"Psikanalitik psikiyatrinin tanımlayamadığı travmatik bir geçmişe sahip olan bazı bireylerin normal olarak kalabilmesidir." Bu istisnai durumlar dışında ise psikoterapinin kullanımı umut verici bir bilim olmuştur.

Bu gayeyle çıktığım yolda psikoloji ve sosyoloji lisans, Yakın doğu üniversitesi klinik psikoloji yüksek lisans bölümünden mezun olarak aile danışmanlığı, cinsel terapi, bireysel terapi, EMDR terapisi, psikanalitik ve bütüncül bir yaklaşımla Konya bölgesinde yüz yüze; diğer iller, Almanya, Norveç, İsveç, Hollanda, Fransa ve diğer yurtdışında yaşayan Türklere online şekilde hizmet vermekteyim.
Her danışanın farklı bir dünyası olması ve sürekli kendini geliştirme çabasıyla aldığım eğitimlerin yanı sıra Dr Ülkü GÜRIŞIK CLARK eşliğinde süpervizyona halen devam etmekteyim.

Aldığım Eğitimler ve Okullar
Anadolu Üniversitesi
Necmettin Erbakan Üniversitesi
KTO Karatay Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans
Davranış Bilimleri Enstitüsü – EMDR
Necmettin Erbakan Üniversitesi – Aile Danısmanlığı
Kıbrıs Ruh Sağlığı Enstitüsü – Madde Bağımlılığı Danışmanlığ
Pedagoji Akademia – Peabody, Agte, Metropolitan, Loussa Duss, Cattel 2A/3A, D10 Çizim Testi, Cat, Okul Olgunluğu Testleri
Türkiye Sağlık Vakfı – Oyun Terapisi ve Çocuk Testleri
Pegder – Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Eğitimi
CİSED – Cinsel Terapi Eğitimi
Giunti Psychomertics - Otto F. Kernberg Psikodinamik Psikoterapi eğitimi
Birey Aile ve Çocuk Terapileri Enstitüsü (BACTE) – Gelişim Odaklı Psikoterapi
Australia Sport Entitüsü- Yoga Eğitmenliği

Uzmanlık Alanları

Aile ve Çift Danışmanlığı, Evlilik Öncesi Danışmanlık (Aile İçi İletişim Sorunları, Uyum Problemleri, Evlilik Okulu,)

Cinsel İşlev Bozuklukları ( Vajinusmus, Erken boşalma, Geç boşalma, Cinsel isteksizlik, Ereksiyon Sorunu)

Cinsel Sapkınlıklar (Göstermecilik, sürtünmecilik, mazoşizm, sadizm, fetişizm, travestizim)

Depresyon ( Majör Depresif Bozukluk, distimik bozukluk, aybaşı öncesi depresyon, doğum sonrası depresyon)

Madde Kullanımıyla İlişkili Bozukluklar ( alkol ve madde bağımlılıkları...)

Ergen Psikolojisi ( Öfke patlamaları, davranış bozukluklar vb...)

Kaygı Bozuklukları (Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Panik atak, Ayrılma kaygısı, Seçici konuşmazlık, Sosyal kaygı bozukluğu, vb...)

Fobiler ( Uçak, kan, iğne, yükseklik, karanlık, böcek, kedi, köpek vb...)

Obsesif-Kompulsif Bozukluklar ( Beden algısı bozukluğu,biriktiricilik, saç ve deri yolma, )

Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)

Kişilik Bozuklukları (Borderline, Narsizm, Şizoid, Çekingen, Bağımlı, Histrionik...)

Psikolojik Bozukluk

Travma ( Trvama sonrası stres bozukluğu, uyum bozuklukları, çocukluk çağı travmaları, cinsel istismar vb...)

Dissosiyatif Bozukluklar ( Çoklu kişilik bozuklukları vb..)

Uyku Bozuklukları ( İnsomnia, gece terörü, uyku apnesi, uyurgezerlik, karabasan bozukluğu vb...)

yeme bozuklukları (Anoreksia nevroza, bulimia nevroza, obezite, tıkınırcasına yeme bozukluğu, geviş getirme bozukluğu vb..)

Gelişim Bozuklukları

Uyum Bozuklukları

Hipokondriazis

Konversiyon Bozuklukları

Ağlama ve Öfke Nöbetleri

Korku ve Fobiler ( uçak, asansör, yükseklik, kapalı alan, kan, hayvan, açık alan, su, iğne…)

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Aile Danışmanlığı +54 daha fazla

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Bağımlılık Danışmanlığı

Melikşah, Ney psikoloji, Sahne Sk. no: 4, Meram

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi

Online Danışmanlık +74 daha fazla

Makaleler
Röportaj

• Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Bireysel Terapi

Yasemin Hanımla ,bir psikiyatri doktorunun yönlendirmesi ile tanıstık.Oğlum için geliyoruz.Yaklasik 6aydir düzenli terapiye geliyoruz.Oğlumdaki olumlu değişime bizzat tanıgım.Kendisine bu konuda minnettarım

• Konum: Online Danışmanlık • Cinsel Tera...daha fazlapi Danışmanlığı daha az

Yaklaşık 6 aydır Yasemin Hanım'ın danışanıyız. Bu süre içerisinde şüpheyle yaklaştığımız her konunun nasıl çözüleceği ile ilgili olarak kendisi muhteşem kılavuzluk yaptı. Hayalini kurmakta zorlandığımız mutluluklar yaşattı. İşine hakim, sabırlı ve bilimsel yaklaşımı her zaman güven verdi.

R
• Konum: Online Danışmanlık • Aile Danışmanlığı

Yasemin Hanımla yaptığımız seanslar bana kendimi daha iyi anlamamı, içimdeki gücü ve sevgiyi fark edip ortaya çıkarmamı sağladı. Kendisi alanında çok profesyonel biri, görüşmelerimiz boyunca benim için uygun ve güvenli ortamı hep sağladı. Böylece kendimi açıklarken filtresiz olabildim. Seanslarımızda enerjisiyle de hep benim enerjimi destekledi, kendimi açtığım en hassas durumlarda beni dinlediğini ve anladığını çok net hissettirebiliyordu. Neşelendiğim anlarda da bu enerjiye eşlik etti. Böylelikle iletişimiz hep samimi ve faydalı bir şekilde devam edebildi. Kendisine olan minnetim sonsuzdur. Kendime ve etrafıma hiç bakamadığım bir pencereden bakabilmeyi gösterdi ve seanlarımız devam ettikçe kendimdeki bu olumlu değişimi fark edebildim.

Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Bireysel Terapi

Seanslara girmeden önce acaba iptal mi etsem acaba girmesem mi devam etmesem mi gibi düşünceler çok fazla yaşıyordum. tabi ki bunun Yasemin hanım ile alakası yokmuş. kendi içsel problemlerim ve kendimi strese sokmamdan dolayı düşünüyorumdum bunları. Ama seans sırasında olsun seans sonrası olsun içimi öyle güzel rahatlatıyor öyle güzel vakit su gibi akıp geçiyor ki bitmesin istiyorum. Bazen de yüzleşmek acı verici oluyor ama bu iyileşmenin verdiği bişey bunu hissedebiliyorum. Benim için ufak bundan ne olucak diye içimde birikmislikleri bir kelimeden dahi özenle cımbızla alır gibi çok iyi noktalara değiniyor ve diyorum ki evet sebebi buymuş. Bana çok iyi gelmeye başladı ve bu daha yolun yarısı bile değil yolun başındayızz daha çok yolumuz var biliyorum ama yolun sonu benim için açık bunun farkındayim. Bambaşka bir ben olacağımı etrafıma ve kendime iyi geleceğimi biliyorum. Yasemin hanımla kesinlikle görüşmelisiniz

Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Aile Danışmanlı...daha fazlağı Randevusu daha az

Psikolojik destek almak; kendini tanıma yolculuğunda destek almak demek bence. Eşimle birlikte başladık seanslara, kendimizi ve davranışlarımızı tanımamız konusunda farkındalığımız arttı. İlişkimizde, birbirimize karşı tutumlarımız pozitif yönde değişti. Sürecimizden çok memnun kaldık, iyi ki varsınız.

Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Bireysel Terapi

Yasemin Hocam ile internet araştırmalarım sonucunda tanıştım.İlk seans hocam ben kimim,ne beni mutlu ediyordu unuttum diye başladığım serüvenimde şimdi çok iyi bildiğim bir noktadayım.Artık başıma gelen kötü olayların benim kaderimin karalığından olmadığını biliyorum.İnsanlara karşı keskin, sert söylemlerimle sınırlarımı koruduğumu zannederken bunların sadece gerçekleştiremediğim kelimeler olduğunu fark ettirdi Yasemin Hoca.İnsanları ve olayları ikili duygularla değerlendirebilmek öfkemi dindirdi. Hayatla ve insanlarla mücadele edilemediğini,insanın böyle bir gücü olduğu yanılgısının ne kadar zarar verici olduğunu gördüm hafifledim.Yaklaşık 6 aydır ilerliyoruz.Bunu belirtmek isterim ki Yasemin Hocam gelişmeyi gözlemlediğinde ben devam etmek istesemde artık sonlandırmamız gerektiğini zorlandığım dönemlerde tekrar gelebileceğimi belirtip güven veriyor.Hayatım değişti.Problemler olur ve geçer. Hayatı yaşama sevincim,heyecanım daha gerçekçi bir pencereden arttı. Herkese çok tavsiye ederim.

Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Bireysel Terapi

Yasemin hanımla süreçimiz çok zor bi dönemden geçerken başladı tam intihar eşiğindeydim Konya da o gün bi çok yeri aradım ama randevularının dolu olduğunu söylediler Yasemin hanımın asistanı durumunuzu anlatıp geri dönüş sağlayacağım dedi o gün benim hayatım değişti bana geri dönüş sağladılar o gün gittiğimde günlerce yemek yememiştim sürekli ağlamaklıydım Yasemin hanım beni o kadar güzel dinledi nokta atışlı sorular sordu ve süreçimiz o gün başladı kolay bi süreç olmadı ama her seansta söylediği cümleler benim sihirli cümlelerim oluyor ve hayatıma dokunuyordu değişmiyordum ama farkındalığım artıyordu terapilerin sonunda. İstediğim gibi biri olarak o kapıdan çıktım hayatımın dönüm noktası Yasemin hanım

O
Randevu doğrulandı
• Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Ai...daha fazlale Danışmanlığı Randevusu daha az

Yasemin Hanıma başlarken kafamda birçok sorun vardı geçmişe dayanan birçok travmalarım vardı erken yaşta üzerime birçok sorumluluk kalmıştı ama Yasemin Hanımla geçirdiğim 1.5 senede kendime duyduğum saygı ve sevgi ciddi miktarda arttı. bu vakitte bu kadar hızlı bir şekilde ilerleme gösterebileceğimi hayal bile edemezdim.Yasemin Hanım tedavinin seyirine göre seansların arasını uzattı ve kısalttı en iyisini düşündüğünden emindim. Hayatımda herşey değişmeye başladı. sanki,etrafimdaki kisilerin yaptiklarinı,söylediklerini görmemeye başladım, insanların neyi neden yaptıklarını anlıyorum, kimseyi kırmadan hayır diyebiliyorum,olaylara pozitif yaklasıyorum,eskiden sinir oldugum aynı mevzulara farklı bakıs açısıyla baktığım icin sinirlenmiyorum,üstüme alınmıyorum... ilk zamanlar söylemeyi tercih etmiyordum ama bendeki degisim o kadar cok belliydi ki,beni tanıyan herkes bunun farkina vardı soran herkeze Yasemin Bağrıaçık ı söyledim.
Iyi ki tanıdım sizi,iyi ki hayatıma dokundunuz

Randevu doğrulandı

Yasemin hanımı tanımış olmayı benim şansım olarak değerlendiriyorum. Kendisiyle 1 yıl 3 ay kadar çalıştık. İlk görüşmemizi yüz yüze gerisini online gerçekleştirdik. Daha görüşmeye gitmeden benden istediği ön bilgilerden anlamıştım ne kadar profesyonel biri olduğunu ve beklentilerimin boşa çıkmayacağını. Kendisine ağırlıklı olarak öfke kontrolü şikayetiyle ve hayatımda öfkenin engel olduğu kalite/konfor arttırma sağlama hedefiyle başvurmuştum. Geldiğim noktada muazzam bir değişim dönüşüm gerçekleştirdiğimi görüyorum. Yasemin hanım bir kere tam bir profesyonel, disiplinli, işine çok hakim, işini çok severek yaptığı çok belli ve dolayısıyla başarısı da kaçınılmaz olan bir uzman. Kullandığı EMDR ve psikanalitik analiz tekniği ile gözle görülür bir değişim kaydedebildik. Her seans sonu bir aydınlanma yaşıyor ve heyecanla öğrendiklerimin aydınlanmalarımın keyfini çıkartıyordum. Yasemin hanım verdiği teknik bilgilerle seansları iyi bir şekilde destekliyordu. Kendisiyle iyi ki yolum kesişmiş.

• Konum: Ney Psikoloji Merkezi • Cinsel Terapi

Ben vajinismus sorunu yaşamaktaydim. Ve bu sorunu 2 yıla yakın bi süre yasadim. Çok sıkıntılar atlattım yeri geldi ümidimi yitirdim. Fakat eşimin ısrarı ile internetten araştırmalar üzerine Yasemin hanımla tanıştım. İlk günü hiç unutamıyorum. Pozitif enerjisi ile kalbimde yer edinmişti. Vajinismus bir hayatın sonu olmadığını hatta bir şans olduğunu öğrendim ve bu çok şaşırtıcı geldi. Doğru tedavi ile sonuca varacağıma inandım ve tahmin ettiğimden daha kolaymış. Benim gibi olan vajinismus sorunu yaşayan herkese şunu demek istiyorum hiç bir zaman pes etmeyin bunun bir tedavisinin var olduğunu Yasemin hanımla öğrendim. Bana bilmediğim o kadar şeyler öğretti ki... Ve ben vajinismusu yendim. Bu benim eşimin ve Uzm. Yasemin Hanım'ın başarı öyküsüdür