Anjioödem

Yazar Ayşen BingölÇocuk Alerjisi Doktoru • 23 Şubat 2022 • Yorumlar:

Anjioödem; cilt altındaki dokularda meydana gelen şişmeye denir. Bu durum genellikle alerji olunan ilaçlara karşı vücudun verdiği bir reaksiyon sonucu meydana gelir. Anjioedema çoğunlukla gıda veya ilaç alerjilerine bağlı vücutta alerjik reaksiyonunun bir sonucudur. Anjioödem nadiren de olsa genetikseldir. Anjioödem ayrıca bir enfeksiyondan sonra, lupus veya belirli kanserler gibi kronik bir hastalık ile birlikte gelişebilir. Anjioödem tipik olarak alerjik reaksiyona bağlı olduğu için herkes anjioödem yaşayabilir. Anjioödem şiddeti değişken bir durumdur. Hafif olgular tıbbi tedavi gerektirmeyebilir, ancak şiddetli vakalar kişide nefes alma zorluğu gibi yaşamı tehdit eden sonuçlara yol açabilir.

Patoloji çocuklarda anjioödemli, kısa vadede dermis ve deri altı yağ belirgin şişlik gelişir. Anjioödem (eş: dev ürtiker, anjiyonörotik ödem) alerjik reaksiyonlara eğilimli her yaştaki kişilerde yaygındır.

anjiyoödem gibi patolojik durumların gelişimini tetikleyebilir ortamının çeşitli faktörler (kimyasal ve biyolojik). Çocuklarda Anjioödem şiddetli karakterize ve sıklıkla acil tıbbi müdahale gerektirir Hastalık, astım veya atopik gibi diğer alerjik durumların arka plan üzerinde gelişir dermatit. Bu durumun en tehlikeli komplikasyonu hemen gelişiminde acil yardım sağlamalıdır laringeal ödem, kabul edilir. 

Tanı Ve Hastalık Tedavi Prensipleri 

çoğu durumda tanı çocuklarda anjiyoödem klinik belirtilerinin temelinde yaptı. Aynı zamanda çocuğun ağırlaştırılmış alerjik geçmişi (gıdaya alerjik reaksiyonlar, ev alerjenleri erken vakalarda) önemli varlığıdır. Çok daha zorluklar sindirim sistemi ve sinir dokularının lezyonların tanısında ortaya çıkar. Bu tür durumlarda, imünoglobülin E, enstrümantal muayene (larengoskopi EGD) tanımlamalıdır. 

Çocuklarda ödem Quincke tedavisinde en önemli nokta alerjen ile temas ortadan kaldırmaktır. ochischeniyaorganizma gösterilen aşırı alkol için, enterosorbents alarak. Ağır vakalarda, intravenöz infüzyon için hormonal ilaçların kullanımını başvurmak. 

hastalığının ilaç tedavisi, (Suprastin antihistaminler kullanılmasıdır Ketotifenin), vücuttan alerjenin hızlı bir şekilde bertaraf) için diüretiklerin (sosudoukreplyayuschee (Ascorutin). Glukokortikosteroid tedaviyi sadece anlaşma doktor olmalıdır dozaj ve hormon preparatları (prednizon, deksametazon) süresi amacı hastane ortamında gerçekleştirilir. 

Patolojik süreç içinde laringeal tutulumu olan çocuklarda anjiyonörotik ödem için ilk yardım hemosorption tutarak inhale nebulize kullanılmasıdır. Çocuğun asfiksiyi telaffuz zaman, hemen bir trakeostomi gerçekleştirmek ve oksijen terapisi başlamalıdır. Bir çocuğun anjiyoödem yeniden ortaya çıkmasının önlenmesi için doğru hastalığın gelişimini neden alerjeni saptamak için tavsiye edilir. Ebeveynler alerjen ile daha da temastan yardım

çocuğu korumak, hem de ciddi bir alerjik reaksiyon gelişiminde acil yardım sağlamak öğrenmek gerekir. Tekrarlayan hastalığın ilerleyişi durumunda altta yatan hastalığın tedavisinin tam seyrini düzenlemelidir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ayşen Bingöl Çocuk Alerjisi, Çocuk İmmünolojisi, Çocuk Göğüs Hastalıkları Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)

Yazar

Ayşen Bingöl

Çocuk Alerjisi, Çocuk İmmünolojisi, Çocuk Göğüs Hastalıkları Prof. Dr.

Randevu al