Ben Uzm. Klinik Psikolog Yeşim KARABACAK.
26.03.1991 İstanbul doğumluyum. İstanbul Bahçeşehir'de Uzm. Klinik Psikolog olarak hayatın en karmaşık ve zor sorunlarında size yol göstermek ve yanınızda olabilmek için hizmet vermekteyim. Danışanlarıma önce zarar verme ilkesi ile onların sağlığını korumak ve onlara ihtiyaçlarına uygun kaliteli danışmanlık ve psikoloji hizmetleri sunmak benim için çok önemli. Psikoloji bilimine olan ilgim ve merakım lise yıllarında başladı ve her geçen gün artarak devam etti. Üniversiteye başlamamla birlikte bu alanda var olmaya da başladım. Psikoloji bilimi benim için de hala bir yolculuk...
Eğitimim Hakkında:
2009 yılında Hüsnü Özyeğin Anadolu lisesinden mezun oldum, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümünü %100 burslu olarak bitirdim ve ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansımı tamamladım. Üniversite hayatım boyunca alanımla yakından ilgilendim. Psikoloji bilimine dair birçok seminer ve kongreye katıldım. Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi başta olmak üzere Aura Psikoterapi, Otistikler Derneği ve Avrupa Rehabilitasyon Merkezi gibi birçok kurumda staj yaptım. Lisans eğitimi ve stajlarımı tamamladıktan sonra alanıma dair eğitimler aldım ve almaya devam ediyorum. 2015’den bu yana mesleğimi severek ve profesyonel olarak sürdürmekteyim.
Bağımlılık Tedavisi
Uzm. Kl. Psk. Yeşim Karabacak
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
EMDR Terapi
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
şe....
Yeşim Hanımla kızımın terapisi nedeni ile tanıştık. Kızım tanışma dönemine kadar iki defa psikolog değiştirdi. Çünkü herşey daha kötüye gidiyordu. Yeşim Hanımla devam eden süreçte kızım çok şeylerin üstesinden gelmeyi öğrendi. Öfke kontrolünü ve bu bizim için çok önemliydi. Bakış açısı değişti. Öncelikle kendine iyi davranmayı başardı. Her karanlığın ardından bir güneş doğar ya Yeşim Hanım kızıma güneşi gösterdi. Bu süreçde anne olarak çok yorulmuştum. Kendim için de bir randevu aldım. Halen devam etmekteyim. Zihnimde sorguladığım, kendimi suçlu ve yetersiz hissettiğim birçok şey vardı. Artık bunları en aza indirdim. Çevremdeki olumsuz insanları idare etmekten vazgeçtim. Geçmişte yaşanılan ne varsa geçmişte kalmaları gerektiğini anladım. Bize bir hayat değil iki hayat armağan ettiniz. Yeşim Hanımı herkese tavsiye ediyorum.
s....p
Yeşim hanımla bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine görüşme sağladım. Daha önce uzman bir psikolog ile görüşmüş ve görüşmeden sonra kendimi iyi hissetmek yerine çok daha kötü hissetmiştim. Dolayısıyla böyle bir tecrübeden sonra psikologlara ve terapiye dair inancımı kısmen kaybetmiştim. Arkadaşım yeşim hanımla görüşmem için çok ısrar edince kendisinden randevu aldım. Görüşme odasına girdikten ve Yeşim hanıma birkaç cümle kurduktan sonra kendimi tutamadım ve gözyaşlarım dökülmeye başladı. Görüşme odasındaki ambiyans kendisine karşı hissettiğim sıcaklık ve aynı zamanda karşımda gördüğüm profesyonellik bana çok iyi geldi. Dört aydır her hafta düzenli olarak kendisiyle görüşüyorum. Yaşadıklarımı fark etmem, kabülden kaçmam ve kendimle yüzleşmeme rağmen seans gününü iple çekiyorum, çünkü kendimdeki değişimi görebiliyorum. Yeşim hanımı herkese gönülden tavsiye ediyorum.
a...
Annem son evre kanser tedavisi görüyor ve Yeşim Hanıma ulaştık. Zaten tanıdığımız bir doktor tavsiyesiyle gittiğimiz için içimiz çok rahattı ve beklediğimizin çok üstünde fayda gördük. Annemin korkuları, endişeleri ve kasılmaları geçti. Hastalığa ve hayata daha olumlu, pozitif ve yeneceğine dair inançla bakıyor. Bu da sağlık durumunu ciddi anlamda değiştiriyor. Kendisini güvenle tavsiye ediyoruz. Samimiyeti, neşesi, güven vermesi, bilgisi, özeni ve dakikliği her konuda yardımcı bir psikolog.
e...
Zorlu hamilelik ve lohusalık döneminden sonra hayatımın karmakarışık olduğu dönemde kadın doğum doktorumun tavsiyesi üzerine Yeşim hanımla iletişime geçtim. Yaşadığım travmatik olayların EMDR testi ile tedavi etti. Yeşim hanımın tecrübesi ve samimiyetle konuşması her dediğimi anlaması beni bu süreçte iyileştirdi diyebilirim. Yeşim hanımla yaşadığım kötü olaylar benim için pozitife döndü ve rahatlattı. Yeşim hanımı herkese tavsiye ederim çok iyi anlayışlı bir insan. Bu arada seanslarım devam ediyor ve her hafta seansıma gitmeyi iple çekiyorum.
s....ö
Yeşim hnmla 16 yaşındaki kızım için gittik . Ağır bir ergenlik geçiriyor bu dönem maalesef, nasıl davranacağımızı bilemiyorduk kızım durmadan ağlıyordu .Bizde iyi fener olamamışız malesef hep eski yöntemlerle hareket ettiğimizden işte bu noktada Yeşim hnm hem bize doğru iletişimi hemde kızım için doğru fener olma konusunda ışık tuttu kızım yavaş yavaş toparlanmaya başladı bunu görebiliyorum seanslarımız devam ediyor umarım dahada iyi olacak
nu...y
Yeşim hocam nazik yaklaşımı, empati yeteneği ve sabrıyla bana çok iyi geliyor. Benim gibi yaş süreci geçiren ve zorlanan herkese gönülden tavsiyemdir.
ç....a
Yeşim Hanım, hayatımın en değerli keşiflerinden biri oldu. Onunla tanıştığımdan beri, içsel dünyamda gerçekleştirdiğim yolculukta bana eşlik ediyor ve destek oluyor.
Her seansımda Yeşim Hanım'ın sıcaklığı ve anlayışıyla karşılanıyorum. Beni dinlerken sadece kelimelerimi değil, kalbimi de duyar gibi davranması, onun benim için ne kadar özel olduğunu gösteriyor.
Yeşim Hanım, sadece bir terapist değil, aynı zamanda bir rehber. Beni anlamama, içsel sorunlarımı çözmeme ve hayatımı daha pozitif bir yöne doğru yönlendirmeme yardımcı oluyor.
Onunla geçirdiğim her an, içsel huzurumu ve gücümü hissetmemi sağlıyor. Kendimi daha iyi anlaşılmış, daha güçlü ve daha umut dolu hissediyorum.
ö.....
Öncelikle bu sürece ilk başta eğitim hayatımda yaşadığım zorluklardan dolayı süreci yönetebilmek adına başlamıştım Yeşim Hanım ile, sonrasında ise hayatımın başka alanlarında da kendisine danıştığım konularda doğru olanı düşünmemi ve sorgulamamı sağladığı için ve gerçekten olaylara yaklaşımımda ben ve çevremin bile net bir şekilde farkında olabileceği kadar güzel değişimler göstermemi sağladığı için çok mutluyum . İyi ki kendimi değiştirmeye ve geliştirmeye karar verdiğimde Yeşim Hanım ile bu sürece başlamışım.
c ...s
Yaklaşık 1.5 yıldır Yeşim Hanım'ın danışmanlığında kendi terapi sürecime başladım. Kesinlikle çok yetkin bir terapist olduğunu söyleyebilirim.
e....
Uzun süredir Yeşim Hanım ile yaptığım terapi yolculuğunda;
kendisinin nezaketli, profesyonel olduğu kadar içtenlikli hissettiren yaklaşımı,
analitik yorumlarını ifade ederken verdiği huzur,
sürecimden vazgeçmeden heves ve istikrarla devam etmemde, daha da önemlisi direnç noktalarımın esnemesinde başlıca etkendir.
Emdr terapide bu kadar kısa sürede, bu kadar net sonuçlar alınabileceğine de ben sayesinde inandım.
Terapi ömürlük bir süreç bence ve doğru uzmanla ilerlediğim için şanslıyım.
İyi ki var Yeşim Hanım.
Hayat yolculuklarında doğru bir kılavuzu bulmak isteyen herkese sevgiyle tavsiye ederim
Yeşim Karabacak isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Yeşim Karabacak, Psikoloji. Size Yeşim Karabacak tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoloji Randevusu, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Tüp Bebek Tedavisinde Psikolojik Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Aile Terapisi, Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile İçi İletişim Sorunları.
Yeşim Karabacak adresi nerede?Yeşim Karabacak şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Koza Mah, 1638 Sok, Çiğdem I Blok, Kat:6 , D:aire 46 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Yeşim Karabacak isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Yeşim Karabacak online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Yeşim Karabacak isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Yeşim Karabacak, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Yeşim Karabacak isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Yeşim Karabacak tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Yeşim Karabacak hakkında ne düşünüyor?Toplam 27 hasta / danışan, Yeşim Karabacak hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu