2011-2015 yılları arasında, Uzm. Psk. Neşe Karabekir’den Psikodrama Eğitimi almıştır. Bu eğitim süresince, yerli ve yabancı uzmanlar eşliğinde çeşitli seminer ve konferanslara katılmıştır.
2020 yılında başladığı, Prof. Dr. Ceylan Daş tarafından verilen Geştalt Terapi Eğitimi’ne halen devam etmektedir. Geştalt Terapi Derneği üyesidir.
2020 yılında pandemi süreci ile gelişen yeni koşullarla birlikte çevrimiçi (online) terapi yapmaya başlamıştır. Yüz yüze yapılan bireysel terapilerinin yanı sıra, farklı şehir ve farklı ülkelerdeki danışanlarıyla halen online terapilere devam etmektedir.
2021 yılında Kocaeli’ne taşınarak kendi merkezini açtıktan sonra, yüz yüze terapilerine Gölcük Değirmendere’de yer alan Cansu Eğitim ve Danışmanlık’ta devam etmektedir. Bu merkezde hem yetişkin görüşmeleri, hem de çocuklarla oyun terapisi, hem de online görüşmeler yapmaktadır.
2021 yılında Uzm. Klinik Psikolog Birgül Bakay Emiroğlu’ndan aldığı Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimini tamamlamıştır.
2023 yılında 1. Düzey EMDR Terapisi eğitimini Asena Yurtsever'den almıştır.
Kendi kitaplığında bolca yer alan ve özel ilgi alanı olan resimli çocuk kitaplarını daha çok kişiyle buluşarak konuşma isteğiyle, 2021 Mayıs tarihinden itibaren yetişkinlerin katılımına yönelik olan bir kitap kulübü yönetmektedir.
Bir yaratıcı drama lideri ile birlikte yönettiği bu süreçte online olarak devam eden kitap kulübü, her ay bir resimli çocuk kitabı üzerine konuşmak üzere buluşmaktadır. (İnstagram: @cocukkitaplarikonusalim )
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Ebeveyn Danışmanlığı
Çocuk ve Ergen Terapisi
ga...r
Terapiye başlama nedenim anksiyeteydi. İlk seanstan itibaren terapinin faydalarını çok net gördüm. Terapistim birçok konuda farkındalık kazanmamı sağladı. Bu sayede kendime daha şefkatli yaklaşmaya başladım diyebilirim. Üstelik günlük kaygılarım konusunda da çalıştığımız egzersizler çok işime yaradı. Güler yüzlü ve tatlı dilli olmasının yanında bazı konularda takındığı net tavırla beni çok rahalattı.
nk...p
Zehra hanım çok cana yakın biri. Yanında kendimi rahat hissediyorum rahat konuşabiliyor um terapileri beni olumlu yönde etkiliyor kendisinden memnunum
e...
Çocuğumuzun tırnak yeme, diş gıcırdatma ve bazı korkularıyla baş etmek için tavsiye üzerine oyun seanslarına başvurduk. Seanslar eğlenceli geçiyor, çocuğum isteyerek ve severek geliyor. Aile görüşmeleri sürecin gelişimi ve önerilerle ilerliyor. Aldığımız sonuçlardan memnunuz, bizi mutlu ediyor.
g....k
Panik atak için başvurdum. 2 aydır gidiyorum. Her hafta seansa katılıyorum. Çok ağır süreçten geçtiğim için toparlanmaya çalışıyorum. Zehra Hanım'ın yaklaşımı güzel. Başarılı bir uzman. Tavsiyeleri ve yönlendirmeleri çok iyi. Memnunum kendisinden.
mi...r
Çocuğum için başvurduk. İletişim problemi vardı. Biraz aile içi sorunlardan da kaynaklandı. Duygusal destek amaçlı götürdüm. 1 sene seans aldı. Seanslardan verim aldık. Ben de biraz rahatladım. Kendisi güler yüzlü, samimi bir uzman. Oğlum herkesin yanında rahat olmaz. Ama kendisine açılacak kadar güvendi.
o....)
Kızım için başvurduk. Annesi ile ayrıyız. Bana taşındı, üniversite sürecindeyiz destek amaçlı gittik. 8 ay seans aldı. Olumlu süreç geçirdik. Biz memnun kaldık. Zehra Hanım anlayışlı ve bilgili. Yardım etmek konusunda hevesli bir uzman. İstanbul'a taşındık. Düzenimizi oturtunca online üzerinden görüşmeye devam edebiliriz.
f.....
11 yaşındaki oğlumun özgüveni ve arkadaş ilişkisinde yönlendirme için Zehra hanımla iletişime geçtik.gerek oğlumla görüşmesinde olsun gerekse bizimle görüşmesi olsun oldukça faydalı ve yol göstericiydi.her görüşmemizde güler yüzü ve samimiyeti olsun bizi hep mutlu etti ve onun sayesinde oğlum biraz daha kendini ifade edebiliyor.
Zehra hanım 6 yaşındaki oğluma ve bana çok güzel rehber oluyor. Beni ve oğlumu yönlendirmeleriyle, terapi ve ilgisiyle çok çok iyi hissettiriyor. Kaygı,öfke ve hatta tüm olumsuz duygularını tanımayı bilmeyi bağ kurmayı çok güzel öğreniyor. Her seansımız bambaşka bir kapı açıyor güzelliğe dair. Oğlum mutlu ve iyi hissediyor ben daha çok. Ve biz Oyun terapisinin meyvelerini almaya başlıyoruz.
g.....
Evlat edindiğimiz kızımıza, bu gerçeği açıklama konusunda kendisinden destek aldık. Güleryüzü, samimiyeti, dikkatimizi çektiği sihirli kelimeler sayesinde bu süreci güvenli bir şekilde geçirdik ve kafamızda büyütüp sorun olarak gördüğümüz bu konuyu sayesinde çok kolay bir şekilde atlattık. Kendisini seçmekle çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Kızımızın oyun ablası, biz sizi çok sevdik. Herşey için çok teşekkürler.
ah...t
Sanirim 4 ay kadar oldu kendisiyle terapiye baslayali. Uzun yillardir biriktirdigim ne cok sorunum varmis cozülmeyi bekleyen her terapiden sonra bunu hissettim. Zehra anlattigim sorunlar icin bana cözüm yollarimi nasil gelistirecegim konusunda cok yardimci oluyor. Her seansdan sonra aslinda kendi kendime itiraf ettigim sonra yasadigim sorunlari hayatimda "nasil sorun olmamasini saglayacagim ? " sorusuna cevap bulacagim konusunda bana yol gösterdi. Her terapi bitiminde meger ne kadar farkli bir sorunum varmis demisimdir.
Terapi sürecine devam ediyoruz. Online olarak terapiye katiliyor olmak sayesinde zaman planimizi cok iyi yönetebiliyoruz ve bu benim icin cok iyi ilerliyor.
Zehra Cansu Orcay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zehra Cansu Orcay, Psikoloji. Size Zehra Cansu Orcay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikoloji Randevusu, Yetişkin Terapisi, Psikoterapi, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Oyun Terapisi, Bireysel Terapi, Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı, Online Terapi.
Zehra Cansu Orcay adresi nerede?Zehra Cansu Orcay şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Değirmendere Yalı Mh.Leyla Atakan Cad.Mustafa Arma Sok. Mazhar Apt.D:6 Kocaeli
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zehra Cansu Orcay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Zehra Cansu Orcay uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Zehra Cansu Orcay isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zehra Cansu Orcay, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Zehra Cansu Orcay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zehra Cansu Orcay tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Zehra Cansu Orcay hakkında ne düşünüyor?Toplam 14 hasta / danışan, Zehra Cansu Orcay hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Zehra Cansu Orcay hangi sigortaları kabul ediyor?Zehra Cansu Orcay tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Kocaeli bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Kocaeli bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar