Prof. Dr. İbrahim Bildirici Acıbadem Maslak'da görev yapmaktadır.

4 Boyutlu Ultrason

Abdominal Ultrasonografi

Amniosentez +120 daha fazla

Ağrı Pompası

Aşılama Yöntemi

Beşinci Gün Transferi

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Sezeryan Doğum

Daha önce 6.hafta biyokimyasal gebelik ve 19.haftada rahim ağzı yetmezliğine bağlı düşük yapmıştım. Bu öyküm nedeniyle riskli gebelik kategorisine giriyordum. Yakınlarımızın önerisi ile İbrahim Hoca ile tanıştık. İbrahim Hoca gebeliğimin 13.haftasında servikal serklaj (servikal dikiş) yaptı ve bu sayede sorunsuz bir gebelik geçirdim. Hocanın rutin takibinden memnun kaldım ve verdiği takviyeleri kullandım. Ayrıca kendisinin önerdiği testler de bebeğimizin sağlığı açısından kritik önemdeydi. Sezaryen ile doğumumu da İbrahim Hoca gerçekleştirdi ve bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık.

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi 4 Boyutlu Ultrason

İbrahim hoca ile yasadigim kayiplar sonrasi 2015 yilinda tanistik. Sorunun ne oldugunu tespit edip 2016 yilinda ilk kizimi saglikla kucagimiza aldik. 2 ay once de 3. Kizimizi saglikla dunyaya getirdi. 3 gebeligimde de bilgisi, tecrubesi, dosthane yaklasimi, verdigi guven ile gebelik surecim cok keyifle gecti. Dogumlarimda ibrahim hocanin tecrubesi ile en rahat sekilde normal dogumla gerceklesti.

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Sezeryan Doğum

İbrahim hoca ile yaşadığımız kayıplar sonrası yolumuz kesişti. 12. Haftadan itibaren takiplerimizi gerçekleştirdi. Hashimoto hastasıyım ve ülseratif kolit nedeniyle ileostomiliyim. Bu sebeple karın içi üç majör operasyon geçirmiştim. Bu çetrefilli durumu beni hiç panikletmeden çok doğru bir şekilde yönetti hocam. Doğum süreci ile ilgili genel cerrahlardan da fikir alması ve doğum ekibinde kendilerinin de yer alacağını belirtmesi bizi çok rahatlattı. Saçma sorularımıza bile yeri geldi esprileri ile hızlıca cevap verdi gebelik diyabetimi şeker yüklemesine gerek kalmaksızın erkenden saptadı. Hamileliğin sonlarında ortaya çıkan gebelik zehirlenmesi durumunu gözlemledi ve hem benim hem bebeğin sağlığını riske atmadan en doğru zamanda doğumu gerçekleştirdi. Genel cerrah müdahalesine gerek kalmadan, epidural anestezi ile tadını çıkardığımız bir doğum süreci yaşadık. Kompleks durumumu her hastane/doktor kabul etmemişti, ama kendisi başından itibaren ekibi ile başa çıkacağını hissettirdi.

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Sezeryan Doğum

İbrahim hoca ile yaşadığım kayıp sonrasında tanıştık.Gebelikten önce histereskopi operasyonu geçirmiştim, gebeliğimin 18. haftasında ameliyat yerimden nadir ve riskli bir durum olan rahim yırtılması yaşadım. Acil sezaryene alındım gebelik sonlandırıldı. Çok üzücü bir süreçti. İbrahim hoca ile bu kayıp sonrası ilk kez tanışıp görüştüğümüde sonraki gebelikte nasıl bir yol izleyeceğimizi anlattı, gerek yaklaşımı gerekse tecrübesi ile çok güven verdi. Görüşmemizden 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım, hedefimiz 34. Haftaya ulaşmaktı. Bu süreçte yaşadığım panikleri anlayışla karşıladı. Ne zaman ağrı hissedip endişelensem ultrasona aldı. 30. Haftada hastaneye yattık. Her gün sık sık NST ve tansiyon kontrolleri yapıldı, hocam her gün çıkmadan yanıma uğradı. Ciğer geliştirici ile bebeğim için de hazırlıklar yapıldı ve 34+3’te sağlıkla kızımıza kavuştuk.Uzun yatış süreci için hocama, ekibine, kadın doğum katındaki tüm hemşirelere minnettarım.İyi ki varsınız hocam, hakkınızı ödeyemeyiz..

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Normal (Vajinal) Doğum

Ilkinde 17. hft.da bebek meshanesinde genisleme gozlemledi, tek mudahalede hem amniyosentez hem de bebegin meshanesinden igneyle sivi aldi. (17 haftalik bebegin anne karninda meshanesini bulup zarar vermeden sivi almak hayatimda gordugum en cilginca tibbi mudahaleydi!) 19. haftada genetik kaynakli “lower urinary tract obstruction” tanisiyla bu gebeligi tibbi tahliyeylr sonlandirdik. 3 ay sonra tekrar hamile kaldik. 17. Haftada
cervixte acilma gozlemledi ve acil 17+4 te serkulaj (dikis) ile gebeligi kurtarmayi basardi. Bu da dikis deyince kulaga basit geliyor ama keseyi patlatmadan hafifce geri iterek dikmek de yine hassas bir mudahale. Ozellikle 24-26. Haftalara kadar erken dogum riski nedeniyle yatarak istirahat ettim ve nihayetinde kizimizi 38+6 da 2950 gr olarak saglikla kucagimiza aldik. Ustelik epiduralle 3 saatte hicbirsey hissetmeden pit diye dogurttu beni. Bonus olarak sezaryen gibi istedigimiz aksam yatis yaptik, sabah bebegimiz kucagimizdaydi. Ekibi de cok iyi

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Doğum Kontrol

İbrahim hocayla iki kayıp sonunda tanıştık.İlk erkek bebeğimiz 31haftalıkken kordon dolanması sebebiyle,ikinci kız bebeğimiz 19haftalıkken kalp atışı durması sonucu normal doğumla sonlandırıldı. Bir dahaki hamileliğimde kan sulandırıcı iğne ve hapa başlamamı söyledi.Geçmiş öykümüzden dolayı bizden Wes testi istedi. İbrahim Bildirici için önemli olan %99 olumlu ihtimal değil,%1 olumsuz ihtimaldir.Bu süreçteki samimiyeti ve desteği için İbrahim hocama minnettarız..38+6 haftalık olumlu sonuçlanan bir gebelik geçirdim. 39.Haftada sezeryan kararı aldık ve doğumdan önce covid oldum.Hocamın desteğiyle bu sürecide sağlıklı bir şekilde geçirdik.Bebeğin sağlığı açısından Covidnegatife döndükten 4 gün sonra oğlumuz sağlıkla doğdu.Samimiyet,sempati ve profesyonelliğin vücut bulmuş halidir İbrahim Bildirici.Herkesin yüzde yüz güvenle teslim olabileceği, işinin ehli, fazlasıyla emek ve gayret eden bir doktordur şiddetle tavsiye ediyoruz.
Ez cümle: İbrahim Bildirici bu işin Vakkosudur :)

I
Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Sezeryan Doğum

İlk gebeliğim 9. haftada 2.gebeliğimi 37.haftada covid sonrası kalp durması sonucu sonlandırdıktan sonra İbrahim hocayla sorunsuz bir hamilelik süreci geçirdim ve bebeğimizi kucağımıza aldık. Her adımda titiz davranması ve motive etmesi hamilelik sürecimizi keyifli hale getirdi. Yerinde müdahaleleri ve sıcak tavrı, güven veren duruşu ile iyi hissettik. Ayrıca sezaryen doğum o kadar kolay geçti ki ameliyathanede doğum sırasında Metalica Nothing else matters dinliyorduk. Sonrasında da o kadar hızlı iyileştim ki ameliyatlı olduğuma inanmak güçtü. İlk haftadan kendi işimi kendim görür oldum. Önceki doğumda sezaryen sonrası üter atonisi sonucu karnım simsiyah olmuştu, transfüzyon almıştım ve inanılmaz acılar çektim. 2 ay kendime gelemedim. İbrahim hoca 2. gebeliğime hazırlanırken hematologla görüşmem ve gerekli testleri yaptırmam konusunda yardımcı oldu ve B planı oluşturmam için yol haritası çizdi. Yani eğer olumsuz vakalarınız mevcutsa hamile kalmadan dahi birlikte planlama yapılmalı.

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Normal (Vajinal) Doğum

Canımız İbrahim hocamıza yaklaşık 7 sene önce rutin kontrollerim için gitmeye başladım. Çok şanslıyım ki bebeğimle sağlıkla kavuşmamızı sağlayanda kendisidir. Başından beri aktif bir hamilelik süreci geçirdim, son ana kadar günde 2-3 saat yürüyüş ve squatlara devam ettim. 39+6’da İbrahim hoca oğlumuzun gelmeye niyeti olmadığını, doğumu başlatmayı önerdi ve 40+0’da gece yarısı hastaneye yatışımızı yaptık. Öncelikle rahim ağzını doğuma hazırlayıcı bir ilaç verildi, sabah İbrahim hocanın müdahalesiyle suyum geldi. 4-5 cm açıklığa kadar sancılar artarak gelmeye devam etti ve süreci daha iyi yönetebilmem için epidural takıldı. İlk doğumum olmasına rağmen benimle ilgilenen şahane ekip sayesinde her şey su gibi ilerledi. Bir kaç saat sonra o müthiş zaman gelip doğumhaneye adım attığım andan oğlumun doğduğu ana kadar olan her saniye rüya gibiydi. Anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle.
Hamilelik ve doğumumu bu kadar güzel hatırlıyorsam İbrahim hoca ve tüm ekibi sayesindedir…İyi ki varsınız…

C
Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Normal (Vajinal) Doğum

İbrahim hocamızla ikinci hamileligimde tanıstık. Malesef ilk hamileligimi 2022 Mart ayında bebegimin kalp atısı durması sonucu 36. Haftamda normal dogum gerçekleştirerek sonlandırmak zorunda kalmıstım. İbrahim hocamıza gittigimizde ikinci hamileligimde son derece kaygılı ve endiseliydim. Hocamın ilk günden itibaren kaygılarıma yaklasımı, öykü analizi, bu hamileligimde kendisi ile nasıl bir yol izleyecegimize dair detaylı degerlendirmesi ile icimiz cok rahatladı. Gerek teknik bilgi, tecrübe ve profesyonelligi gerekse babacan tavırları kaygılarımızı dindirdi, emin ellerde oldugumuzu anladık. 39 hafta boyunca kan sulandırıcı kullanarak onlemleri aldık. İlkindeki gibi bunda da normal dogum gerceklestirmeyi cok istiyordum. Hocam beni destekledi. Son haftalarda egzersiz, yürüyüs odevleri ile cok sükür ki hayal ettigim gibi cok kısa sürede epiduralsiz normal dogum ile kızımızı kucagımıza aldık. Hocama ve ekibine bize olan destekleri icin tesekkür ediyorum.

Konum: Acıbadem Maslak Hastanesi Diğer

2015 yili ilk hamilelğimde, bebekte gelisme geriliği tespit edilmesi sonucu ibrahim hoca ile tanisma imkani bulduk, microsefali teshisiyle gebelik sonlandirildi.2. Hamilegimde hocanin takibi ile gebelik şekeri itedavisi ile oğlumuza 2017 de sağlikla kavustuk.2 yil sonra tekrar hamile kaldim, İbrahim hocam takibini yapti. Tekrar microsefali teshisi konuldu. 2019 yilinda, hamileligim sonlandirildi.İbrahim hocanin tavsiyesiyle Exzome testi yaptirdik,tek gen hastaligimiz olduğunu öğrwndik ve hocamin yönlendirmesi ile tüp bebek tedavisine başladık.gebelik takibini İbrahim hoca ile sürdürdük.Hamileligim yolunda giderken yine gebelik sekerim cikti, son ay covid oldum, sonrasinda vucudumda kasinmalarla, Kan degerlerim yüksek cikinca hocam gebelik kolestazi teşhisi koydu, tedavisi ile hamileliğimin sağlıkla devam etmesini sağlayan İbrahim hocam sayesinde mayıs 2023 te oğlumuza kavustuk. İbrahim hocamin tecrübesi, zekası, detaylı takibi sayesinde 2 sağlikli oğlumuz oldu, sonsuz teşekkürler