Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Oyun Terapisi +1 daha fazla

WISC-IV Zeka Testi

Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi

2020 Yılında Psikoloji bölümünden mezun oldum. Mesleki birikimime 1. sınıfın yaz döneminden itibaren staj yaparak başladım. İlk Staj yerim gönüllü hizmet verdiğim kimsesiz çocuklarla ilgilenen Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği oldu. Sonrasın da Bakırköy Pedamed kurumunda çocuk-ergen üzerine stajıma devam ettim. Yetişkin danışanlarla ilgili tecrübe kazanmak için Hümanite Tıp Merkezinde Prof. Dr. Sedat Özkan'ın yanında stajımı tamamladım. Sedat Özkan'dan Psiko-onkoloji (Kanser Psikiyatrisi) ve İleri Düzey Psiko-onkoloji eğitimlerini aldıktan sonra Çapa Tıp Fakültesinde poliklinik, servis ve konsültasyon liyezon psikiyatrisi birimlerinde stajımı tamamladım. Daha sonra Koç Üniversitesi Hastanesi'inde Doç. Dr. Tuba Mutluer'in yanında stajıma devam ettim ve stajım bittikten sonra kendisinin özel asistanlığını sürdürdüm. Beraber yazdığımız " Otizm Spektrum Bozukluğunda Covid-19 Sürecine Uyumu Etkileyen Bireysel Faktörler" adlı akademik çalışmamızda Psikoloji Araştırmları Sempozyumunda En İyi Araştırma İkincilik ödülü aldık. Öğrenim sürecim boyunca Doç. Dr. Vahdet Görmez'den Çocuk Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi, Reyhana Saadet'ten Oyun Terapisi ve Türk Psikologlar Derneğinden Wisc-4 Çocuklar için zeka testi eğitimlerimi tamamladım. Son olarak Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans sürecimde Np İstanbul Beyin Hastanesinde stajımı tamamladım. Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık biriminde süpervizyon kapsamında yetişkin danışanlara ve Özel Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi'nde çocuk-ergen alanında hizmet vermekteyim.

C
Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Zehra Hoca’mız ile yaşadığımız olumsuz okul deneyimi sebebiyle tanıştık.Kendisi 2023 Şubat ayından beri oğlumu takip ediyor.İlk 6 ay her hafta oyun terapisi aldık sonrasında ise oğlumun durumuna göre seans aralarını uzattı ve hala devam etmekteyiz.Seanslara başlarken,yaşadığı olumsuz okul deneyimi sebebiyle oğlum çok kaygılı ve özgüveni sarsılmış bir çocuktu.Ancak bu süre zarfında Zehra hoca sayesinde gerçekten o kadar güzel yol aldık ki oğlum hoşuna gitmeyen onu rahatsız eden her şeyi anlatmaya,kaygı ve korku durumlarını yönetmeye başladı ve kırılan özgüveni geri geldi.Hoca’mızın o kadar emeği var ki gerçekten bu zorlu süreci oğlumun ihtiyaç ve durumuna göre ilmek ilmek dokudu.Oğlumuzu kendi evladı gibi sevip,önem verip ona kattıkları için,anne babası olarak bizleri her zaman doğru yönlendirdiği için ve ihtiyaç halinde her zaman yanımızda olduğu için çok mutluyuz.Dilerim her sıkıntıda,çıkmazda,ihtiyaç halinde hisseden ebeveynler ve çocuklar sizinle karşılaşırlar.İyi ki varsınız

T
Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Zehra Hanıma 4 yaşındaki oğlumun içe kapanıklık kendini ifade etmede zorluklar yaşadığı için başvurmuştum. Kendisi o kadar samimi ve içtenki oğlumda bende çok seviyoruz. Çok güzel sonuçlar almaya başladık. Sanırım kendisini hiç bırakmıycaz.

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Çocuğumun 6 yaşında kakayla ilğili sorunu olduğu için baş vurduk.Çok iyi sonuç aldık.Sorunumuz kalmadığı halde biz girmeye devam ediyoruz.Çocuğum çok sevdi nezaman gideceğiz diye herzaman dile getiriyor.

Ö
Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Zehra hnma 6 yasindaki oglumun hiperaktivite, durtusellik ve dikkat eksikligi uzerine basvurmustuk. Cocuklara yaklasimi sicak ve samimi olmasi herseyi ayrintili detayina kadar anlatmasi ve yonlendirmesi harika her sorunuza bikmadan cevaplayip size yon vermesi sizin cocugunuz ile ilgili sorunlari daha cabuk cozmenizi sagliyor. Biz kendisini cok sevdik iyi ki tanimisiz

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Bilişsel Davranışçı Terapi

7 yaşındaki oğlumun derslerinde odaklanma problemi ile Zehra hanımdan destek almak için yollarımız kesişti. Aynı zamanda Hiperaktivite, dikkat dağınıklığı ve asperger teşhisi konuldu. Terapilerin ilk gününden itibaren oğlum Zehra hanımın yönlendirmesi sayesinde olumlu yönde ilerleme kaydetti. Artık hayatını daha kolay yönetebilir hale geldiğini görmek hem oğlumu hem de bizi çok mutlu ediyor. Ayni zamanda oğlumda obsesyonlar baslamisti. Bu obsesyon ve kompulsiyonlarını yönetmesi ile terapiyle kısa zamanda ilerleme kaydetti.
Bu kadar hızlı ilerleme kaydetmesi heyecan verici bizim için. Oğlum bir sonraki terapileri iple çekiyor. Kendisine her an ulaşabiliyor olmamız da bizim için ayrı bir avantaj oldu. Güler yüzlü Zehra ablamıza(oğlumun tabiri ile) minnettarız

Psk. Zehra Babat

Çok teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın :)

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Yeni bir semte taşınmamızla birlikte oğlumun benden 1 dakika bile ayrılamadığı, sürekli yanımda olmak istediği bir sürece girdik. Sonrasında anaokulu süreci başlayınca 1.5 ay boyunca oryantasyonda ilerleme kaydedemedik. Okuldan ayrılmamı istemiyor ve ciddi derecede ağlama krizleri yaşanıyordu. Sonrasında Zehra hanıma gittik. Kaygı bozukluğu ve ayrışamama durumu için oyun terapisine başladık. İlk seansda odanın içinde bende olmama rağmen 5 dakikada bir beni kontrol ediyordu. Haftada 1 kez giderek istikrarı bozmadan 3 ay boyunca devam ettik seanslara. Oyun odasına giderken başlarda benim oda dışında olmamdan dolayı ortalığı yıkan oğlum gitti ve zamanla ‘Zehra ablaya ne zaman gidiyoruz?’ diyip koşa koşa oyun odasına girip kapıyı bana kendisi kapatan biri oldu. Ve kendi hayatımızda değişimler o kadar fark edilir şekildeydi ki. Oyun terapisiyle olaylar karşısında baş etme kapasitesi arttı, kaygıları azaldı, kaybettiği güvenini yeniden kazandı. Yeni dönemde okula başladığında süreç gayet kolay geçti. Korkularını yendi, okula adaptasyonu da sağlanmış oldu. Oğlumun edindiği birçok kazanımla seanslarımıza bugün son verdik. Kendisi çok ilgili ve çocuklarla çok güzel iletişim kurabilen biri. Yolculuğumuzda zorlandığımız her anda destek alabileceğimiz, güvendiğimiz birinin olduğunu bilmek içimi daha rahat ettiriyor benimde. Zehra hanıma tüm bu süreçteki desteği için çok çok teşekkür ederim. Kalpten tavsiyemdir herkese :)

Psk. Zehra Babat

Çok teşekkür ediyorum, çokça sevgiler :)

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Oğlumun asırı hareketliliği sınırlar konusunda yaşadığımız uyum sorunları ve öfke yönetimi sebebiyle oyun terapisi seanslarına başladık. Seanslar sonucunda duygu ve davranışlarında büyük oranda gelişmeler oldu. Eskiden ani çıkışları bağırmaları olurken şimdi daha uyumlu kendini ifade edebilen bir çocuk oldu. Anne baba olarak biz de çocuğumuza nasıl daha iyi yönetebileceğimiz konusunda kendimizi geliştirdik. Oğlumun oyunlarda dikkat süresi uzadı etraftan da ne kadar değiştiği yönünde geri bildirimler alıyoruz.Kızınca oyuncaklarını atıyordu, kendisine vuruyordu vurmuyor ve atmayı bıraktı.Terapilerimiz hala devam ediyor.İyi ki sizi tanıdık zehra hanım.Emeğinize sağlık

Psk. Zehra Babat

Çok teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Kızımın kusma fobisi sebebiyle okul reddi vardı oyun terapisi almaya başladık. Daha ilk haftadan gözle görülür gelismeler yaşadık. Bize yapılan yönlendirmelerle evde okul konusunda çocuğumuza baskı yapmayı bıraktık. Oyun terapisi seanslarıyla zamanla okulla ilgiki kaygısı azaldı. Kızımın kaygısının asıl sebebi ortaya çıktı ve seanslarda düzelmeyle beraber okula yeniden başladık. Terapi sürecimiz tamamlandığı halde her yazdığımda dönüt alabildiğim ilgili ve işinin ehli bir psikolog. Kesinlikle tavsiye ederim

Psk. Zehra Babat

Çok teşekkür ediyorum, sevgiler :)

Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Diğer

Zehra hanım ile 5 yaşındaki kızımın okul reddi sorunu için oyun terapisi seanslarına başladık. Başta okul adını duyunca bile kriz geçiren kızım oyun terapisi seanslarıyla zamanla büyük bir değişim gösterdi evde kendiliğinden okula gitmek istediğini söyledi. Okula yeniden başladık. Kısa zamanda güzel yol aldık. Zehra hanıma emekleri için çok teşekkür ediyorum. Samimiyeti ve ilgisi kızıma çok iyi geldi.

Teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın

L
Konum: Dr. Ali Korkmaz Muayenehanesi Oyun Terapisi

Zehra Hanım'ın samimiyeti, sıcaklığı ve ilgisiyle oyun terapisi seanslarımız şahane geçti ve çok kısa bir sürede oyun terapisinin çocukların davranışları üzerinde ne kadar faydalı ve etkili bir yöntem olduğunu bizzat gözlemledik. İyi ki sizlerle yollarımız kesişmiş..Tüm destekleriniz ve değerli katkılarınız için çok çok teşekkür ediyoruz..

Psk. Zehra Babat

Görüşleriniz bizim için çok kıymetli teşekkür ediyorum, sevgiyle kalın