DIR Floortime
Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
Tümünü gösterSigortasız hastalar
Ergoterapi Randevusu
Kartaltepe Mah., İstanbul
Bakırköy Ergoterapi Merkezi
DIR Floortime
Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi
Erg.Yasin Çelik
Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme)
El Rehabilitasyonu
Ergoterapi
Kognitif Rehabilitasyon
Mesleki Rehabilitasyon
Otizme Erken Müdahale
Pediatrik Rehabilitasyon
Erg.Yasin Çelik
-2018 Yılı Ekim ayı itibari ile 2-14 yaş aralığındaki çocuklarla pediatrik rehabilitasyon alanında çalışmaktadır. Burada herhangi bir doğumsal engellilik, gerişimsel gerilik, hastalık sonucu ortaya çıkan bilişsel, duyusal, sosyal ve/veya fiziksel becerilerde bozuklukları iyileştirmek, mevcut yetenekleri ortaya çıkarmak/geliştirmek ve bu yetenekleri günlük yaşamında (okul vb) kullanmasını sağlamak için hizmet vermektedir.
-Sahada aktif 5 yıl deneyim kazandıktan sonra 2023 Mart Ayında Bağcılar Ergoterapi Merkezi’ni kurmuştur. İstanbul’un bir çok yerinden çocuklar ile onların özel gereksinimlerini, becerilerini ve hassasiyetlerini göz önüne alan bireysel programlar , bilgilendirme ve gerekli koordinasyonu (Aile, okul desteği vb ) sağlayarak onların potansiyellerini desteklemektedir.
-2018 yılında Lisans eğitiminde ‘’Disleksili Bireylerde Sanal Gerçeklik Uygulamasının Beden Farkındalığı Üzerine Etkisi ‘’ adlı tez çalışmasını Prof.Dr Esra Aki ile yürütmüştür.
- Coordikids kurucusu MSc OT Marga Grey tarafından 7 modülden oluşan ‘’Bebek ve Çocuklar için Duyu Bütünleme Sertifika Programı’’na katılmıştır.
-Zoe Mailloux tarafından verilen ‘’Ayres Duyu Bütünlemede Kapsamlı Değerlendirmenin Geleceği’’seminerine katılmıştır.
-Teresa A. May-Benson tarafından verilen ''Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan Çocukları Duyusal Açıdan Desteklemek ve Anlamak '' adlı eğitime katılmıştır.
- DIR Floortime Eğitimcisi Nazlı Büyükbayrak tarafından ‘’ DIR Floortime Başlangıç Düzeyi 101‘’ sertifikasını almıştır.
-DIR Floortime Eğitimcisi Çiğdem Ergül tarafından ‘’DIR Floortime Başlangıç Düzeyi 201’’ Sertifikası almıştır.
-Prof.Dr.Barış Gürpınar tarafından ‘’Aquaterapi’’ eğitimi almıştır.
-DIR Floortime eğitimcisi Nazlı Büyükbayrak ile ‘‘DIR Floortime 201 Supervizyon ‘’grubuna katılmıştır.
-3.DIR Floortime Sempozyumu ‘Regülasyonu anlamak’ seminerine katılmıştır.
-‘’DIR Floortime Uygulamalarında Hedef Belirleme Stratejileri’’ kursunu Çiğdem Ergül’den almıştır.
-Çiğdem Ergül tarafından verilen ‘’Pediatrik Yeme Bozukluklarına DIR Bakış Açısı ile Bütüncül Yaklaşım ‘’kursuna katılmıştır.
-DIR Floortime Eğitim liderleri Klinik Psikolog Nazlı Büyükbayrak ve Uzm.Pskikog Emre Taşdöndüren tarafından verilen‘’DIR Floortime Üst Düzey Uygulayıcı 202’’ Sertifikası almıştır.
-DIR Floortime eğitimcisi Nazlı Büyükbayrak ve Emre Taşdöndüren ile ‘‘DIR Floortime 202 Supervizyon ‘’grubuna katılmıştır.
-Toomey & Associates İnc. Başkanı ve STAR Enstitüsü Beslenme Kliniği Klinik Danışman Dr. Kay Toomey tarafından verilen ''SOS Beslenme Yaklaşımı '' eğitimini tamamlamıştır.
-Uzman Danışman Oya Çanak Şakiroğlu tarafından verilen ve 6 modülden oluşan '' Bağlanma Temelli Ebevenylik Akademisi ' onaylı eğitimlerini tamamlamıştır.
1.modül: Bebek ve Çocuk Gelişimine Bağlanma Temelli Yaklaşım
2.modül: Bebek Uykusuna Bağlanma Temelli Yaklaşım
3.modül: Oral Dönemi Sonlandırırken Bağlanma Temelli Yaklaşım
4.modül: Tuvalet Alışkanlığı Kazanımına Bağlanma Temelli Yaklaşım
5.modül: Aile İçi Sınırlara Bağlanma Temelli Yaklaşım
6.modül: Okul Adaptasyonuna Bağlanma Temelli Yaklaşım
fi...
Yasin beyle yaklaşık 1 yıldır beraberiz.Oğlumda ortak dikkat eksikliği, göz teması kısıtlılığı, motor planlama becerisinin düşük olması , seçici yemek yemesi ve duyusal birçok arayışı olduğu için başvurduk.ilk olarak oyunlar arası geçiş süresini artırıp,oyunda yeni fikirler üretmesine yardımcı oldu. Böylece iletişimi arttı ve ortak ilgi alanlarımız oldu. Örn araba takıntısı vardı. Sadece arabaları diziyor ve izliyordu. Oyun oynamayı bilmiyordu. Sonrasında araba yarışları yapmaya başladı ardında parkurlar kurdu ve en sonda "hadi anne gel oyun oynayalım" oldu.İlgisini bizimle paylaşması oğlumun dikkatin arttığını gösteriyordu ki bu da bizi çok mutlu etti. Duyu hassasiyetler arasında yüksek seste kulak kapatma , yoğun ışıklı ortamda kaçınma davranışlarımız bitti.Farkli dokudaki cisimlere temas edebiliyoruz. Farkı zeminlerde yürüyebiliyoruz(Toprak ve çim gibi) Birçok alanda da çalışmalarımız devam ediyor. "Eğitim sevgidir"ifadesinin tam olarak karşılığını hocamizda bulabilirsiniz.
h....a
çocuğumuzun duyusal hassaiyetleri var kurduğu oyundan çıkamayıp kendini tekrar ederdi. tavsiye üzerine tanıştık, galiba kendisi ile 3. dersinde denk geldik. kapısında bekliyoruz. Toramanın ve Hocamızın kahkahalarindan belli ki içeride spontane neşeli bir masal sahneleniyordu. Evet Yasin hocamız gönlü ile emek veren birisi, çocuğumun eksiklerini yaz deseler tek sayfa dolduramam ama kendileri 5 sayfa da özetleyemez, teşhislerine çok önem veriyorum ve duyusal metaryelleride dahil etmiş olduğu oynu bambaşka bir boyut taşıyarak çocuğumuzda duyusal ve zihinsel katkı saglayabildi.
se...a
Oğlum için birkaç kurumla görüştüm ama oğlumu bana anlatırken başka bir çocuğu dinliyor gibiydim Yasin bey'e geldiğimizde benim gözümden gördüğüm oğlumu bana anlattı bütün tespitleri kesinlikle doğruydu benim gördüğüm her şeyi çok doğru bir terimle o kadar güzel ifade etti ki evet gerçekten de eksikler bunlar dedim en önemlisi oğlum içeri girdiğinde kendisiyle çok güzel bir bağ kurdu Yasin bey bir anda oğlumun dünyasına giriyor bu işi gerçekten de yapmak için bu işi sevmek gerekiyor kesinlikle Yasin bey de çok daha fazlası var oğlum için çok büyük bir şans oldu 2 ay içinde psikiyatrimizin söylemine göre 6 ay ileriye attı eğitimlerde. iyi ki varsınız iyi ki bu mesleği seçtiniz.... Başarılarınız daim olsun dilerim çok çocuğa şans ve ailelere de umut olmaya devam edersiniz.
b...
Yasin Hocayla tesadüfen tanıştık. Sosyal medya üzerinden gördüm ve aradım. Çocuğumda konuşma geriliği ve uyaran eksikliği sebebiyle kendisi bize çok yardımcı oldu. Kızım onu çok seviyor, seanslarımız çok eğlenceli ve dolu geçiyor. Tavsiye ederim.
el....
Yasin Bey'in oğlum Metehan'ın ihtiyacı olan sosyal ve bilişsel yeteneklerinin kazanılması noktasinda degerlendirmeye alarak, yetersiz olduğu noktaları ve eksiklerini tespit ederek, ona özgü bir yol haritasiyla uygulamaya geçerek, gelişim sürecinde de; iletişim gelistirme, ortak dikkat gelişimi, oyun kurma, oyun başlatma,oyun sürdürme becerileri, alıcı dilinin gelişmesi, ilk sesleri ve sonrasinda ilk kelimelerini doğru ve yerinde kullanması, önce işaret parmağını kullanmaya başlayıp, sonrasında 2 kelimeli yönergeleri kullanması, sosyal hayatın içinde varolması noktasında destek olarak,becerilerinin artmasıni sağladı.Metehan'ın seanslarının keyifli geçmesi, kendisini güvende, mutlu ve desteklenmiş hissetmesi ve bu ne nedenle de özgüvenini kazanması biz ebeveynleri olarak çok mutlu ediyor.Yasin Bey; güleryüzlü, sevecen, iletisimi kuvvetli ve herşeyden önemlisi, oğlumuzun gelişim süreci sebebiyle tercih sebebimizdir. Vermiş olduğu emeğin karşılığı, hiçbir maddeyle ölçülemez.
ct...t
Yasin hocamla 2022 de yollarımız kesişti. Çocuğun ihtiyaçlarını ve eksiklerini tespit etmesi,ilgisi, sabrı,yaklaşımı, terapi uyguladığı çocukların seviyesine inebilmesi yani çocukla çocuk olabilmesini deneyimleri ve bilgisiyle birleştirmesi oğlumda olumlu gelişmelere neden oldu. Şuanda oğlumun yolun sonuna ulaşmaya az kalmasında ki en önemli terapistlerden biri Yasin hocamdır. Bundan sonrada bir çok çocuğa umut olacağından çok eminim.
şe...t
Oğlum 17 aylıkken duyu bütünleme bozukluğu tanısı aldık. Ergoterapi almamız gerekiyordu. İnternetten tesadüfen Yasin beyin numarasını bulduk. Aynı gün oğlumu görmek istedi ve başladık. Biz 10 seansta bütün belirtileri sildik. Seans sırasında sonrasında da hep takip etti. Bugün son seansımızı gerçekleştirdik. Oğlum Yasin bey sayesinde hızlı bir şekilde ilerledi ve iyileşti. Yasin bey bizim evimizin neşesi oldu. Umarım iyileştirdiği sayısız çocuk ile karşılaşır..
Yasin Çelikten çok memnunum. Kızım down sendromlu eğitimine 2 yaşından beri eğitim başlattım fraklı bir yerde sonuç alamadım. Daha sonra Yasin Bey beklemediğim kadar iyi. Kızım seve seve derslere katılıyor. Babasıyla ve benimle bile öyle bir bağ kurmadı. Çok güzel gidiyor. Sonucu daha odaklı daha sakin ve komudu alıyor. Farklı birine de tavsiye ettim. Yasin Çelik muhteşem bir öğretmen çok memnunum.
bü...
Yasin beyle tanıştığımız da oğlumun desteklenmesi gereken çok konular vardı. Daha ilk derste yaklaşımı ve sıcaklığıyla oğlumla arasında çok güzel bir iletişim yakaladı. Ve tek tek eksiklerimizi tamamlama devam etti. Bir çocuğun ilacı neyse sanki hepsi için ayrı ayrı bir reçete yazıp çok emin bir şekilde ona fayda sağlamaya devam ediyor. 1 yıldır ders alıyoruz ve bir gün acaba mı demedik. İçimiz rahat bir şekilde öneriyor ve herkese anlatıyoruz. çoğu kişinin tavsiye ettiği ve etmeye devam edeceği bir ergoterapist. Daha iyi yerlere gelip elinin dokunmadığı bir çocuk kalmaz insallah
se...a
Yasin beyle , oğlumun kreşe gitmek istememe, ayrılık kaygısı , aşırı derecede anne bağımlılığı , oyun kurmada zorluk , yaşıtlarına göre esnek olmayan hareketler vb problemlerimize çözüm bulmak adına açıkçası hiç umudum olmadan ergoterapi nedir bari bu şekilde belki çözüm bulabilir miyim diyerek başladığım bu yolculukta karşılaştım . 4 senede gece bile kendimden ayıramadığım çocuğum 2. Seanstan sonra ayrı yatmaya başladı . Üzerinden çok geçmeden tekrar kreşe başladı. Bu arada herkes ergoterapist olabilir ama kimse bi Yasin bey olamaz çünkü Alptuğ o süreçte iletişime kapalıydı ne oyun terapisi ne başka bişey etki edemedi. Bi öğretmen olarak çocukları çok iyi tanıyorum ve oğlumun ne kadar zor ve inatçı olduğunu biliyorum . Yasin bey , Alptuğ gibi keskin köşeleri olan bir çocuğa dahi sirayet ettiyse herhangi bi çocuğu istenilen düzeye getirir . Bi anne olarak sonsuz minnettarım. Mesleki kariyerinde başarılarının sonsuz olmasını diliyorum .
Yasin Çelik isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yasin Çelik, Ergoterapi. Size Yasin Çelik tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Ergoterapi, Pediatrik Rehabilitasyon, Otizme Erken Müdahale, Duyu Bütünleme Terapisi (Duyusal Bütünleme), DIR Floortime, Kognitif Rehabilitasyon, Ergoterapi Randevusu, El Rehabilitasyonu, Down Sendromu Psikiyatrik Ergoterapi.
Yasin Çelik adresi nerede?Yasin Çelik şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Güneşli mahallesi ,kirazlı Cad,No:1 İstanbul
- Kartaltepe Mah. İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yasin Çelik isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Yasin Çelik online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Yasin Çelik isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yasin Çelik, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Yasin Çelik isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yasin Çelik tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Yasin Çelik hakkında ne düşünüyor?Toplam 23 hasta / danışan, Yasin Çelik hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Yasin Çelik hangi sigortaları kabul ediyor?Yasin Çelik tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.