Eğitimi sırasında Kopenhag Ü. ve ihtisas sonrası Yale Ü.’de, Harvard Ü. Tıp Fakültesi’nde, Londra Great Ormond Street Hospital’da, Oxford Ü. Biyomedikal Mühendisliği’nde Nöroradyoloji (Beyin Görüntüleme) alanında akademik ve bilimsel çalışmalar yaptı.
Halen, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Radyoloji Profesörü olarak çalışmaktadır.
Avrupa Nöroradyoloji Board Sertifikalı Dr. Özsunar, Türk Radyoloji ve Nöroradyoloji, Manyetik Rezonans Derneği, Avrupa Nöroradyoloji aktif üyeliğinde çalışmaktadır.
Birçok uluslararası kongrede düzenleme kurulu üyeliği ve dergilerde hakemlik yaptı.
Prof. Özsunar’ın çoğunlukla beyin görüntüleme ve nörobilim alanında olmak üzere SCI’da indekslenmiş ve basılmış 72 adet uluslararası bilimsel makalesi, “Beyin Tümörleri Görüntüleme Atlası” ile “Universal Symphony” adlı İngilizce, Almanca ve Azerbaycan dillerinde yayınlanmış uluslararası kitapları, hakemli dergilerde yayınlanmış 25’in üzerinde ulusal yayını, yayınlanmış birçok bilimsel kitap bölümü, kitap çevirisi, 1500’e yakın üzerinde SCI ve 1700’ün üzerinde Google Akademik’de kayıtlı atıfı bulunmaktadır.
İyi derecede İngilizce bilen Prof Özsunar, birçok ulusal ve uluslararası toplantıda davetli olarak konuşmalar yaptı.
“Evrensel Senfoni” adlı bir müzikli popüler bilim kitabı, editör olduğu ‘Hipnozda Nörobilimsel ve Klinik Yaklaşımlar’ adlı ulusal bir kitapları, çok sayıda gazete ve dergide yayınlanmış popüler bilim, çevre ve bilim felsefesi konularında yazılmış köşe yazıları mevcut.
Prof Özsunar, Avrupa Birliği COST projesinde yönetim kurulu da (Glioma MR 2.0) Türkiye temsilcisi olarak çalışmaktadır.
Avrupa Nöroradyoloji Derneği board eğitimleri ve sınavlarında eğitici veya sınav görevlisi olarak görev almaktadır.
Prof halen Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı ve ADÜ Rektör danışma kurulunda öğrencilerden sorumlu öğretim üyesi olarak da görev yapmaktadır. Kendine ait Evrensel Senfoni Sağlık Bahçesi' adlı Teknokent Ltd şirketinde ArGe faaliyetleri yapmakta olup uluslararası ve ulusal patentleri mevcuttur.
Radyoloji Randevusu
Abdominal Ultrasonografi
Evrensel Senfoni Sağlık Danışmanlık Merkezi
Bilgisayarlı Tomografi (BT- CT)
Boyun Ultrasonu
Böbrek Ultrasonu
Doppler Ultrason
Girişimsel Nöroradyoloji
Histerosalpingografi (HSG)
Evrensel Senfoni Sağlık Danışmanlık Merkezi
Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG- MRI)
Meme Ultrasonu
Radyoterapi
Rahim Filmi
Yeni Doğan Kalça Ultrasonu
a....s
Ben sigarayı bırakma konusunda kendisiyle görüşmüştüm. Kendisinin oldukça enerjik, bilgili ve eğitimli bir doktor olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte ihtiyacım olan tüm tedavileri çok güzel bir şekilde karşıladı, çevremdeki herkese de öneriyorum, ilk seansta sigarayı bıraktım.
e....b
Benim karaciğerimde yağlanma vardı, bununla alakalı ultrason için bir dönem kendisine gitmiştim. Kendisi bu süreçte çok ilgili davrandı, anlatımları da gayet güzel ve aydınlatıcıydı, sürecim sonlandı, şuan gayet iyiyim.
Ben çok korkuyordum panik atağım olduğu için emara girmekten çok karanlık geliyordu Yelda hoca bir kere deneyelim dedi başaramam diye düşünmüştüm Yelda hocanın telkini ile başardım. Emarda da yanımdayım seni şuan görüyorum demeleri panik halinde yanımda olacağını söylemesiyle emara girdim. Bana en çok neyi sevdiğimi sormuştu deniz kıyısını seviyorum demiştim. Bana kendimi öyle hissedeceğimi söyledi. Anestezi olmadan emara girebildim. her emara girdiğimde kendimi deniz kıyısındayım gibi hissediyorum her şeyi başarıcam dediğim zaman başarıyorum bunu da Yelda hanımdan öğrendim. Telkinleri muhteşem. ikinci emara girdikten sonra sıçramadım karanlık gelmedi.
ni...z
Canım Yelda hocam, canım doktorum. Profesör Doktor Yelda Özsunar bugüne kadar karşıma çıkan en tatlı dilli, güleryüzlü ve en iletişim kurulabilir hekim. Eğitim ve mesleki geçmişi oldukça zengin ve başarılarla dolu olmasına rağmen hiçbir büyüklenme tavrı bulamayacağınız, kendinizi karşısında asla rahatsız hissetmeyeceğiniz, pamuk gibi bir kalbi olan Yelda hanım radyoloji alanında ülkenin en üstlerinde yer aldığı gibi hasta ve danışanlarının da baş tacı oluyor. Benim meme fibrokistlerimin radyolojik görüntüleme ve yorumlamalarıyla ilgileniyor fakat muhabbetine ve bilgilendirmesine de doyum olmuyor, tavsiyeleri ve yol yöntem göstermelerinin değeri biçilemez. Radyoloji dışında bütüncül tıp konusunda da uzman. Yurt içi ve yurt dışı seminer ve kongrelere katılıyor, kendini eğitmeye devam ederken bir yandan Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde de gençleri eğitiyor. Evrensel Senfoni adında bir de kitabı var. Doktorumu çok seviyorum, ailemden biri gibi görüyorum, böyle hekimler gerçekten de kolay bulunmuyor. Radyoloji ve bütüncül tıp alanlarında ihtiyacı olanlar hiç daha fazla araştırma zahmetini çekmeden ve kara kara düşünmeden kendisini deneyimleyebilir.
y.....
Yelda hanım bana iyi bakıyor bütün MR'larımı o çekiyor değerlidir. Araştırarak ulaştım beyin tümörü vardı 2011'den beri radyoloji tetkiklerimi çekiyor oldukça kaliteli son derece memnunum.
Çok iyi bir doktor alanında uzmanlığı dışında iyi bir insan. Herhangi bir doktora gittiğimizde tıbbi hizmet almayız tedaviye yönelik gördüğümüz güleryüz muamele bir daha olsa bu doktora gelsem derim öyle bir doktor. Sıkıntımız olduğunda hastalığımız olduğunda aydınlatılmasının ötesinde yaptırım yapmaz hayatı şöyle böyle yaşayabilirsiniz der motive edici yüreklendirici. Bu günlere gelene kadar yurtdışında uzun zamanlar kalarak alanında hep yetiştirir çok yönlü doktor kitap yazar yurt içi yurt dışı toplantılara katılır. Ankara'da yaşıyorum Ankara'ya geldiği zaman her katıldığı seminere şu aralar hipnozla ilgileniyor radyoloji olarak beyinde ilerlediğini biliyorum hastalığı olanlar için arayıp fikir aldım kendisinden çok memnunum.
Hipnoz terapi aldım Yelda hanımdan bir yoga kampında tanıştık iyi geldi devam edeceğim yaklaşımı iletişim şekli ve içindeki araştırmacı ve sürekli kendini yenileyen yönünden memnunum.
Yelda Özsunar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yelda Özsunar, Radyoloji. Size Yelda Özsunar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Abdominal Ultrasonografi, Böbrek Ultrasonu, Doppler Ultrason, Radyoterapi, Yeni Doğan Kalça Ultrasonu, Rahim Filmi, Histerosalpingografi (HSG), Meme Ultrasonu, Boyun Ultrasonu, Bilgisayarlı Tomografi (BT- CT).
Yelda Özsunar adresi nerede?Yelda Özsunar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kepez Mevkii, Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü, Efeler/Aydın Aydın
- Türkmen Mh. 1020 Sk. Pine City Rezidance No:4 B Blok İç Kapı No:1 Kuşadası
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yelda Özsunar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Yelda Özsunar online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Yelda Özsunar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yelda Özsunar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Yelda Özsunar hangi dilleri konuşuyor?Yelda Özsunar ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Yelda Özsunar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yelda Özsunar bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Yelda Özsunar ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Yelda Özsunar hakkında ne düşünüyor?Toplam 7 hasta / danışan, Yelda Özsunar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Yelda Özsunar hangi sigortaları kabul ediyor?Yelda Özsunar tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Aydın bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Radyologlar
Aydın bölgesinde SGK kabul eden Radyologlar