. Kendisi ülkemizin en iyi doktorlarından biri.

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Eşimin gebelik sürecinde gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşım, hem onun hem de benim içimizi rahatlattı. Her muayeneye daha umutlu ve huzurlu gittik, her adımda kendimizi emin ellerde hissettik..minnettarız

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Uzun süredir tekrarlayan sistit nedeniyle çok zor zamanlar geçiriyordum. Sayenizde doğru teşhis ve tedaviyle artık kendimi çok daha iyi hissediyorum. Güler yüzünüz, sabrınız ve detaylı açıklamalarınız sayesinde süreci rahatlıkla atlattım. Emekleriniz için minnettarım.

• B

Uzun süredir sebebini anlayamadığım ağrılarla yaşamaya alışmıştım. Ta ki doktorum çikolata kisti teşhisini koyana kadar. Bu süreçte beni sadece tedavi etmedi, aynı zamanda yaşadığım her duyguyu anlayan, destek olan bir yol arkadaşı oldu. Tıbbi bilgisinin yanı sıra insani yaklaşımıyla da gerçekten fark yarattı. Her kontrolde daha iyi hissetmemin en büyük sebebi onun güven veren yaklaşımıydı

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Polikistik over tanısını ilk duyduğumda içimde büyük bir korku ve belirsizlik vardı. Ne yapacağımı bilemezken sizin anlayışlı ve sıcak yaklaşımınız bana umut oldu. Hem hekim olarak bilginizle, hem de insan olarak samimiyetinizle bana güç verdiniz. Kendimi yalnız hissettiğim her an yanımda oluşunuzu unutmayacağım. Size minnettarım, iyi ki yollarımız kesişti.

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Uzun süredir yaşadığım idrar yolu sarkması şikayetim nedeniyle hayat kalitem ciddi şekilde etkilenmişti...Yaşam hocayı çok araştırıp buldum…Yapılan detaylı muayene, anlayışlı yaklaşımı ve tedavi sürecindeki desteği sayesinde artık kendimi çok daha iyi hissediyorum. Hem tıbbi bilgisi hem de insani yaklaşımı mükemmel…Böyle hekimler iyi ki var!

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Kist problemimle ilgili yaşadığım endişe ve belirsizlik döneminde bana hem tıbbi hem de manevi anlamda destek olan doktoruma minnettarım. Detaylı muayenesi, sabırlı açıklamaları ve güven veren yaklaşımı sayesinde süreci çok daha kolay atlattım. Güler yüzü ve ilgisiyle insanı rahatlatan bir hekim.

• İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Diğer  •

Menopoz sürecinde yaşadığım tüm zorluklarda yanımda olduğunuz, sabırla dinleyip içimi rahatlattığınız için size minnettarım. Sayenizde kendimi daha güçlü, daha huzurlu hissediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki yolumuz kesişti.

Prof. Dr. Yaşam Kemal Akpak

Bu güzel yorumları için hastama teşekkür ediyorum. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Eşimle birlikte hayatımızın en özel ve heyecanlı anlarından biri olan doğum sürecinde sizin gibi alanında uzman, sakin ve güven veren bir hekimle karşılaşmak bizim için büyük bir şanstı. Hamilelik boyunca eşime gösterdiğiniz ilgi, sabır ve anlayış sayesinde bu süreci huzurla geçirdik.

Doğum anında hem profesyonelliğiniz hem de insani yaklaşımınız bizi fazlasıyla rahatlattı. Eşimin ve bebeğimizin sağlığına gösterdiğiniz özen, soğukkanlılığınız ve destekleyici tavrınız için minnettarız. Sizi tanımış olmak, bu zorlu ama mucizevi süreci sizinle yaşamak bizim için unutulmaz bir deneyim oldu.
    Gönülden , başarılarınızın devamını diliyoruz. İyi ki varsınız.”

• L

Net ve detaylı açıklamaları ile hastayı rahatlatan mükemmel bir doktor Yaşam hoca...gebelik sürecim sayesinde mükemmel geçti..iyi ki varsınız