Uzman Klinik Psikolog Zekir Duran
Lisans eğitimini, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi psikoloji bölümünü onur derecesiyle tamamlamıştır. Üniversitedeki başarılarından dolayı yüksek lisans eğitimine burslu başarı imkanı kazanmış ve yüksek lisansını tamamlayarak klinik psikolog ünvanı almaya hak kazanmıştır.
Zekir Duran, eğitim ve iş hayatı boyunca mesleğinin farklı alanlarında stajyerlik yapmıştır. Bunlar sırasıyla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Psikolojik Danışmanlık Kliniklerinde ve Halkalı Boğaziçi Temel Lisesinde stajyerlik yaparak klinik alanda ve eğitim sektöründe çalışma imkanı kazanmıştır. Şu ana bilgi ve tecrübesini seanslarına da yansıtmaktadır.
Meslek hayatı boyunca birçok seminer, söyleşilere katılımcı olmuş ve birçok sertifika almaya hak kazanmıştır. Süpervizyon sürecinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Eğitimlerini tamamlamıştır.
Sertifikalar
İZÜ Nöropsikolojik Testler
Sayı Menzili testi ,WMS Mental Kontrol, Saat Çizimi, Stroop Testi, Sözel akıcılık Testi, Atasözleri Ve İkili Benzerlikler Alt-Testleri; Görsel Bellek Testi, Sözel Bellek Süreçleri Testi(SBST),WMS Mantıksal Bellek Alt Testi; Benton Yüz Tanıma Testi, Wisconsin Kart Eşleme Testi ve Geriatrik Depresyon Ölçeği sertifikaları
Psikolojik Testler
DEHB Çocuklarla Oyun Terapisi ve Öfke eğitimi,
MMPI Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi,GoodEnough- Harris Bir İnsan ÇizTesti, Catell2A-3ATesti, Porteus LabirentlerTesti, Kent E.G.Y.,Durumluk veSürekli KaygıÖlçeği (STAİ), SCL-90, Horney CollidgeÜçBoyut Envanteri,KısaSemptom Envanteri, Beck Depresyon Envanteri ve Beck Anksiyete Envanteri,Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Porteus Labirentleri Zeka Testi,Ankara Gelişim Tarama Envanteri , Resim Kelime Testi Çocuk Çizimlerinin Ruhsal Açıdan Değerlendirilmesi eğitimlerini tamamlamıştır.
Yetişkinlerle Bireysel Terapi, Aile ve Çift Danışmanlığı, Depresyon, Kaygı Bozuklukları, Panik Atak, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Fobiler, İlişki Sorunları gibi klinik alanda birçok ruhsal süreçlerle çalışmaktadır.

Sakura Danışmanlık Merkezi
Kayabaşı, Adnan Menderes Bulvari 7C, Kuzeyakası Blok.A2, No:59, Adnan Menderes Bulvari 7c Apartmanı, Başakşehir, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi

Online Terapi +27 daha fazla

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +1 daha fazla

Kayabaşı, Adnan Menderes Bulvari 7C, Kuzeyakası Blok.A2, No:59, Adnan Menderes Bulvari 7c Apartmanı, İstanbul

Röportaj

Zekir Bey'den çok memnunum. Gerçekten işinin hakkını veren biri olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok iyi bir uzman psikolog. 4-5 ay yakın danışmanlık hizmeti aldım hatta almaya devam ediyorum. Çok güzel geri dönüşlerini alıyorum. Olumsuz hiçbir durum yok. Şiddetle tavsiye ediyorum. Kendime olan farkındalığım arttı. Kendimi zihinsel ve mantalite olarak daha iyi hissediyorum.

Benim için gayet olumlu görüşmeler oluyor. Ayda 1 seans oluşturuyorum ve iyi bir ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Uzunca bir sürede devam edeceğim. Yaklaşık 4-5 seansımız oldu. Seanslardan sonra farkındalığım arttı. Zekir Bey'in alanında gayet profesyonel bir uzman olduğunu düşünüyorum. Kendisi beni olumlu anlamda çok fazla yönlendiriyor.

Zekir Bey'e 1 yıldan fazla süredir gidiyorum kendisini sosyal medyada görmüştüm ve bugün geldiğim noktada iyi ki başlamışım diyorum. Spesifik bir nedenle başlamamıştım ruhsal olarak yorgun hissettiğim bir dönemdi bana ışık oldu ama bunu yaparken kendi ışığımı yakmayı öğrendim destekleriyle. Bilişsel davranışçı terapi alıyorum yaklaşımı ve ilerleyişimden gayet memnunum çevreme de tavsiye ediyorum. Zekir Bey işinin ehli kararsız kalanlara da denemelerini tavsiye ediyorum.

Kendisi çok ilgili ve danışanın derdini kendi derdi gibi görüp çözmeye çalışan birisi. Terapide yalnız hissettirmiyor, bu bakımdan gerçekten çok iyi bir terapist. Yaklaşık 10-15 seans görüşme sağladım. Seanslardan sonra daha olumlu ve daha gerçekçi bakmaya başladım.

Y

Zekir Bey'den çok memnunuz. Endişe ve panik vardı, hallediyoruz. Zekir Bey ilgili ve aksatmıyor. Paylaşımı güzel ve rahatlıkla anlatabildiği, konuşabildiği bir uzman. Yöntemlerinden de memnunuz. Üslubu çok düzgün ben de bilgi alıyorum. Beyefendi bir insan beğeniyoruz.

Oğlum gidiyor. Gittiği süreçte memnun ve keyifli vakit geçiriyor. Biz memnunuz. Rahat olduğunu ona iyi geldiğini söylüyor. Oğlum daha sakin olmaya çalışıyor, kendini değiştirmeye çalışıyor ve davranışlarını toparlamaya çalışıyor, bilinçli olarak yapıyor.

Memnunum, çok iyi geldi onunla görüşmek güzel bir süreç ile bana fayda sağlıyor.

Konum: Sakura Danışmanlık Merkezi Yetişkin Terapisi

Yaklaşık beş ay önce Zekir Hoca ile sürecimizi başladık. Zekir Hoca, iyi bir dinleyici, sabırlı ve etkili bir psikolog. Benim için en önemlisi ise terapide kendimi rahat hissettirerek, korkutmadan ve zorlamadan yaklaşır. Şuan EMDR terapisi uyguluyoruz ve seanslarımız verimli geçiyor. Herkese Zekir Hoca'yı tercih etmelerini tavsiye ederim.

Ben seans aldığımda problemlerime sonuç buldum mutluyum herkese öneririm.İnternetten araştırdım Başakşehir'e yakın ofislere baktım oradan bulup gittim.Problemlere verdiği cevaplar netti seanslarımızda çok büyük sıkıntım olmadığını söylüyordu erken bitirdik problemin sonuç bulması beni memnun etti.

Kendisi sorunumu çözmekle kalmadı aynı sorunla karşılaştığımda nasıl davranmam gerektiğini öğretti halden anlaması ve sorunumu çözmesinden dolayı çok memnun kaldım.Bir arkadaşımın referansı ile gittim ve memnun kaldım tavsiye ederim bir çok konu da uzmanlığı da var.