Mesleki faaliyetimin %75'ini omurga cerrahisi oluşturmakta olup 30 yıldır omurga cerrahisi üzerine yoğunlaşmış bulunmaktayım.
ÖZGEÇMİŞİM :
• 26 Mayıs 1951’de Artvin’de doğdum.
• 1963 yılında Ankara Maltepe İlkokulundan mezun oldum.
• 1966 yılında Ankara Atatürk Lisesi Ortaokulundan mezun oldum.
• 1969 yılında Ankara Atatürk Lisesinden mezun oldum.
• 1969-1973 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde fizik lisansımı tamamladım.
• 1973-1974 yılları arasında “elektronik” dalında master (MS) çalışması yaparak yüksek mühendislik diplomamı aldım.
• 1974 yılında kısa süreli yedek subaylık hizmetimi tamamladım.
• 1974-1980 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi tamamladım.
• 1977 yılında İngiltere Oxford Üniversitesi lisan okulu yaz döneminden mezun oldum.
• 1980-1985 yılları arasında “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı”ndan ihtisas çalışmamı yaparak mezun oldum.
• 1985-1987 yılları arasında arasında uzmanlık sonrası mecburi hizmetimi tamamladım.
• 1985 Temmuz ayında İzmir’de düzenlenen I.A.O. Basic kursuna katıldım.
• 1985 yılında Millî Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde takdir ödülü kazandım.
• 1986 Mayıs döneminde Yüksek Öğretim Kurulu “Merkezi Yabancı Dil Sınavı”nı kazandım.
• 1986 Ekim ayında, Bioelectrical Repair and Growth Society'nin Hollanda’da düzenlediği uluslararası yıllık toplantısına TÜBİTAK desteği ile katıldım. Poster ve tebliğ sundum. Bu derneğin üyesiyim.
• 1987 Şubat ayında, Ankara Hastanesinde uzmanlık mecburi hizmetimi 2514 sayılı kanun gereğince tamamladım. Aynı zamanda Ankara’da mikrocerrahi kursuna katıldım.
• 1988 yılında ”Elektrostimülasyon ile çalışmalarım, İtalya Bolonya Üniversitesinin 900. Kuruluş yıl dönümü bilimsel kutlamalarında davetli tebliğ oldu.
• 1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında “doçent” oldum.
• 1989 yılında İsviçre Zürih Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde üç ay süreyle çalıştım.
• 1989 yılında Zürih’te “Perkütan nükleotomi” kursuna katıldım.
• 1990 yılında Fransa’da CD kursuna katıldım.
• 1991 yılında Kansas Üniversitesi'nde ileri omurga cerrahisi kursuna katıldım.
• 1992 yılında Davos'ta ileri düzey AO kursuna katıldım. 1993 yılında İrlanda Dublin’de SRS Kongresine katıldım.
• 1994 yılında 3. Uluslararası Türkiye Omurga Cerrahisi Kongresi (Genel Sekreter)
• 1995 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne "profesör" kadrosuna atandım.
• 1-2 Haziran 1995 tarihlerinde 9. Gazi Ortopedi Günleri kapsamında uluslararası katılımlı "Ortopedi ve Travmatolojide Gelişmeler" toplantısına katıldım.
• 24-25 Nisan 1996
Afrika, Yakın ve Orta Doğu Bölgesi için 1. Sicot Kursiyerleri Toplantısı
• 26-30 Mayıs 1996, İzmir-Türkiye
4. Uluslararası Omurga Cerrahisi Kongresi
• 1996, Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı "Patent Belgesi" Numara: 28534
• Comite International, Kenya 1998
• 4-7 Eylül 2002, Ankara-Türkiye
6. Uluslararası Omurga Cerrahisi Kongresi
• Kombine Prodisc Lomber ve Servikal Omurga Artroplastisi Kursuna katıldım. Straubing
9 - 11 Ekim 2005 tarihleri arasında
• Haziran 2006
Asya Minimal İnvaziv Spinal Cerrahi Akademisi
Sang-Ho Lee, MD, Ph.D. (Başkan) Satishchandra Gore, M.S. (Genel Sekreter)
• 2007 yılında Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Pediatrik Ortopedi Şubesi üyesi oldum.
• 3-7 Haziran 2008
1. Dünya Minimal İnvaziv Omurga Cerrahisi ve Teknikleri Kongresi, Honolulu-Hawaii
• 29/30 Ocak 2009, Zürih İsviçre
Uluslararası 27. Perkütan Endoskopik Omurga Cerrahisi ve Tamamlayıcı Kurs Minimal İnvazif Teknikler Kursu Öğretim Üyesi
• 20-21 Kasım 2009, İstanbul, Türkiye
3. Uluslararası Erken Başlangıçlı Skolyoz ve Büyüyen Omurga Kongresi, (ICEOS)
• 2-4 Temmuz 2009, Beyrut, Lübnan (Panelist)
Society for Progress and Innovation in the Near East (Spine) Moderatörler: Alexander Vaccaro, Tony Tennaur
Panel: Torakolomber Kırıkları
• 8-10 Ekim 2009 7. Pan Arab Spine Toplantısı Davetli Öğretim Üyesi Moderatör, Konuşmacı
International Joint Congress of Minimally Invasive Spine Society –Imlas Pelvic Parameters” and Minimally Invazive Spinal Intervention Planning.
• 23-24 Mayıs 2010
Dubai Spine Masters Güncelleme Katılımcısı
• 24-25 Eylül 2010 Paris Sagital Denge Kursu, Parbopant
• 5-7 Mayıs 2011
Asya Minimal İnvazif Omurga Cerrahisi Kongresi, Sanghai, Çin Başkan Yardımcısı
• 22-25 Mayıs 2011
• Eurospine AO Spine ile Ortak Toplantı, 4. Yıllık Global Dubai Spine Masters Spine Trauma Masters Güncellemesi
• 8-9 Haziran 2012 İstanbul Türkiye,
AO Spine Advances Sempozyumu Spinal Deformiteler Katılımcısı
• 18-21 Temmuz 2012, İstanbul-Türkiye Imast Katılımcısı
• 2015, Kuzey Amerika Omurga Derneği
• 19-22 Nisan 2017, Antalya-Türkiye
12. Uluslararası Türk Omurga Kongresi
• 23 Nisan 2022, İstanbul-Türkiye
Uluslararası Tek Taraflı Biportal Endoskopi Derneği ISUBE 2022 Webinar Türkiye İstasyonu
• 19 Mart 2022
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Endoskopik Omurga Cerrahisi Sempozyumu
• 19-22 Ekim 2023, İstanbul-Türkiye
İstanbul Spine Masters&ISMISS Türkiye 2023 Toplantısı
SERTİFİKALAR
Üniversitelerarası Kurul Ortopedi ve Travmatoloji Üniversite Doçenti
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Belgesi
Certificate of English Knowledge
Certificate of I.A.O. (Basic Course)
Certificate from the Internationaler Freundeskreis Der Tgot
Certificate from Gata (Microsurgery)
Full Membership of the Biolelectrical Repair and Growth Society
Certificate of Total Hip Anthroplasty from How Medica (Uk) Limited
Course for Percuraneous Nucleotomy with Dıscoscopy (University of Zurich)
İskelet Sistemi Tümörleri (Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği)
L’instrumentation Cotrel-Dubousset (Centre D’etudes Et De Traitement Des Affections Du Rachis, Institut Calot, Berek-Sur-Mer France)
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı El Cerrahisi Bilimsel Toplantısı
Isola Spinal Implant System: Principles and Practice Seminar (Kansas City, Missouri)
International Congress on Spine Surgery (İstanbul, Turkey)
AO International and Orthopedics and Traumatology Association (Adana, Turkey) 1989 5th Course for Percutaneous Nudeotomy with Discoscopy
Scoliosis Research Society Meeting (Dublin, Ireland)
Türkiye Spor Hekimleri Derneği II. Milli Spor Hekimliği Kongresi*Simpsio Internazionale Sul Tema “Elettrobiologia Oggi” (Bologna, Italia)
2.nd National Oncologic Surgery Congress
Imlas 2005
7th International Congress On Spine 2005, Faculty
Xxııı Sicot /Sirot Triennial World Congress 2005
38 Th International Miss Course Seul Wsh
Omurga Sorunları Sempozyumu Harran 2006 (Şanlıurfa, Türkiye)
AO Spine Interactive Course 2006
AO Spine Tips for Trainers Course 2006
3. Ortopedi ve Travmatoloji Buluşması 2006
Temel Omurga Cerrahisi Kursu 2007
Int’l 25 Th Jubilee Course for Percutaneous Endoscopic Spinal Surgery 2007 Zurich
International Intradiscal Therapy Society 20 Th Annual Meeting Albi France 2007
Semi İnvazif Spinal Cerrahi Kursu 2004 Ankara
4. Ortopedi Buluşması 2008-12-08
YAYINLARIM
• 1985 “Kırık Kaynama Yokluğunda ve Gecikmesinde Elektrostimülasyon Tipleri ve Mukayesesi” Ank. Üniv. Tıp. Fak. Mec. Cilt 38, Sayı 2.
• 1985 "Psödoartroz Tedavisinde Elektrostimülasyonun Endikasyon Kriterleri" Türkiye Klin. Cilt 5 Sayı 2.
• 1986 "Laminektomi Sonrası Gelişen Omurga Deformitesi" Ank.Has. Der. Cilt 21 Sayı L.
• 1987 A Modified Electromagnetic Stimulation of Pseudoarthroses. Brag Annual Meeting Toronto, Kanada.
• 1987 Ayak Bileği Akut Bağ Yaralanmalarının Tedavisi. Ort.Trav.Rehab. Dergisi, Cilt L, Sayi 2.
• 1987 Ayak Bileği Lateral Bağ Yırtıklarının Teşhisinde Artrografi, Ort.Trav.Dehab. Dergisi, Cilt L, Sayi 2.
• 1987 Kliniğimizde Elektrostimülasyon Uygulaması, Ank.Hast.Der., Cilt 22, Sayı L, 1987.
• 1987 Skafoid Psödoartrozları X. Milli Kongre
• 1987 Metatarsalji ve Plantar Kallozite Problemine Biyomekanik Bakış, 1987 X. Milli Kongre Kitabı.
• 1987 Vesical Extrophy and A Biometrically Corrected Surgical Approach for Its Treatment in Yhe Neonatal Period. Mediterranean Surgical Meeting 87.
• 1987 Plantar Keratosisde Tedavi Ort.Trav. Ve Reh.Der.
• 1987 Elektromagnetik Stimülasyon ve Modifikasyonu Ank.Hast.Der.
• 1987 İlerı Skolyoz Takibinde Rotasyon Problemi, G.Ünv.Tıp Fak.Der.
• 1988 Somatosensoryel Uyarılmış Potansiyeller ve Medülla Spinalisin Monitorizasyonu, Ank.Hast.Der. Cilt 23, Sayı L.
• 1988 Post Travmatik Paraplejide Sep., Begev Der., 1988.
• 1988 Planter Keratosis Etyolojisi, Ort.Trav.Reh.Der., Nisan 1988.
• 1988 Skofoid Psödoartrozlarının Elektrostimülasyon ve Cerrahi Yöntemler ile Tedavisi, Begev Der.
• 1989 Bilateral Transverse Iliac Osteotomy in the Correction of Neonatal Bladder Extrophıes Int.Surg. 74:123-125.
• 1989 International Symposium in Honour of Luigi Galvani on Electrobiology Today Bologna, Electrıcal Stimulation and Bone Growth Rate.
• 1990 Cd Intrumentation Applications Early Results J.T.S.Sur. Vol L.
• 1990 Low Back Pain-Orthopaedics J.T.S.S. Vol L, Nu3.
• 1990 Fixateur Interne in Spine Surgery J.T.S.S. Vol L, Nu 4.
• 1991 Spine Tumors J.T.S.S. Vol 2, Nu 2.
• 1991 The Manegement of Unstabıe Fractures of the Thoracolumbar Spine with the AO Internal Fixataeur
J.T.S.S. Vol 2, Nu 3
• 1991 Us K, Yazar T And Kınık H: The Management of Unstable Fractures of the Thoracolumbar Spine with the AO Internal Fixator. The Journal of Turkish Spinal Surgery 1991; 2(3): 26-29.
• 1992 Çetin İ, Doğan M and, Yazar T,Kınık H: Surgical Treatment and Mid-Term Results of Seventysix Patients with Idiopathic Scoliosis. The Journal of Turkish Spinal Surgery 1992; 3(1): 28-32.
• 1992 Yazar T, Kınık H: The Late Results of Vertebral Fractures Treated By AO Spinal Internal Fixator. The Journal of Turkish Spinal Surgery 1992; 3(4): 32-34.
• Instructor at the 1992 AO Basic Course.
• 1992 The Importance of Vertebral Morphology.
• 1992 İbni Sina Instrumentation Protect.
• 1992 The Late Results of Vertebral Fractures Treated By AO Spinal Internal Fixator.
• 1993 Prevention of Infection in Orthopedic Surgery.
• Symposium on Prevention of Surgical Infections, Ankara.
• Kınık H, Sanlıdılek U, Yazar T And Ay Ş: A Study About Lumbar Vertebral Pedıcle Dıameter Measurement From Dırect Radıograms The Journal Of Turkısh Spınal Surgery 1993; 4(1): 3-5.
• 1993 38 Spinal Tümör Olgusu Milli Kongre / Nevşehir
• 1993 Lumbar within the Scope of Ibni Sina Instrumentation Project.
• Morphometric Examination of Vertebrae Ank. Univ. Faculty of Medicine Der.
• 1993 İbni Sina Spinal Instrumentation Project National Congress/ Nevşehir
• Yazar T Ve Kınık H: Otuzsekiz Spinal Tümör Olgusu. Xiii. Milli Türk Ortopedi Ve Travmatoloji Kongresi 15 - 19 Mayıs 1993 Nevşehir. Kongre Kitabi Sayfa : 1072-3.
• 1994 Screw Pull-Out Tests Tor The Îbni Sina Transpedicular Spinal Instrument.
3. Uluslararası Omurga Cerrahisi Kongresi
• 1994 Primary and Metastatic Lesious of the Spine
3. Uluslararası Omurga Cerrahisi Kongresi
• 1994 A Study About Lumbar Vertebral Pedicle Diameter Measurement From Direct Radiograms.
• 3. ULUSLARARASI OMURGA CERRAHISI KONGRESI 1994 LUMBO SAKRAL TEST KORSESI
• 3. ULUSLARARASI OMURGA CERRAHISI KONGRESI 1994 THE SURGICAL TREATMENT OF SPONDYLOIYSIS BY MORSCHER SCREW
• US AK, KINIK H, ÖZDEMIR M, YAZAR T VE KORKUSUZ Z: TORAKAL VE LUMBAR VERTEBRA INSTABILITELERINDE İBN-I SINA ANTERIOR SPINAL INSTRUMENTASYON UYGULAMALARIMIZ. ACTA ORTHOP TRAUMATOL TURC 1996; 30(3): 303-308
• 2000, KINIK H, YILMAZ C VE YAZAR T: SPINAL CERRAHIDE CORALLINE HIDROKSIAPATIT GREFTININ FÜZYON ZAMANINA ETKISI. III. TÜRK ORTOPEDIK ONKOLOJI KONGRESI, 13 – 15 EKIM 2000, İZMIR. KONGRE ÖZET KITABI SAYFA 51.
• KINIK H, YILMAZ C, MERGEN E VE YAZAR T: KAYNAMAMIŞ KIRIKLAR VE TRAVMATIK DEFEKT IÇEREN AKUT KIRIKLARIN CERRAHI TEDAVISINDE SENTETIK MERCAN HIDROKSIAPATIT GREFTLERIN ROLÜ. III. TÜRK ORTOPEDIK ONKOLOJI KONGRESI, 13 – 15 EKIM 2000, İZMIR. KONGRE ÖZET KITABI SAYFA 51.
• THE HEALING POTENTIAL IN CAUDA EQUINA SYNDROME SECONDARY TO TRAUMATIC POSTERIOR L5-S1 DISLOCATION. A CASE REPORT WITH 16 YEARS FOLLOW-UP.
CEBESOY O, KOSE KC, YAZAR T.
• MOREL-LAVALLEE LESİON. RESULTS OF SURGİCAL DRAİNAGE WİTH THE USE OF SYNTHETİC GLUE. DEMİREL M, DEREBOY F, OZTURK A, TURHAN E, YAZAR T.
SAUDİ MED J. 2007 JAN;28(1):65-7.
• FUNCTİONAL RESULTS OF VERTEBRAL AUGMENTATİON TECHNİQUES İN PATHOLOGİCAL VERTEBRAL FRACTURES OF MYELOMATOUS PATİENTS.
KÖSE KC, CEBESOY O, AKAN B, ALTİNEL L, DİNÇER D, YAZAR T. J NATL MED ASSOC. 2006 OCT;98(10):1654-8.
• RECALCİTRANT SCOLİOSİS İN PROTEUS SYNDROME. YAZAR T, CEBESOY O, BASARİR K, KARADENİZ E.
ACTA ORTHOP BELG. 2005 JUN;71(3):372-4.
• *LATE DECOMPRESSİON İN A PATİENT WİTH POST-TRAUMATİC SYRİNGOMYELİA+ YAZAR T, BAŞARİR K, DERİNCEK A.
ACTA ORTHOP TRAUMATOL TURC. 2005;39(2):172-5. TURKİSH.
• LUMBOSACRAL VASCULAR MALFORMATİON: A HALLMARK FOR OCCULT SPİNAL DYSRAPHİSM. BOYVAT A, YAZAR T, EKMEKÇİ P, GÜRGEY E.
• A NEW APPROACH TO SCOLİOSİS. YAZAR T, GURKAN I, YİLMAZ C.
EUR SPİNE J. 1999;8(2):86-92.
• THE COMPARED EFFECT OF A FOUR-COİLED SYSTEM İN PULSED ELECTROMAGNETİC FİELD STİMULATİON. CAKİRGİL GS, SAPLAKOGLU A, YAZAR T.
ORTHOPEDİCS. 1989 NOV;12(11):1481-4.
• BİLATERAL TRANSVERSE İLİAC OSTEOTOMY İN THE CORRECTİON OF NEONATAL BLADDER EXTROPHİES. GÖKÇORA IH, YAZAR T.
MY BOOK CONTRIBUTIONS:
1. TRAVMATOLOJİ KIRIKLAR - EKLEM YARALANMALARI, 4. BASKI, PROF. DR. RIDVAN EGE, ANKARA, 1989.
2. SPONDILOLIZIZ VE SPONDILOLISTESIS, BÖLÜM 17, VERTEBRA OMURGA, PROF.DR. RIDVAN EGE, 1992.
3. SPINAL INTERNAL EIKSATÖR VE EKSTERNAL EIKSATÖR, BÖLÜM 9, VERTEBRA, PROF.DR. RIDVAN EGE, 1992.
4. KOMPARTMAN SENDROMU, BÖLÜM 15, EL CERRAHİSİ, PROF. DR. RIDVAN EGE, 1991.
5. ANTERIOR INNOMINATE OSTEOTOMIES EOR EAILURE OR LATE CLOSURE OF BIADDER EXTROPHY 1991 J. OF UROLOGY VOL 146, 137-140 JULY 1991.
6. PELVIC OSTEOTOMY TOR BIADDER EXSTROPHY J.P.ORTH. VOL 13, NUM 2, 1993.
7. THE 1 ST WORLD CONGRESS OF MİNİMALLY INVAZİVE SPİNAL SURGERY AND TECHNİQUES 2008 HAWAİ NATİONAL COMMİTEE, PRESENTER.
8. ENDOSCOPICALLY ASSISTED SCREW FIXATION CHAPTER 82, THE PRACTİCE OF MINIMALLY INVAZIVE SPINAL TECHNIQUE , AAMISS PRESS, 2005.
GERÇEKLEŞTIRDİĞİM VE KATKIDA BULUNDUĞUM ÇALIŞMALAR :
1980 I. ULUSAL ÇOCUK CERRAHİSİ KONGRESINDE SUNULAN TEBLIĞLER;
"CANLI DOKUNUN BİR ELEKTRİKSEL MODELI ÜZERINDE PERFÜZYON DEFEKTİNİN ANLATILMASI"
1985 "DENEYSEL DEHİDRATASYONDA DERİNİN ELEKTRİKSEL İMPEDANSINDAKİ DEĞİŞMELER"
1985 "KONJENİTAL KALÇA ÇIKIĞININ ERKEN TANISINDA KLİNİK, RADYOLOJİK VE KOMPÜTERİZE TOMOGRAFİ KRİTERLERİ"
KONJENİTAL KALÇA ÇIKIĞI SEMPOZYUMU, ALANYA
VERİLEN DERSLER
A. DİRSEK KIRIKLARI L
SUNULAN KONUŞMA: DR. SALİH SÖZEN YÖNETİCİ DOKTOR: DOÇ. DR. TARIK YAZAR TARİH: 24.11.1993
B. SPONDILOLISTEZIS
SUNULAN KONUŞMA: DR. HAKAN KINIK YÖNETİCİ DOKTOR: DOÇ. DR. TARIK YAZAR TARİH: 01.12.1993
TEZ DANIŞMANLIĞI
YAZAR: DR. HAKAN UÇAR
KONU: TROMATOİD ELDE CERRAHİ UYGULAMALAR
YAZAR: DR. HAKAN KINIK
KONU: VERTEBRA KIRIKLARDA AO INT. FIX. UYGULAMALARIN GEÇ SONUÇLARI
Sigortası olan hastalar ve sigortasız hastalar
Ortopedi Ve Travmatoloji Randevusu
Bel Cerrahisi(Minimal Invaziv Lomber Spinal Füzyon)
Bel Kayması Tedavisi +31 daha fazla
Ortopedi Ve Travmatoloji Randevusu
Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Next Level Ofis Binası A blok Kat:6 No:22 Söğütözü, Ankara
Tarık Yazar Muayenehanesi
Bel Cerrahisi(Minimal Invaziv Lomber Spinal Füzyon)
Bel Kayması Tedavisi
Spinal Füzyon
Tam Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı
Vertebroplasti
fu...s
Aralık ayından beri belimin bana verdiği izdırabı çekmekteydim, çeşitli müdahaleler sonuç vermemiş ve Sayın Tarık Yazar hocamıza baş vurmuştuk,kendisinin önerisiyle önce manuel terapı ve hareketlerle sıkıntımın geçip geçmiyeceğini denedik çünkü hocamızın görüşü hemen ameliyat yapmak değildi ancak bir sonuç alamayınca 18 Mayısta spinal stenoz yani kanal darlığı sebebiyle endoskopik ameliyata alındım,kendisi ve ekibi sayesinde ızdırap içinde yürümeye çalışırken ameliyattan sonra normale döndüm ve artık ızdırapsız yürüyebiliyorum.
Hocamıza ameliyat öncesi ve sonrasında göstermiş olduğu hassasiyet ,vermiş olduğu psikolojik destek ve tavsiyeler için minnettarım,emeklerine ve ellerine sağlık
ç.....
Tarık hocam, 16 yaşındaki kifoz (omurga eğilmesi- halk dilinde kamburluk) hastası oglumun ameliyatını yaptı. İki sene boyunca önleyici tedavi sürecinde kendisinin gösterdiği tüm çabalara ragmen omurga eğriliği devam edince ameliyat kaçınılmaz oldu ve operasyon kusursuz bir şekilde gerçekleşti. Kendisi gibi son derece profesyonel bir ekiple çalışıyor olması her yönden bizi çok rahatlattı. Engin bilgisi, tecrübesi ve mütevazi duruşu ile kendisinin ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden biri olduğunu düşünüyorum. Uluslararası başarıları, ülkemize getirdiği ortopedi alandaki yeni teknolojiler, verdiği eğitimler ile yeri doldurulamaz bir uzman kendisi. Allah ondan ve ekibinden bin kere razı olsun
be....
Tarık Hocamı kelimelerle anlatamam o benim karşıma çıkmış bir melek resmen. 2008 yılında daha 16 yasimdayken 60 derece olan skolyoz ameliyatımı gerceklestirdi. Üzerinden onca zaman gecti hicbir sikayetim olmadı. Bana tek nashiyati kaslarımı gelistirmemdi. Düzenli spor yaparak kaslarımı da geliştirdim/geliştiriyorum. Bu kadar ciddi bir ameliyat gecirdigimi duyunca insanlar şaşırıyor çünkü herkesin yapabildiği şeyleri yapmaya devam ediyorum. Hayat kalitem çok şükür çok iyi durumda. Hala annem kendisine her gece dua eder. Çok kıymetlisiniz hocam iyi ki varsınız!!
hi...
uğ...
Merhaba Tarık YAZAR hocamla 2009 yılında 18 yaşında ayakta durmakta ve yürümekte zorluk çeken skolyoz nedeniyle tanıştık. O güne kadar hep anne sırtında hayatımı geçirdim. Kendisinden önce birçok doktora gittik ancak ameliyatın çok riskli olduğu söylendi. Tarık hocamı tavsiye ettiler, ameliyatımı bir tek onun yapabiliceği söylendi. Kendisine ulaştık ve ameliyatımı yapabileceğini söyledi. Hocamiz sayesinde çok başarılı bir operasyon geçirdim.2 gün sonra yürütmek için kaldırdılar, yürümeye yeni başlayan çocuk gibi çok heyecanlı ve tedirgindim. İlk adımları atmaya başladım, yürüyordum. Bu bizler için mucizeydi, ağrım bir tarafta heyecan mutluluk vardı. 18 yaşına kadar yürüyememiş ben o günden sonra hayatım değişti yürümeye başladım.
n....a
Tarık hocam kızımın 4 yıldır sporla düzeltemediği kifozunu 12 haziranda gerçekleştirdiği ameliyat ile tedavi etti. Başka bir şehirde yaşadığımız için Tarık hocamdan önce birçok doktorla görüştük fakat hiçbir doktor kızımın kifoz yüzünden belinde oluşan deformasyonu farketmedi. Tarık hocam ilk muayenede farketti ve bize güzelce tüm süreci artıları ve eksileriyle anlattı. İlk başta korkularımız ve soru işaretlerimiz çok fazlaydı Tarık hocam ve güzel asistanı sayesinde kızım ve ben bütün endişelerimizi bir kenara bıraktık. Çok başarılı bir ameliyattı kızımın ameliyattan sonra ki ilk cümlesi hiç bu kadar dik oturmadım oldu. Bugün ameliyat olalı tam 10 gün oldu ve kızım tek başına neredeyse her işini hallediyor. Bu süreci bu kadar hafif bu kadar minimum ağrılı geçirmemiz Tarık hocamızın sayesinde. Tekrar çok teşekkür ediyoruz ailecek ona minnettarız.
f.....
Hocamıza skolyoz ameliyatı oldum. 28 vidama rağmen tüm sporları yapabiliyor ve omurgası sağlıklı bir insanla eş değer yaşıyorum. İki bölgede 50 ve 52 derece olan skolyozum, hocam sayesinde düzeldi. Kendisine ailece minnettarız.
m...
Doktorumuza bir yakınımız vasıtasıyla ulaştık. Sklyoz ve kifoz rahatsızlığı nedeni ile başvurduk. Her yönden doktorumuz muhteşemdi Allah razı olsun Tarık hocadan. İlgili alakalı işinin hakkını veren bir hocamız
f...
işinin ehli ve hocası olarak bir çok isim ve kuruluşların yönlendirmesiyle ulaştık. Skalyoz ve kifoz bir arada doğuştan gelen bir rahatsızlık için başvurdum. Tarık Hoca, alanında gerçekten uzman, tedbirli, hassas ve sonuçlandırdığı her tedavide başarı elde etmiş çok kıymetli ender hocalardan biridir.Eğer hastalıkla karşı, karşı kalmış ve çaresizseniz hiç endişe etmeden teslim olabilirsiniz.Hocam siz çok insana dokundunuz, çok insanı umutla yaşama tutundurdunuz.Yolunuz, ömrünüz, yaşamınız hep huzur bulsun, teşekkürler hocam
b....d
Yıllarca bel fıtığı sıkıntısı çektim hocamla tanışana kadar muhteşemsiniz hocam
Endoskopik omurga cerrahisi
Tarık Yazar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Tarık Yazar, Ortopedi Ve Travmatoloji. Size Tarık Yazar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Ortopedi Ve Travmatoloji Randevusu, Doğuştan Skolyoz Tedavisi, Minimal Invaziv Cerrahi, Diskografi, Diskogram, Fıtık Ameliyatı, Bel Cerrahisi(Minimal Invaziv Lomber Spinal Füzyon), Pediatrik Ortopedi Cerrahisi, Kifoplasti, Vertebroplasti.
Tarık Yazar adresi nerede?Tarık Yazar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Next Level Ofis Binası A blok Kat:6 No:22 Söğütözü Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Tarık Yazar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Tarık Yazar online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Tarık Yazar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Tarık Yazar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Tarık Yazar hangi dilleri konuşuyor?Tarık Yazar ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Tarık Yazar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Tarık Yazar tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Tarık Yazar hakkında ne düşünüyor?Toplam 43 hasta / danışan, Tarık Yazar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Tarık Yazar hangi sigortaları kabul ediyor?Tarık Yazar, sigortanın mevcut olup olmadığını belirtmedi. Sigortanızı kapsayıp kapsamadığını veya yalnızca sigortasız hastaları kabul edip etmediğini öğrenmek için önce Tarık Yazar ile iletişime geçmenizi öneririz.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Mapfre Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Demir Hayat Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Groupama Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde SGK kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Eureko Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Güneş Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Ak Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Yapı Kredi Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Ray Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Ziraat Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Halk Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Merkez Bankası Mensupları kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Ergo Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları
Ankara bölgesinde Türkiye Sigorta kabul eden Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları