Bacak Estetiği
Yazar Aylin Bilgin Karabulut • Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı • 22 Ekim 2017 • Yorumlar:
BACAK ESTETİĞİ
Biçimli ve uzun bacaklar tüm kadınların hayalidir. Düzgün bacaklar için iyi bir genetik mirasın yanı sıra, spor, bilinçli beslenme ve kilo kontrolü de önemlidir. Bunlara rağmen arzu edilen görünüm elde edilemiyorsa, plastik cerrahinin yardımı gündeme gelir. Estetik cerrahi ameliyatları ile bacak boyunun uzatılabilmesi mümkün olmasa da, istenmeyen bölgelerde yerleşmiş yağ birikintileri liposuction gibi yöntemlerle yok edilebilir, bacak boyunun daha uzun olarak algılanması sağlanabilir. İnce ve çarpık bacaklar ise, yağ ve dolgu maddeleri enjeksiyonları ile, veya kalıcı ve başarılı bir bacak protezi (implantı) uygulanması ile düzeltilebilir.
Bacakların basen, uyluk ve diz içi ve ayak bileği bölgelerindeki yağ birikintileri liposuction yöntemleri ile inceltilip şekillendirilebilirken, üst bacağın ince olduğu durumlarda genellikle yağ enjeksiyonları tercih edilir.
Alt bacak bölgesindeki incelik veya eğrilikler ise, günlük hayattaki kıyafet seçimlerinde bile zorluklar yaratabilmektedir. İnce bacaklar kalınlaştırılabilir. Bacak implantları uygun şekilde yerleştirilerek bacaklar arasındaki boşluk azaltılır, bacağın daha düzgün görünmesi sağlanır.
İnce ve Çarpık Bacakların Düzeltilmesi
Kadınların özgüvenini zedeleyen şekil bozukluklarının başında gelir.İleri derecede çarpık bacakları pantolon ile bile gizlemek mümkün olmayabilir. Deformite, bazen sadece diz içlerinin altı hizasındaki oyuntudan ibarettir, bazen bacakların kemik yapısı düzgün fakat baldırlar çok incedir, bazen de ‘parantez bacak’ şeklindedir. Mevcut şekil bozukluğuna göre önerilebilecek yöntemler doktor muayenesi ile kararlaştırılır.
Dolgu maddesi enjeksiyonu; Hyaluronik asit içerikli hazır dolgu maddelerinden en sık kullanılanı hyla-corp ya da macrolane gibi dolgulardır. Ortalama kalıcılık süreleri 2 yıldır.. Bu dolgu maddelerinin en büyük avantajı ameliyatsız bir iyileşme dönemi olmadan hemen sonuç alınabilmesidir..Fazla miktarlarda kullanımı alerjik reaksiyonlara yol açabilir. En büyük dezavantajı kalıcı olmamalarıdır.
Yağ enjeksiyonu ve kök hücre transferi; Genellikle göbek etrafından alınan yağlar, özel bir işleme tabi tutularak gereken bölgelere enjekte edilir. Lokal anestezi ve sedasyon eşliğinde hastanede gerçekleştirilir. Enjekte edilen yağın % 60-70’i kalıcıdır. Nadiren ikinci bir seans uygulamak gerekir. Özellikle diz içindeki girintilerde tercih edilebilir.
Bacak protezi (Baldır implantı); Meme protezine benzer şekilde silikondan üretilmiş implanlar ile baldır bölgesinde istenen hacim ve dolgunluk sağlanır. Kullanılan implantlar, ömür boyu kullanım amacıyla üretilmiştir. Bacakların eğri olduğu durumda implantlar bacaklar arasındaki açıklığı azaltacak şekilde bacak iç yüzüne yerleştirilir. Baldır protezleri, simetrik ya da asimetrik yapıda, çeşitli boy ve hacimlerde olabilir. Genellikle kişinin bacak boyu uzunluğuna ve bacak inceliğine göre protez seçimi yapılır. Ben kadın hastalarımda genellikle simetrik protezleri tercih ediyorum. Böylece baldır bölgesinde estetik bir dolgunluk sağlanırken, erkek hastalarda kaslı bir görünüm elde etme amacıyla asimetrik protezleri tercih ediyorum.
Baldır protezleri hastanede ameliyathane şartlarında genel anestezi ya da sedasyonla desteklenmiş lokal anestezi altında uygulanabilir. Operasyon ortalama 1 saat sürer.
Baldır protezleri hastanede ameliyathane şartlarında genel anestezi ya da sedasyonla desteklenmiş lokal anestezi altında uygulanabilir. Operasyon ortalama 1 saat sürer.
Hastanın anatomisine uygun seçilmiş ve doğru uygulanmış baldır protezleri ile, daha dolgun, daha düzgün ve estetik açıdan daha güzel görünümlü bacaklar elde etmek mümkündür.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.