Psikolog Ebrar Dumlupınar Eser, İstanbul Şehir Üniversitesi'nden, Psikoloji (ingilizce) bölümünden mezun olmuştur. Öğrenimi sırasında kişisel gelişimine önem vererek Balıklı Rum Hastanesinde alanında uzman psikolog ve psikiyatrların, ardından Konya Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof.Dr. Yavuz Selvi'nin psikiyatr seanslarına katılarak stajlarını tamamlamıştır. Hastane stajlarına ek olarak Eser, lisans eğitimi sürecinde çeşitli psikolojik danışmanlık merkezlerinde de gönüllü stajyer olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Lisans eğitiminin ardından Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimine başlamış ve eğitiminin ilk yılında Feneryolu NP Beyin Hastanesi'nde Psikiyatr Dr. Oğuz Tan ve Klinik Psikolog Cengiz Demirsoy'un OKB hastalığı üzerine yaptıkları BDT temelli çalışmalarında stajyer psikolog olarak rol almıştır.

Psikolog Ebrar Eser, 2021'de "Erken Dönem Bağlanma Stillerinin Romantik İlişkilerde Etkileri" başlıklı çalışmasını sunarak Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programını tamamlamış ve Uzman Klinik Psikolog Ünvanını almıştır.

Psikolog Ebrar Eser, Çocuk-Ergen ve Yetişkin terapileri yapmaktadır. Bu doğrultuda Uzman Psikolog Nilüfer Devecigil ve ekolün kurucusu olan Dr. Byron Norton’dan Deneyimsel Oyun Terapisi 1. ve 2. Düzey eğitimlerini tamamlamış olup ileri düzey için Byron Norton tarafından verilen webinar serisini, süpervizyon ve sınav süreçlerini tamamlayarak Akredite Deneyimsel Oyun Terapisti olmaya hak kazanmıştır. Hala daha ekoldeki uzmanlığını ileri düzeye taşımak için Byron Norton'dan süpervizyon almaya devam etmektedir. Ek olarak; çocuk ve ergen danışanlarıyla geniş bir perspektiften çalışabilmek adına Prof.Dr. Ümran Korkmazlar tarafından verilen Çocuk ve Ergenler için EMDR Terapisi eğitimini ve Vahdet Görmez& Hakan Türkçapar tarafından verilen Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini de tamamlamıştır.

Yetişkin psikoterapileri alanında Psikoterapi Enstitüsünün verdiği Duygu Odaklı Bireysel Psikoterapi eğitimini isEFT Uluslararası Eğitmenlerinden (Uz. Dr. Tahir Özakkaş) tamamlamıştır. Yetişkin psikoterapilerinde bütüncül bir yaklaşımla çalışabilmeyi önemseyerek EMDR Terapisi eğitimini Avrupa onaylı Davranış Bilimleri Enstitüsünden; Emre Konuk ve Asena Yurtsever'den ve ISST onaylı Şema Terapi Eğitimini Bahar Köse Karaca'dan almıştır.

Çocuk-Ergen ve Yetişkin alanında kendisini geliştirmek için eğitimlerine ve süpervizyonlarına devam ederken, danışanlarıyla kurucu ortağı olduğu Fenix Psikoloji'de çalışmaktadır.

2023 - Uluslararası Şema Terapi Eğitimi - Bahar Köse Karaca
2022 - Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi - Vahdet Görmez
2022 - Oyun Terapisinde Aile ile Çalışma - Clemence Jeay, Nilüfer Devecigil
2022 – Çocuk ve Ergenler için EMDR Terapisi Eğitimi- Prof.Dr. Ümran Korkmazlar
2022 – Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar – Oyun Terapisinde Aile İçi Şiddet ve Çocuğa Etkileri- Dr. Byron Norton
2022- Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar – Oyun Terapisinde Çocukların Metaforik İfadeleri- Dr. Byron Norton
2022- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi – Nevin Dölek
2022- EMDR’de Ustalaşmak Eğitimi - Şirin Atçeken & Tuba Akyüz
2022- EMDR Temel I. Düzey Eğitimi - Emre Konuk, Davranış Bilimleri Enstitüsü
2021- Bağlanma Eğitimi - Nilüfer Devecigil & Stan Tatkin, Psikoloji İstanbul
2021- Okul Öncesi Kurumlarda Çalışan Uzmanların Eğitimi - İrem Polat, Mita Psikoloji
2021- Okul Öncesi Eğitimi Kurumlarında Çalışmak - Bahar Çakır, Amos Danışmanlık
2021- Okullarda Bağlanma Odaklı Oryantasyon Programı Eğitimi - Aslı Candan Kodalak, Nadis Danışmanlık
2021- 8-12 Yaş Sağlıklı Cinsel Gelişim Eğitici Eğitimi - Gail Dines, Nilüfer Devecigil, Özge Çivci
2021- Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar - Oyun Terapisinde Travmanın İzini Sürmek - Dr. Byron Norton
2021- Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar - Oyun Terapisinde Borderline Ebeveynle Çalışmak - Dr. Byron Norton
2021- Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar - Oyun Terapisinde Hayvanlar, Roller ve Çevrenin Sembolik Anlamları - Dr. Byron Norton
2021- Deneyimsel Oyun Terapisi Webinar - Oyun Terapisinde Oyuncakların Metaforik Anlamları - Dr. Byron Norton
2020- Duygu Odaklı Terapi - Tahir Özakkaş, Psikoterapi Enstitüsü
2020- Deneyimsel Oyun Terapisi II. Düzey - Dr. Byron Norton
2020- Deneyimsel Oyun Terapisi I. Düzey Eğitimi - Nilüfer Devecigil, Dr. Byron Norton
2017- Çocuğun Duygusal Yaralarını Sarmak - Sümer Öztanrıöver, Psikoterapi Enstitüsü

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Fenix Psikoloji
Fahrettin Kerim Gökay Caddesi. No:278 Daire No:11 Erenköy/Kadıköy, Kadıköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Erenköy Mahallesi Kutup Caddesi No:41, Selçuklu

Makaleler
Röportaj

Konum: Fenix Psikoloji Psikoloji Randevusu

Ebrar hanımdan çok memnunum. Kendisine başlamadan önce yaşadıklarımı biliyor ama anlamlandiramiyordum. O kadar dikkatli dinliyor ki beni benden saha iyi anlıyor sanki. 7 aydır birlikte çalışıyoruz. Çoğu zaman görüşme anında aydınlanma yaşıyorum ve hayatım bu çalışmalar sayesinde düzene girdi. Yaşadıklarımdan dolayı hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye düşünürdüm şimdi hayalini kuramadığım bir benle severek yaşıyorum hayatımı. Sosyal hayatim kendime güvenim gelisti insanların benim hakkımda dusundukleriyle hoc ilgilenmez oldum. Kendisi işinde çok iyi güler yüzlü anlayışlı. Tüm çevreme öneriyorum.

Telefon numarası doğrulandı

Çocuğum için başvurduk. Konuşması geciktiği için sosyalleşirken zorlanıyordu. 3 - 4 ay gittik. Süreç iyi geçti. Düzeldi. Bir sorun olursa tekrar iletişime geçeceğiz. Tavsiye üzerine gittik kendisine. Ebrar Hanım çocuklarla aynı seviyeye inip iletişim kurup arkadaş olan bir yapıya sahip. Keskin hatları olan birisi değil. Gayet yumuşak. Çok naif bir duruşu var. Memnun kaldık.

Telefon numarası doğrulandı

Çocuğumu tavsiye üzerine götürdüm. Oyun terapisi aldık. 1 yıl gitti. Seanslar sayesinde gayet iyi şu an. Seanslar bitti. Yeterli geldi. Zeynep Hanım iyi bir uzman. Biz memnun kaldık.

P
Telefon numarası doğrulandı

Kızım için tavsiye üzerine başvurduk. Okulda yaşadığı problemler vardı. 1 yıl gittik. Oyun terapisi uyguladı. Şikayetçi olduğumuz konuda ilerleme sağladık. Zeynep Hanım çocuğun duygusuna eşlik edebilen ve dikkatli bir uzman. Memnun kaldık.

Z
Konum: Fenix Psikoloji Psikoloji Randevusu

Ebrar hanımı internette kendime uygun bir terapist ararken bu siteden buldum. Çok çekimser kalarak sürece başladım fakat ebrar hanımın daha ilk görüşmemizden itibaren verdiği güven kuşkularımı sildi ve süreçte de böyle devam etti. Geçmiş olaylara ve bugüne hassasiyetiyle yaklaşan donanımlı bi psikolog ben kendisinden çok memnunum. İyi ki varsınız iyi ki sizinle kesişti yolum. Hayatıma ışık oldunuz. Artık her problemle başa çıkabileceğimi biliyorum

C
Telefon numarası doğrulandı

Biz çok memnunduk. Artık sürecimiz bitti ama danıştığımız süre içerisinde psikoloğumuzdan çok memnunduk. Yaklaşık 10-11 ay çocuğum için görüşme sağladık. Oğlumda şikayetçi olduğumuz konularda gayet iyi bir gelişme gösterdi. Zeynep Hanım oldukça anlayışlı, güler yüzlü birisi. Kendisi dinliyor ve anlayacağımız dilde doğru şekilde bize de anlatıyor.

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ebrar Dumlupınar Eser

Değerli görüşünüz ve süreç içinizdeki iş biriliğiniz için teşekkür ederim.. :)

Telefon numarası doğrulandı

Ebrar Hanım'la tanıştık ve çok güzel vakit geçirdik. Çocuğumuz çok çok üst seviye atladı. Sorunumuzu hatta artı sorunlarımızı çözdük. Biz çok memnun kaldık ve arkadaşlarımızada tavsiye ettik. 5-6 ay görüşme sağladık sonrasında kendisi yer değişikliği yaşadı bir tık daha uzaklaştı ondan sonrada gitmedik. Ebrar Hanım'ın yaklaşımı çok iyi. Kendisi ilk başta sıcaklığını hissettirip pozitif yönlerini verdiği için güven duygusu oluyor. Güvenimizi aldı.

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ebrar Dumlupınar Eser

Değerli yorumunuz ve süreç içindeki iş birliğiniz için teşekkür ediyorum :)

Telefon numarası doğrulandı

Ebrar Hanım naif biri ve sabırlı bir psikolog. Bir çocuğa nasıl yaklaşması gerektiğini iyi biliyor çünkü benim kızım ketum zor bir çocuktu kendisi onu açmaya ve içindekileri dışarıya vurmasını başardı. İçindekileri Ebrar Ablasına anlatmayı cesaret bulup ona bu güveni sağladı. 1 sene kadar görüşme sağladık şu anda bekleme sürecindeyiz problem olursa görüşürüz dedi. Ebeveyn olarak daha bilinçli hareket etmeye başladık. Çocuğum daha sakinleşti, özgüveni arttı, daha girişken oldu. Panik problemimiz vardı hemen hemen yok oldu. Panikle, stresle nasıl baş edebileceğini öğrendi. Gerçekten emin ellerdeydik. Çocukları seven bir danışman bu her halinden belli oluyor. Yardımcı olup, işini isteyerek yapıyor. İşini iş olarak değil de farklı bir şekilde aşkla yaptığına inanıyorum. Bizim için çok önemli ve değerli. Sayesinde toparlandık bunun bilincindeyiz.

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ebrar Dumlupınar Eser

Süreç içindeki iş birliğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Konum: Fenix Psikoloji Psikoloji Randevusu

Ebrar hanımla ilk telefon konuşmasında kendisine gitmeye karar vermiştim. Ama sürece başlamam biraz gecikti. Keşke ilk tanıştığımız gün seanslara başlasaydım, belki bugun bu kadar cıkmaz noktada olmayacaktım. Kendisi çok içten ve sizi dikkatle dinliyor. Yılların yıpranmışlığı, açtığı yaralar, korku ve endişelerle yüzleşmek ve anlamaya calışmak cok da kolay olmuyor ama Ebrar hanım sayesinde yumuşak geçişler yapabiliyorsunuz. Ve o zihindeki acı tecrübelere baktığınız noktayı değiştirebiliyorsunuz. Süreç uzun bunun farkındayım ama bu yolda çok da iyi bir yol arkadaşım olduğunu bilmek içimi rahatlatıyor. Teşekkür ederim Ebrar Hanım, Sevgiler

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ebrar Dumlupınar Eser

Süreç içindeki iş birliğiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim :)

Konum: Fenix Psikoloji Çocuk ve Ergenler için EMDR

8 yaşındaki oğlum için tavsiye üzerine Ebrar Hanıma gitmiştik.
Oğlumun korku ve endişelerini çözüme ulaştırdık.
Bizim de eksik veya yanlış olduğunu düşündüğü davranışlarimiz hakkındaki önerileri de oldukça çok işimize yaradı.
Güler yüzü ve samimiyeti için teşekkür ederiz.

Uzm. Kl. Psk. Zeynep Ebrar Dumlupınar Eser

Süreç içindeki iş birliğiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim :)