6 Adımda Diyet Yapmadan Zayıflamak Mümkün Olabilir

Yazar Özden KaçarDiyetisyen • 14 Ağustos 2019 • Yorumlar:

  1. Ufak boy yemek tabakları satın alın!

1 su bardağı makarna, normal boyutta bir akşam yemeği tabağında küçük görünüyor, bu nedenle kişiler tabaktaki miktarı az bulup daha fazla ilave ediyor. Buna kıyasla, aynı fincan makarna küçük boy tabakta fazlasıyla yer kaplıyor. Günde 3 öğün yemek için daha küçük tabaklardan yemek yerseniz zahmet etmeden kilo vermeye başlarsınız.

  1. Kuruyemiş, kek, kurabiyeleri rafa kaldırın!

Mutfak tezgahı üzerinde bulunan kek, kurabiye ve kuruyemiş daima ufak atıştırmalıklar olarak görünür fakat toplama bakıldığında fark etmeden fazla enerji almaya sebep olur. Bu gıdalar yerine salatalık, çeri domates, havuç, maydanoz gibi alternatiflere yer verin. Çünkü göz önünde olan gıdalar daima yenir!!

  1. Market alışverişinizde önceliği sebze ve meyvelere verin.

Alışveriş sepetinizin yarısını doldurup, kalan yarısına kişisel eşyalarınızı yerleştirin. İlk önce sebze ve meyve alışverişinizi yapın. Sonrasında diğer gıdalara yönelin. Gereksiz harcamalar yapmaz, alışverişten sıkılırsanız kilit gıdaları almış olarak marketten ayrılmış olursunuz.

Küçük bir not: Market alışverişine daima tok karna çıkmaya özen gösterin.

  1. Sağlıklı gıdalar görünür yerlerde olsun!

Buzdolabınızda, kilerinizde yeniliğe gidin. Sağlıklı olan gıdaları görünür, ulaşılması kolay olan yerlere yerleştirin. Gözle görünür yerde olan gıdaların daha çok tüketildiği tespit edildi. Daha pratik hale getirmeniz için sebze ve meyveleri yıkayıp, ayıklayıp temiz haliyle dolaba yerleştirirseniz tercihiniz daima sağlıklı gıdalardan yana olur.

  1. Manzara eşliğinde yemek yiyin!

Çok ilginç bir madde gibi olsa da aydınlık ve ferah ortamlarda yemek yiyen insanların sağlıklı gıdalara yöneldiği tespit edilmiş. Bu kişilerin daha çok salata yediği, tatlı sipariş etmekten kaçındığı; loş ışıklı ortamlarda yemek yiyen kişilerin ise iştahlarının daha açık olduğu gözlemlenmiş. Belki de Güneş ışığını, etraftaki insanları veya dışarıdaki ağaçları görmek, sağlıklı olma ve menüde daha sağlıklı alternatiflere yönelmenizi, daha bilinçli olmanızı sağlayabilir. 

  1. Yürümek için fırsat oluşturun!

Öğle yemeği sonrası 10 dakika ile başlattığınız yürüyüş alışkanlığınızı artırmaya çalışın. Fırsat oluşturamıyorsanız her saat başı ayağa kalkıp hareket etmeyi alışkanlık haline getirin. Hafta boyunca toplamda en az 200 dakikalık tempolu yürüyüş yapmaya çalışın. Farkı çok kısa sürede gözlemleyeceksiniz.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)