1967 yılında Ankara’da doğan Özlem Sanan Şenbay 1989 yılında A.Ü Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. A.Ü Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’ndeki yüksek lisansını tamamladı.
30 yılı aşkın süredir bulunduğu iş hayatında psikolojinin hemen hemen her alanında çalışmalar yürütmüş olan Özlem Sanan Şenbay, İstanbul Psikodrama Enstitüsü tarafından verilen ‘Psikodrama Terapisti’ ünvanına sahiptir. Bilişsel Terapi, Hipnoterapi ve Aile Terapisi konusunda özel eğitimler almıştır. Bunun yanı sıra Psikologlar Derneği tarafından verilen uluslararası geçerliğe sahip MMPI- Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri- ve WISC-R Zeka Testi uygulayıcı sertifikasına sahiptir.
1997 yılında APA’ nın USA SanDiago‘da düzenlemiş olduğu kongrede MMPI’la ilgili bir çalışmasını sunmuştur.
‘Seni Şikayet Etmedim Anne, Sadece Kendimi Anlattım’ isimli bir kitabı bulunmaktadır. (Temmuz 2006) Birçok makalesi bulunan Özlem Sanan Şenbay, içlerinde Ankara Polis Radyosu, TRT 1, Işık TV, CTV gibi yayın organlarının bulunduğu birçok kanalda psikoloji konulu programlar sunmuştur.
Psikolojik danışmanlıkla birlikte stres ve çatışma yönetimi, öfke kontrolü, öğrenci performansını arttırma, özsaygı – özgüven geliştirme, kendini doğru ifade, hedef belirleme, travma sonrası stres bozukluğu, anne-çocuk iletişimi gibi uzmanlık konularında eğitim vermektedir. ABD, İspanya gibi ülkelerde çeşitli mesleki kongrelere katılarak ülkemizi temsil eden Özlem Sanan Şenbay, halen kurucu ortağı olduğu Glia Psikolojik Danışma Merkezinde çalışmalarına devam etmektedir.
Başlıca uzmanlık alanlarım şöyledir: Aile ve evlilik sorunları, kadınlarda depresyon, kadınlarda özsaygı geliştirme, stres ve çatışma yönetimi, öfke kontrolü, ilişki danışmanlığı, sağlıklı boşanma, boşanma sürecinde cocuğa yardım, aldatma, depresyon, özgüven sorunu, sınav kaygısı, karar alma, kıskançlık ve çocuk eğitiminde karşılaşılan güçlükler.
Şenbay, Glia PDM'de bireysel ve grup danışmanlığının yanında farklı projelerde de yer almaktadır.
Projelerden bazıları;
Atek Koleji Danışmanlığı
Pİ Koleji Veli ve Öğrenci Seminerleri
BOTAŞ Travma Sonrası Stres ve Performans Arttırma Danışmanlığı
Türk Telekom Aile İçi İletişim Eğitimi
TÜBİTAK Gebze Psikodrama ile Stres Yönetimi Eğitimi
TÜBİTAK Ankara Psikodrama ile Stres Yönetimi Eğitimi
Yarına Hazırlık Enstitüsünde Kadının Özgüveni ve Öz Saygısı Konulu Psikodrama Grup Çalışması
Psikodrama Yaşantı Grupları (devam ediyor)

Glia Psikolojik Danışma Merkezi
Gaziosmanpaşa Mahallesi Uğur Mumcu sokak No:61/3, Ankara

Nakit, Kredi kartı

Makaleler
Röportaj

Z
Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi EMDR Terapi

Bazen hayatta öyle anlar yaşarız ya da öyle biri çıkar ki karşımıza bu bizim hayatımızın şansı olur. Özlem hanım benim hayatta ki en büyük şansım oldu. Onunla yürümeye başladığım hayat yolculuğumun başında ki ben ile şuan daha yolun sonuna bile varamamış olan ben bambaşka kişiler. Bana ilk seansımızda söylediği şeyi hiç unutmadım. Z..demişti bugün ki benliğini oluşturan birçok Z... var 3 yaşındaki, 8 yaşındaki, 15 yaşındaki, gibi. Aslında yaşadığımız her anı bugünki benliğimize bir nokta koyuyor bazen büyük, bazen küçük bir iz bırakıyor yaşadıklarımız. Bazen güzel, bazen kötü izler oluyor ve hepsi bizi biz yapıyor bugün ki halimize getiriyor. Bizim işimiz o izleri o anlarda bulup iyileştirmek, o izler iyileştikçe bugünkü Z... iyileşecek. EMDR yöntemini böyle özetleyebilirim sanırım. Profosyonelliğin yanına koyduğu kendi iyiliği de en büyük artısı. Özlem hanımla yola çıkmak kendinize yapacağınız en büyük iyilik olacaktır. Herşey için çok minnettarım.

Konum: başka bir yer Diğer

Özlem hanım şüphesiz alanında uzman bir psikolog, iyi bir dinleyici, gözlemlerini direkt olarak aktarıyor. Sekreteri de randevu ayarlama ve değiştirme konusunda çok ilgili ve kibar birisi. Bu benim ikinci psikolog deneyimimdi, EMDR'nin bana uyup uymayacağını başlamadan önce bilmiyordum. Özlem hanım ikinci veya üçüncü seansta bu yol ile devam edeceğimizi belirtti. Benim beklentim süreçte biraz daha yönlendirme olması, şu an bulunduğum yerin biraz daha gözetilerek bana tavsiye ve tedavide bulunulmasıydı. Bir - bir buçuk ayın sonunda benim hissettiğim daha çok kendimi EMDR'ye zorluyormuşum ve bu zorlama sırasında da geçen zaman ve artan seans sayısı ile daha fazla strese giriyor olduğum yönünde oldu. Bu açıdan belki de hazır olmadığımın bana belirtilmesini tercih ederdim. Gündelik hayatımı sürdürmekte zorlanırken 7-8 yaşımda neler olduğunu düşünmeye çalışmak bana o kadar da iyi gelmedi. Dolayısıyla sürecin yönetiliş biçiminin daha iyi olabileceğini düşündüğümden devam etmeme kararı aldım.

Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Özlem hanım çok sakin, güler yüzlü, sıcak bir insan. Seans sırasında uzman olarak otoritesini çok kesin bir biçimde ortaya koyuyor ki bu benim aradığım bir özellikti. Hiç aklınıza gelmeyecek noktalardan sizi aydınlatıyor. Sabırlı, yüreklendirici bir tavrı var. Görüşlerini dolaysız, süslemeden belirtiyor. Yavaş yavaş, sizi dinleyerek, anlayarak yönlendiriyor. Danışanı olarak son derece mutluyum kendisiyle karşılaşmış olmaktan. Umarım mesleğini sürdürdüğü sürece kendisinden destek almaya devam edebilirim.

Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Bireysel Terapi

Özlem Hanım işinde gerçekten uzman ve ilgili. Yaptığımız danışmaların etkisini hissediyorum. Çok teşekkürler...

Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Diğer

Özlem Hanımın onlarca yorumu yok çünkü kendisi yalnızca işine odaklanmış ve bunu olabildiğinde profesyonel uygulayan bir uzman. Mesleki yeterlilik, bilgi birikimi, tecrübe anlamında da gerçekten çok başarılı. Kendisine depresyon ve panik atak için gitmiştim ve hala da devam ediyoruz. Çocukluğumdan bugüne kadar yaşamış olduğum onlarca ağır travmanın 6 ay gibi kısa bir sürede EMDR tedavisi ve konuşma seansları ile olabildiğince etkilerini azalttı. Eğer gerçekten tedavi olmaya gittiyseniz her cümlesi çok önemli şeyler anlatıyor. Özlem Hanım'la karşılaştığım için gerçekten çok şanslı olduğuma inanıyorum. En önemlisi de bana kendimi sevmeyi ve kendimle barışmayı öğretti. Bir insan hayatta daha çok neyi kazanabilir ki? Çünkü kendini sevmek birçok hareketin başlangıcı bence.

Z
Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Psikoloji Randevusu

Ozlem Hanımla ilk görüşmemizde ben 17 yasında bir genç kızdım. Şimdi 35 yasında bir kadınım. Hayatımın zor dönemlerinde kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Zorluklarda yalnız olmadigimi bana daima hissettirdi. Mesleğinin hakkını veren, dürüst, size iç pusulanıza bakmayı öğreten ender psikologlardandır.

Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi EMDR Terapi

Yaşadığım kayıplar sonucu gelecek ile ilgili endişelerim sebebiyle gitmeye karar verdim. Özlem Hoca yakınlığını, sakinliğini ve verdiği güven duygusunu hiç bir seansta esirgemedi. Yol katedeceğime beni inandırdı ve birlikte bu yolu katettik.

P
Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi EMDR Terapi

Özlem Hocam’a gitme sebebim, yaşadığım travmatik olayların günüme olan etkisiydi. Kendisiyle çok güzel bir yol haritası çizdik. Emdr uygulamasını uygun gördü, ve uyguladık. Güzel sonuçlar elde ettik

P
Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Normal Randevu

Özlem Hanım'a gitme sebebim bu pandemi döneminde kendimi kaybolmuş gibi hissetmem, aile içinde çok büyük anlaşmazlıkların baş göstermesi ve sonunda dayanamayacak noktaya gelmemdi. Özlem Hanım'ın kurduğu empati beni hayran bıraktı. Anlattıklarınızın ve sizin değerli olduğunu hissettirmesi benim için en önemli kriterdi. Her anlamda iyileşmiş, önümü görür hale geldim. Özlem Hanım'a sonsuz teşekkürler.

Konum: Glia Psikolojik Danışma Merkezi Yetişkin Terapisi

Hani her sey yolun da derken aslında olmadığını hissedersiniz.ya da çözemediğiniz bir sorunda sıkıntılı bir ruh haliniz olur.iste kendimi yeniden keşfetmemi sağlayan sorunlarımızı sabırla çizen canım doktorum. Iyiki varsın..iyiki.tesekkurker hayatıma kattiklarin icin