Alkali Diyet
1981 Ortaokul Tarsus, Barbaros Hayrettin Ortaokulu
1984 Lise Tarsus Lisesi
1990 Üniversite Hacettepe Üniversitesi / Beslenme ve Diyetetik
1999 Bilim Uzmanlığı Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü,
Diyetetik ( Erişkin Hastalıkları ve Diyet Tedavileri )
Görev aldığı, Beslenme ve Diyet Hizmetleri’nin kapsadığı konular açısından:
1-Yönetici ( Mutfak-Mönü Planlama ISO-HACCP )
2-Eğitici ( Hasta ve ailesi, öğrenci )
-Tedavici Diyetisyenlik ( Hastalıklarda beslenme; hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, diyabet (şeker hastalığı ) kanser, tiroid, çocuk- ergen hastalıkları beslenmesi, gebelik ve emziklilik, prementruasyon, premenapoz ve menapozda beslenme, enteral, parenteral nutrisyon, evde enteral nutrisyon, zayıflık, obezite, diyaliz, psikiyatrik hastalıklar (anoreksia nevroza vb.), sinir hastalıkları ve sindirim sistemi hastalıklarında beslenme, nurigenetik çalışmalarının araştırılması, başlatılması ve yürütülmesi konularında çalıştı.
Değişik dönemlerde, çeşitli bilimsel araştırma,seminer, konferans, panel ve pek çok basın yayın organında yukarıdaki konularla ilgili katılımcı, dinleyici,beslenme eğitimcisi ve uygulayıcısı olarak görev aldı.
Programı
Çalıştığı kurumlar :
1991 – 2000 Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi
Diyetisyenliği,
Gaziantep Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu ve Kilis Yusuf Şerefoğlu
Sağlık Yüksek Okulu, Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinde Hastalıklarda
Diyet Tedavisi ve Beslenme İlkeleri derslerinin yürütülmesi,
2000 - 2006 ME.Ü. Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Uzman Diyetisyenliği (Yönetici/ Eğitici/ Tedavici Diyetisyenlik)
ME.Ü. Sağlık Yüksek Okulu, Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinde,
Beslenme İlkeleri ve Hastalıklarda Diyet Tedavileri derslerinin
yürütülmesi ( Devam ediyor)
ME.Ü Eğitim Fakültesi Uygulama Kreşi ve Anaokulu Diyetisyenliği
Katıldığı Konferans ve Sertifikaları:
1.8-10 Eylül 1997 “Beslenme Sorunları ve Yasal Durum” Süleyman Demirel Üniv., Isparta
2.20-22 Mayıs 1999 “I. Beslenme Günleri” Akdeniz Üniv. , Antalya
3.15-19 Nisan 2000 “III. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi” Hacettepe Üniv. Ankara
4.19 Nisan 2000 “III. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi/ I. Enteral-Parenteral Beslenme Kursu” Hacettepe Üniv. Ankara
5.04-05 Mayıs 2000 “Köytür Sağlıklı Lezzet Günleri Sempozyumu” Gaziantep
6.14-19 Mayıs 2000 “XXXVI. Ulusal Diyabet Kongresi ve V. Uluslararası Katılımlı Obezite Senpozyumu” Gaziantep Üniversitesi
7.14-19 Mayıs 2000 “XXXVI. Ulusal Diyabet Kongresi ve V. Uluslararası Katılımlı Obezite Senpozyumu/ II. Diyabet Diyetisyenliği Sempozyumu Kursu” Gaziantep
8.21-22 Mayıs 2001 “Diyabette Güncel Tedavi Kursu” Türk Diyabet Cemiyeti ve Vakfı, Kuşadası
9.21-25 Mayıs 2001 “XXXVII. Ulusal Diyabet Kongresi” Türk Diyabet Cemiyeti ve Vakfı, Kuşadası
10.24-27 Nisan 2002 “ Türk Obezite Kongresi” Antalya
11.11-12 Mayıs 2002 “Mezuniyet Sonrası Diyabet tedavi Eğitim Kursu” Türk Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Ulusal Diyabet Eğitim Grubu (DETAM) Antalya
12.11-15 Aralık 2002 “Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği IV. Kongresi, Bursa
13.02-05 Nisan 2003 “IV. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi” Antalya
14.05 Nisan 2003 “II. Enteral-Parenteral Beslenme Diyetisyenliği Kursu” Antalya
15.24 Nisan 20003 “TS-EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi” Mersin
16.06-10 Ekim 2004 “V. KEPAN Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Kongresi”, Kuşadası
17.10 Ekim 2004 “V. KEPAN Diyetisyen Kursu” , Kuşadası
18.27 Eylül -01 Ekim 2004 “IX. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi” Malatya
19.27-30 Nisan 2005 “VIII. Uluslararası Katılımlı Beslenme ve Metabolik Hastalıklar Kongresi” Ankara
20.11-15 Mayıs 2005 “41. Ulusal Diyabet Kongresi” Antalya
21.13 Mayıs 2005 “ VII. Diyabet Diyetisyenliği Sempozyumu” Antalya
22.04 Haziran 2005 “Klinik Enteral Parenteral Nutrisyon Derneği ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nutrisyon Temel Eğitim Kursu” Gaziantep
23.01-03 Eylül 2005 “I. Ulusal Homosistein ve ADMA Sempozyumu” Mersin
24.9-12 Kasım 2005 ‘‘I. Uluslararası Anti-Aging Kongresi ve Fuarı’’ İstanbul
25.12-15 Nisan 2006 “V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi” Hacettepe Üniv. Ankara
26.15 Nisan 2006 ““V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi/ Obezite Diyetisyenliği Kursu” Ankara
Ödülleri:
yıları arası görev yaptığı Gaziantep Üniversitesi’nden, Rektörlük tarafından, disiplinli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ve başarı belgesi.
2.14 Şubat 2006 Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesince 6 yıllık olumlu sicil notu nedeni ile 1 kademe ödülü.
Medeni Durum: Genetik ( Farmakogenetik )Uzmanı Dr. İhsan Bayel ile evli, Emir Can’ın annesi.
UZMANLIK TEZİ
Hipertansiyonlu Hastalarda Serum Askorbik Asit Düzeyinin, Kan Basıncı, Kan Lipidleri ve Diğer Diyet Faktörleri ( Enerji, protein, yağ, posa, Ca, Fe, Vit A, Vit B1, Vit B2, Niasin,Cu, Zn) İlişkisi
Babam da böbrek yetmezliği aynı zamanda kalp pili var eğer ciddi bir beslenme yapmasa böbreğini zamanla tamamen kaybedebilir araştırmalarım sonucu Zuhal hanıma ulaştım ve iyi ki de ulaştım bze çok güven verdi bzi çok güzel yönlendirdi verdiği beslenme düzeniyle babamın uresinde düşüş oldu ıns sayesinde babam daha da iyi olacak kesnlikle en iyi diyetisyen
oz...7
Ben 1 ayda 5 kilo verdim.Çok memnun kaldım.Aç kalmadan,tok bir şekilde diyetimi uyguladım.Hafiflediğim için enerjim daha da arttı.Mutlu oldum.Kendimi daha sağlıklı hissediyorum.zuhal Hanım benim beslenme şeklimi sorarak,beslenme alışkanlıklarıma uygun listeler hazırladı.Kişilik olarak iyi hissettiriyor.Güven veriyor ve takibi çok güzel.Bizi dinliyor,anlıyor ve ona göre bir diyet belirliyor.Hedefime ulaşmama çok az kaldı. Tavsiye ediyorum kendisini.alanında en iyisi.
ay....
Merhaba ben 17 yaşında polikistik over hastasıyım. Daha önceden başka diyetisyene gitmiştim ve gün içerisinde çok az yiyerek hızlı kilo vermiştim ancak sonrasında verdiğim kiloların iki katını aldım ve durum daha kötü oldu. Zuhal hanımı araştırdığımda çok fazla olumlu yorum gördüm ve kendisine gittim. Bana yiyerek zayıflatmayı öğretti. İnsanlara nasıl kilo verdiğimi anlattığım zaman bu kadar yiyerek nasıl zayıflıyorsun diye sormaya başladılar. Zuhal hanımı bulduğum için çok mutluyum çünkü polikistik over hastası olmama rağmen ilaç kullanmadan ve ağır egzersizler yapmadan bir ayda yaklaşık 4 kilo verdim bu yüzden kendisini kesinlikle tavsiye ediyorum.
Ben 141 kiloydum başladığımda, şu an 134 kiloyum. Danışmanımın bana verdiği listeyle daha güzel, daha enerjii dolu ve verdiği gıdalarla egzersiz yapmadan ağır ağır yağdan kilo kaybım oluyor. Gerçek anlamda sağlıklı beslenmeyi öğrendim. Birçok danışmana gittim bu verimliliği alamadım. Vucudumun metebolizması çalışmaya, vucudum calışmaya başladı. Kesinlikle verdiği gıdalar hem doyurucu hem de sağlıklı. Çok memnunum. Obez, aşırı kilolu olan ve sağlıklı beslenmek isteyen herkese tavsiye ederim, destek almalarını isterim.
Tavsiye üzerine gittim. Çok kiloluydum 2 ayağımda protez vardı, yürüyüş yapamıyordum. Belimden ameliyatlıydım, platin vardı yürüyüş yapamıyordum. Kilo vermek ve sağlıklı yaşam için tercih ettim. Diyetisyenim 1 numara, aileden birkaç yakınımı yönlendirdim, gidenler de oldu, bana soran herkesi yönlendiriyorum. Memnunum ben, takdir de ediyorum. Takibinden ve yönlendirmesinden memnunum. 128 kilo ile gittim 107 kiloda kaldım. Her hafta kontrole gidiyorum ölçüm yapılıyor. 3.hafta kilom durdu. 4.hafta tekrardan kilo vermeye başladım. Bir sonraki hafta tekrardan kontrole gideceğim. Seanslarım devam etmekte.
Oğlum araştırarak buldu, sonrasında tanıştık. Her şeyiyle dörtdörtlük, hala danışanıyız. Kilo vermede başarılı. Her yönüyle ve verdiği diyetten, insanlığından memnunuz. Geçen sene Ağustos ayında başladı eşim, ilk başladığında 107 kiloydu şimdi ise 87 kilo. Takibinden ve yönlendirmesinden memnunuz. Bir şikayetimiz yok. Soran herkesi yönlendiriyoruz.
ö.....
Zuhal Hanım'a tavsiye üzerine gittim. Benim kolestrolüm çok yüksekti, bir de 15 yaşında gelişme çağında kızım var. Diyet konusunda herkese güvenemiyorum, malum televizyonda bir çok zayıflama hapları vesaire var. Zuhal Hanım'ın kızımla beraber 6 haftadır danışanıyız, kendisi bizimle çok iyi ilgileniyor, verdiği diyet listesini kolaylıkla uygulayabiliyoruz. Kolestrolüm düzene girdi, kızım da sağlıklı bir şekilde kilo verdi. Okulda yiyeceklerine dikkat ediyor. Birkaç yıl önce kilo problemim vardı, mezoterapiye gittim, hızlı bir şekilde kilo verdim fakat hormonlarım değişti. Çok profesyonel, kendisinden çok memnunum. Çevremdeki herkesi Zuhal Hanım'a yönlendiriyorum.
f.....
1 aydır danışanıyım ve çok memnunum. Araştırarak ulaştım. Kızım kilo vermek için tercih etti eve kilo vermeye başladı. Seanslarımız devam etmekte. Takibinden ve yönlendirmesinden memnunuz. Yakınlarıma tavsiye ederim.
k.....
Zuhal Hanım'dan çok memnun kaldım, çok ilgili bir danışman. Birebir ilgilenmesi ve arkadaş gibi olması çok güzel ve bir tercih sebebi. Ben kilo verme konusunda biraz sıkıntı yaşıyordum, özellikle çözüm odaklı yaklaşıyor. 2-3 ayda baya bir ilerleme kaydettim. Araştırarak ulaştım. Olumlu sonuçlar aldım. Takibinden ve yönlendirmesinden çok memnunum. Uzun süre danışanı olacağım gibi görüküyor. Hala danışanıyım. Yakınlarıma da tavsiye ederim.
Zuhal Hanım'dan çok memnunum. Referansla ulaştım. 3 ayda yaklaşık 10 kilo verdim, kendimi daha dinç ve genç hşissediyorum. Önce tahlil yaptık, neyin doğru ve neyin yanlış olduğunun kararını verip sürece devam ettik. Takibinden ve yönlendirmesinden memnunum. Yakınlarıma da tavsiye ediyorum.
Zuhal Aynacı Bayel isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Zuhal Aynacı Bayel, Diyetisyen. Size Zuhal Aynacı Bayel tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Kişiye Özel Diyetler, Diyabet Diyeti, Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme, Hastalıklarda Beslenme, Sporcu Beslenmesi, Enteral Beslenme, Zayıflama Diyetleri, Alkali Diyet, Parenteral Beslenme.
Zuhal Aynacı Bayel adresi nerede?Zuhal Aynacı Bayel şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Eğriçam Mah.GMK Bulvarı Sultantur Apt.Kat:1/2 Mersin
Adresine gitmek zorunda kalmadan Zuhal Aynacı Bayel isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Zuhal Aynacı Bayel online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Zuhal Aynacı Bayel isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Zuhal Aynacı Bayel, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Zuhal Aynacı Bayel hangi dilleri konuşuyor?Zuhal Aynacı Bayel ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Zuhal Aynacı Bayel isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Zuhal Aynacı Bayel bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Zuhal Aynacı Bayel ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Zuhal Aynacı Bayel hakkında ne düşünüyor?Toplam 11 hasta / danışan, Zuhal Aynacı Bayel hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Mersin bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Diyetisyenler
Mersin bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Diyetisyenler
Mersin bölgesinde Demir Hayat Sigorta kabul eden Diyetisyenler
Mersin bölgesinde Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta kabul eden Diyetisyenler
Mersin bölgesinde Sompo Sigorta kabul eden Diyetisyenler
Mersin bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Diyetisyenler