Bipolar Bozukluk Tedavisi
Yetişkin Hasta Psikoterapisi
Yetişkin Hasta Pskiyatrik Muayenesi
Şizofreni Tedavisi
Zeynep Kotan Muayenehanesi
Psikiyatri ihtisasım sırasında 2005 yılında Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfı (HOPPV) bünyesinde başladığım analitik yönelimli psikoterapi eğitimim boyunca; psikanalitik yönelimli grup terapisi (4 yıl), teorik eğitim (3 yıl) ve vaka süpervizyonu eğitimi (2 yıl) süreçlerini tamamlayarak Haziran 2012’de İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği bünyesinde yapılan sınav sonucunda ‘Psikanalitik Yönelimli Psikoterapist’ sertifikası aldım. 2012-2015 yılları arasında İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği’nde Doç. Dr. Celal Odağ’ın terapist olduğu psikanalitik yönelimli etkileşimsel grup terapisi programında koterapist olarak görev aldım. Dernek bünyesindeki bireysel ve grup süpervizyon eğitimlerinde ve teorik eğitimlerde eğitmen olarak görev aldım.
2013-2018 yılları arasında Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman hekim olarak çalıştım. Bu süreç psikoonkoloji ekibimiz eşliğinde diğer tıbbi branşlarla etkileşim içerisinde konsültasyon hizmetlerini yürüttüğümüz, kanser hastalarıyla yoğun olarak ilgilendiğimiz, hasta ve yakınlarının psikiyatrik ve psikolojik durumlarını anlayıp yardımcı olabilmek amacıyla çalışmalar yürüttüğümüz, hastalara yönelik grup terapileri düzenlediğimiz bir çalışma dönemiydi. Bu dönemde psikoonkoloji ve konsültasyon-liyezon psikiyatrisi alanında yapılan çeşitli sempozyumlarda düzenleme kurulu üyesi, bilimsel danışma kurulu üyesi ve konuşmacı olarak yer aldım. Gerek Beyşehir Devlet Hastanesi gerek Ankara Onkoloji Hastanesi bünyesinde çalıştığım dönemlerde sağlık personeli ve asistan eğitimlerine çok sayıda seminerle destek verdim. Bilimsel kongrelere yazılı ve sözlü bildirilerle katılıp çeşitli panellerde konuşmacı oldum.
Ankara Onkoloji Hastanesi'nde çalıştığım dönemde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı’nda 3 ay süreyle klinik rotasyon eğitimini tamamlayarak Prof. Dr. Hakan Kumbasar yönetiminde yürütülen grup psikoterapisi programına gözlemci olarak 60 saat, süpervizyon eğitimi olarak 60 saat, toplam 120 saat süreyle katıldım.
Türkiye Psikiyatri Derneği ve dernek bünyesindeki Psikanalitik Psikoterapiler Çalışma Birimi, Nöropsikanaliz Çalışma Birimi, Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Çalışma Birimi, İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği ve Ankara Çağdaş Psikanalitik Psikoterapiler Derneği üyesiyim. 2014-2017 yılları arasında İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği eğitim komisyonu üyeliği ve 2016-2018 yılları arasında Ankara Çağdaş Psikanalitik Psikoterapiler Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptım. Halen İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği Kongre Düzenleme Kurulu'nda yer almaktayım.
Meslek hayatım boyunca klinik çalışmalar, psikoterapi eğitim ve uygulamaları yanısıra akademik çalışmalar yürütmekten çok keyif aldım. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalem bulunmaktadır. 2017 Aralık ayında girdiğim doçentlik sınavında başarılı bulunarak 'Doçent' ünvanı almaya hak kazandım.
İyi derecede İngilizce ve İsveççe, orta derecede Almanca biliyorum.
2018-2020 yılları arasında İsveç'in Uppsala şehrinin üniversite hastanesi olan Akademiska Sjukhuset'te çalışarak oradaki psikiyatrik yaklaşımları gözlemleme olanağı buldum. 2020 Şubat ayında ülkeme dönerek bundan sonraki mesleki hayatımda hastalarıma özel muayenehanemde hizmet verme kararı verdim.
Zeynep Hocayı kesinlikle herkesin tanıması gerektiğini düşünüyorum. Benim hayatımdaki dönüm noktalarından biri diyebilirim Zeynep Hoca ile psikoterapiye başlamam. Hayatımdaki birçok şeyi yoluna sokmama yardım etti ve fikirlerimi gözönünde bulundurarak, bir şeyleri dikte etmeden yaptı bunu.
f.....
3 yıldır Zeynep hocam kızımın tedavisini yapıyor. Tam iyi olmuştu. Tekrar hamile kalınca sorunlar yaşadı. Kısa zamanda toplandı. İyiki doktorumuz olmuş.
i̇...y
Zeynep Hanım ile anne ve babamı yakın zaman aralıkları ile kaybedişimin ardından yaşadığım depresif dönemde görüşmeye başladık. Çok kısa sürede doğru yerde olduğuma ve bu terapi sürecine devam etmem gerektiğine ikna oldum. Zihnimi, ruhumu, iç akışımı yakalayabilen, beni daha iyi ve mutlu bir yaşam hedefime doğru sakinlik ve sabırla yolumda tutan bir psikiyatrist Zeynep Hanım. Danışanına saygıyla yaklaşan, yumuşaklığı, sakinliği ile rahatlatan, disiplinli çalışma düzeni olan, mesleğine hakim bir hekim. Güvende hissettiğim bir psikoterapi yolculuğunu yaşamak çok değerli. İyi ki kendisi ile karşılaşmışım. Teşekkürler...
h ...c
İki gidişimde de beni bekleme salonundan alıp odasına kadar götürmesiçok zarif bir hareket. Sorularıma karşılık buluyorum ve odadan rahatlamış olarak çıkıyorum. Hep tam zamanında görüşmeye kabul ediliyorum. Çok memnunum kısacası.
s ...y
Yaşadığım travma sonucu bir daha ışığın ulaşmasının imkansız olduğunu düşündüğüm en karmaşık mağaranın dibindeyken, hareket edecek gücüm ve takatim yokken, umutsuzluk ve çaresizlik içerisinde bulunduğum krizler ve melankolinin getirisi olan tüm yaşam alanlarındaki işlevsiz halime umut ışığı olan, aydınlığa tekrar kavuşabilme umudunu bana kazandırıp bu yolda bana rehberlik eden ve beni destekleyen, değerli Zeynep Hocama bütün varlığımla minnettarlığımı belirtmek isterim.
Birlikte geçirdiğimiz bir yıla dönüp baktığımda 23 yıllık ömrümde iyi ki dediğim sayılı insanlardan biri olduğunuzu görüyorum. İçerisinde bulunduğum tanımlaması benim için çok güç olan hayal kırıklığı içerisinde kendime olan inancımı bana yeniden kazandırdınız. Bütün bunların anlamı benim için çok büyük çünkü hayatımda hep olmak istediğim yere sizin rehberliğiniz eşliğinde geldim. Belki size gelmesem yıllarca çabaladığım hedeflerime bir daha adım atacak cesareti bulamayacaktım. Bulunduğum konumda da şüphesiz ki örnek alacağım bir terapistsiniz.
Yaşadığım karanlığı sonlandıracak şafağın tohumlarını serptiğiniz ve onları beslediğiniz için size teşekkür ederim. Beni yeniden hayata kazandırdınız. Kazandırmakla kalmayıp yaşamı yeniden yorumlattınız. İleride icra edeceğim mesleği bana daha da çok sevdirdiniz.
Saygı ve minnetle...
b....e
kendime olan inancımı, güvenimi artıran, düşüncelerimin hatalı ya da eksik taraflarını görmemi sağlayan bir hekim. Türlü bahanelerle, korkularla hayattan geri durmak değilde hayata karışmak mutlu olmama izin vermek kendimi, isteklerimi anlayarak bugünkü gücümün farkına vararak yoluma devam etmek konusunda beni motive etmesi en önemlisi. Zeynep hoca' dan aldığım destekle, geçmişten ve tecrübelerimden aldığım güçle bugünü , geleceği yaşama konusunda kendimi hazır hissediyorum
t....b
Anksiyete bozukluğu şikayetiyle kendisine başvurdum. İlk görüşmemiz gayet olumlu geçti. Kendisi beni can kulağıyla dinledi ve seans süresince aktif kaldı.
Dr Hanımla terapiye başladıktan sonra güçlendigimi hissettim.Icimde beni boğan çığlıklarım azaldı, sesimi duyurmaya başladım etrafıma.Kanatlarımı kullanabilme cesaretini buldum,daha yolum var ama çok daha özgür ,çok daha ruhumu hafiflemis hissediyorum.Farkli kişilerin ortak tavsiyesiydi Dr Hanim, iyi ki gelmişim iyi ki başlamışım. Terapi için tavsiye ediyorum.Karsinizda iyi bir psikiyatrist ve psikoterapist bulacaksınız.
s....a
Zeynep hanım alanında çok bilgili ve çok iyi bir doktor. Beni gördüğü an şikayetlerim ve özgeçmişim ile hemen tanımı koydu ve tedaviye başladık. Yaklaşık 2 yıldır danışanıyım ve çok memnunum. Gerek ilaçlarım gerek seanslar ile çok güzel bir ilerleme kat ettim. Bunda Zeynep Hanım'ın çok büyük bir katkısı var.
gö...
Yaklaşık 3,5 aydır Zeynep Hanımın danışanıyım.Belki de hayatımın en zor döneminde kendisini bulmam,en umutsuz ve kendimi kaybolmuş gibi hissettiğim bir zamanda bana rehberlik etmesi hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim.Çocukluk yaralarıma çok yerinde ayna tutmasıyla inanılmaz farkındalıklar kazandırdı.Onunla kendime,özüme doğru çıktığım yolculukta yıllardır beni kıvrandıran değersizlik ve suçluluk duygulardan kurtulmama yardımcı oldu.Zeynep Hanımı gözüm kapalı herkese tavsiye edebilirim,iyi ki var.
Zeynep Kotan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zeynep Kotan, Psikiyatri. Size Zeynep Kotan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Psikiyatri Randevusu, Grup Terapisi, Psikanalitik Psikoterapi, Bireysel Psikoterapi Çalışması ve Tedavisi, Psikiyatrik İlaç Tedavisi, Psiko-Onkoloji, Psikotik Bozukluk Tedavileri, Yetişkin Hasta Psikoterapisi, Yetişkin Hasta Pskiyatrik Muayenesi.
Zeynep Kotan adresi nerede?Zeynep Kotan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kültür Mah. Mithatpaşa Cad. Çınar Apt. 71/5 Çankaya Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zeynep Kotan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Zeynep Kotan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Zeynep Kotan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zeynep Kotan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Zeynep Kotan hangi dilleri konuşuyor?Zeynep Kotan ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Zeynep Kotan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zeynep Kotan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Zeynep Kotan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Zeynep Kotan hakkında ne düşünüyor?Toplam 20 hasta / danışan, Zeynep Kotan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Ziraat Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Halk Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Merkez Bankası Mensupları kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Ergo Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde HDI Sigorta kabul eden Psikiyatristler
Ankara bölgesinde Türkiye Sigorta kabul eden Psikiyatristler