Kocaeli Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde tüm dönemlerde yüksek onur öğrencisi olarak devam ettiğim lisans eğitimimi 3,63 not ortalaması ile bölüm ikincisi ve yüksek onur öğrencisi derecesiyle tamamladım. Lisans eğitimim boyunca devlet hastanesi, adliye, çocuk izlem merkezi, rehberlik araştırma merkezi, cezaevi ve çeşitli devlet okullarında staj yaptım. Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek lisans eğitimimden 3,76 not ortalaması ile yüksek onur derecesi kazanarak mezun oldum. Yüksek lisans eğitimimde şema terapi, psikodinamik terapi, bilişsel davranışçı terapi derslerini aldım. Yüksek lisans sırasında EMDR terapi yönelimli süpervizyon dersinde bulundum ve stajımı Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri bölümünde yaptım. Mezun olduktan sonra bir süre özel bir danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin grupları ile çalıştım. Şimdi ise danışanlarıma kurucusu olduğum Saydam Danışmanlık Merkezi'nde yüz yüze veya online şekilde hizmet vermekteyim.

Aldığım Eğitimler:
- Bilişsel ve Davranışçı Terapi- Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği- Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar koordinatörlüğünde düzenlenen aşağıdaki eğitimleri aldım.
-Depresyonda Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Kadir Özdel
-Anksiyete Bozukluklarında Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
-Obsesif Kompulsif Bozuklukta (OKB) Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
-Panik Bozuklukta Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
-Sınav Anksiyetesinde Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
-Yaygın Anksiyete Bozukluğunda Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
-Sosyal Anksiyete Bozukluğunda Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Aslıhan Dönmez
-Post Travmatik Stres Bozukluğunda Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Levent Sütçügil
-Somatoform Bozukluklarda Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Selçuk Aslan
-Özgül Fobide Bilişsel Davranışçı Terapi- Prof. Dr. Hakan Türkçapar

- ISST Onaylı ‘’Şema Terapi’’ Uluslararası Sertifikasyon Eğitimi- Prof. Dr. Alp Karaosmanoğlu tarafında verilen aşağıdaki oturumlarını da içeren eğitime katıldım.
-Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi- Prof. Dr. Alp Karaosmanoğlu
-Narsistik Kişilik Bozukluğunda Şema Terapi- Prof. Dr. Alp Karaosmanoğlu
-Borderline Kişilik Bozukluğunda Şema Terapi- Prof. Dr. Alp Karaosmanoğlu

-Çocuk ve Ergenlerde Yeme ve Beslenme Bozuklukları Eğitimi- Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği- Prof. Dr. Hakan Türkçapar önderliğinde düzenlenen aşağıdaki eğitimleri aldım.
-Çocuk, Ergen ve Genç Erişkinler İçin Yeme Bozuklukları- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
-Çocuk, Ergen ve Genç Erişkinler İçin Beslenme Bozuklukları- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
-Obezitede Tanı, Değerlendirme ve Tedavi- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
-Yeme Bozuklukları İçin Geliştirilmiş BDT- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
-Anoreksiya Nervoza İçin Aile Tabanlı Terapi- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
-Kaçıngan Kısıtlı Yiyecek Alım Bozukluğu İçin BDT- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü
-Obezite İçin BDT- Uzm. Dr. Hakan Öğütlü

-Duygu Odaklı Evlilik ve Çift Terapisi Eğitimi- İlişki Terapileri Enstitüsü- Prof. Dr. Cebrail Kısa tarafından verilen eğitime katılarak duygu odaklı çift terapisi uygulayıcısı sertifikası kazandım.

-Boşanma Terapisi Eğitimi- İlişki Terapileri Enstitüsü- Prof. Dr. Cebrail Kısa tarafından verilen eğitime katıldım.

-Hipnotik Yeniden İşleme Terapisi Eğitimi- Dr. Sinan Güzel ve Dr. Haluk Alan tarafından verilen eğitime katılarak HYT terapisti unvanını aldım.

-Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi- Dr. Gizem Akcan tarafından verilen eğitime katıldım.

-Davranışsal Bağımlılıkları Anlamak ve Çalışmak Eğitimine katılarak aşağıdaki eğitimleri aldım.
-Bağımlılıkları Anlamak, Ruhun Sıkışması- Prof. Dr. Kemal Sayar
-BDT ile Bağımlılıkları Çalışmak- Prof. Dr. Hakan Türkçapar
-Kumar Bağımlılığı ve Terapisi- Klinik Psikolog Emre Yılmaz
-Pornografi Bağımlılığı ve Terapisi- Dr. Eren Murat Dinçer
-Oyun Bağımlılığı ve Terapisi- Uzm. Klinik Psikolog Süreyya Kitapçıoğlu
-Sosyal Medya Bağımlılığı ve Terapisi- Uzm. Psk. Mehmet Büyükçorak

-Objektif Değerlendirmede Kullanılan Psikolojik Testler Eğitimi (Bender- Gestalt Testi, Gesell Gelişim Testi, Okula Hazırlık Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı testi, Ankara Gelişim Envanteri, D2 Dikkat Testi, Metropolitan Testi, PeaBody Kelime Resim Testi, Porteus Labirentleri Testi, Kent EGY Testi, Good Enough- Harris Bir İnsan Çiz Testi)- Dr. Aziz Zorlu tarafından verilen eğitime katıldım.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Pedagoji Randevusu

Makaleler
Röportaj

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Bireysel Terapi

Öfke problemlerim ve kaygılarım sebebiyle kendisine başvurmuştum, görüşmeler esnasında problemi çok iyi tespit ediyor ve destek oluyor, kaygılarımdan kurtulmama yardımcı oldu, son derece başarılı bir danışman.

R
Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Bireysel Terapi

İçtenliğini her kelimesinden anlayabiliyorsunuz. İş olarak yada vaka olarak değerlendirilmiyorsunuz. Benim kendimi görmemde ve kızımla, ailemle, arkadaşlarımla olan ilişkilerimi düzenlemem de çok yardimci oldu.

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Bireysel Terapi

Sema Hanım’la okul sürecimin ve hayatımın aşırı stresli olduğu bir döneminde yollarımız kesişti.Stresi yönetebilmekte ve bunlara sebep olan şeyleri fark edebilmemde çok yardımcı oldu.Kendisinin kibar ve canı gönülden dinleyişi sayesinde kendimi çok rahat bir şekilde açabildim.Ağlayarak geldiğim seanslardan her seferinde bir şeyler fark ederek ayrıldım.Sürecin sonunda da streslerinin sebebini bulmuş ve kendine tanımaya başlamış bir birey olarak hayatıma devam ediyorum.

Uzm. Kl. Psk. Sema Nur Atıcı

Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.

O
Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Randevu

Sınav sürecinde yaşadığım stresi yönetmemde ve diğer kaygılarımla baş etmemde bana çok yardımcı oldu.Hayatıma yeni bir bakış açısı ekledi.

Uzm. Kl. Psk. Sema Nur Atıcı

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Semanur Hanım ile çalışmak, kişisel gelişimim açısından dönüm noktası oldu. Seanslar sırasında sunduğu güvenli ve destekleyici ortam, duygularımı rahatça ifade etmemi sağladı. Anlayışı ve empati yeteneği gerçekten etkileyici. Özellikle bireysel davranış terapisi üzerinde yaptığımız çalışmalar, yaşam kalitemi artırdı. Psikoloji konusunda insanların çekingen davranmaması gerektiğini ve herkesin bir uzmandan destek alması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Kocaeli'de psikolog arayışında iseniz kesinlikle Semanur Hanım'ı tercih edebilirsiniz.

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Semanur Hanımdan 3-4 aylık bir destek aldım. Yeni taşındığım şehirde yalnızdım bu durum bende stres ve duygusal çöküntü yaşatmaya başlamıştı. Kendisine gittiğim süreçte kendimi daha huzurlu hissediyordum ve benim anlatmak istediğim her şeyi nokta atışıyla bilen biriyle karşılaştım sanki beni daha önceden tanıyor gibi hissetmiştim. Kendisi bu yalnızlığımda bana çok yakın bir arkadaş gibi hissettirdi. Bizim seanslarımız gerçekten hem eğlenerek hem ağlayarak geçti ama sayesinde bu yıpranmışlığı atlattım.

Uzm. Kl. Psk. Sema Nur Atıcı

Kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Diğer

Kizim için başvurmuştuk Semanur Hanima , çok memnun kaldık. Hatta ailemizin psikologu oldu , mütevazi ve herşeyden önemlisi değerlere çok önem veren bir psikolog, sayesinde çok güzel iletişimimiz oluştu yavrumuzla çok rahat bir ergenlik dönemi geçiriyor kizim ve tabikide biz, Kizimin Sema ablasi iyiki var . Böyle bi zamanda işini bu kadar severek, özenerek , yapan bir psikologumuz olduğu için çok şansliyiz . Kendisini hiç tereddüt etmeden herkese şiddetle tavsiye ediyorum. İyiki siz , Semanur Hanim … Sevgilerimizle …

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Sema Nur hanım gerçekten bir sürü psikologa gitmiş biri olarak gördüğüm en iyi psikolog alanında bu kadar başarılı hastayla iletişimi bu kadar derinden olan başka bir psikolog tanımıyorum.Gercekten çok naif ve kibar bir hanımefendi her derdime yardımcı oldu bir okb hastası olarak okbnin aslında yenilebilir olduğunu gördüm tartışmasız herkesin gitmesi gereken biri asla pişman olmaz giden hiç kimse harika bir psikolog gerçekten

R
Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Semanur Hanımdan yıllar önce danışmanlık hizmeti almıştım.Kendisi samimi içten ve ilgili olduğu için tekrar tercih ettim.Bu süreçte farkındalığımın artmasını ve duygularımı fark etmemi sağladı.

Konum: Saydam Danışmanlık Merkezi Bireysel Terapi

Sema Nur Hanima kaygilarim sebebiyle basvurdum. Sayesinde kaygilarimdan dolayi kendimi feda eden kararlar almamayi ogrendim. Hayata gecirmesi zor olsada yavas yavas oluyor. Evliligimdeki problemleri de yardimlariyladaha kolay atlatabiliyorum.Iyi ki Semanur Hanim cikmis karsimiza!