Besinlerle Özgüveniniz Yerine Gelsin

Yazar Yusuf GülDiyetisyen • 5 Haziran 2020 • Yorumlar:

Evet …

Özellikle sert geçen kış şartları, bağışıklığımızı düşürmesinin yanında, psikolojik olarak da hepimizi olumsuz etkileyen etmenlerin başında. Psikologlar “ Kış depresyonu” olarak adlandırdıkları bu durumun çok ciddi boyutlarda yaşam kalitesini etkileyebileceğini söylemekte. Artık havaların da ısınmasıyla Kış depresyonundan çıkıp, moralimizi yükseltmenin zamanı geldi!

Serotonin içeren yiyecekleri mutluluk ve enerji veren yiyecekler olarak adlandırmak pek yanlış olmaz. Çünkü serotonin eksikliğinde kişide mutsuzluk, halsizlik ve uykusuzluk hali görülür.
Serotonini vücudumuzda arttırmanın yoluysa yediklerimizden geçmekte.

 

DOĞRU BESLEN DEPRESYONDAN KURTUL !

Kişi depresif bir ruh halindeyken vücutta bazı hormon düzeylerinde sapmalar meydana gelebiliyor. Beslenme alışkanlıklarında yapılan bazı önemli değişiklikler de depresyon oluşumuna engel olabiliyor.

*Aynı zamanda Serotonin hormonundaki artış, iştahı da azaltmakta. 

Serotonin besinlerle alınamıyor. Ancak yapıtaşı triptofan isimli bir aminoasit olan serotonin vücutta yapılıyor. Triptofan, serotonin ve melatonin'in yapımında önemli bir madde. Serotonin miktarının artırılmasında ise magnezyum, çinko, triptofan ve omega 3 içeren yiyecekler büyük önem taşıyor.

 

YEDİKÇE MUTLU EDEN BESİNLER!

En iyi Kaynakları :  Muz, Hindi eti, Süt, Kakao, Erik, Ananas, Ceviz, Fıstık, Domates, Portakal, Kefir, Yumurta, Badem, Mandalina, Susam ve Keten tohumu papatya ve rezene çayı için.

 Triptofan   Serotonin   Mutluluk Hissi

ÖNEMLİ NOTLAR :

1.Triptofan içeren besinleri diğer besinlerle karıştırmadan yiyin.Örneğin; hindi etinin yanında sadece salata veya sebze yiyin ki diğer amino asitlerle yarışmadan vücudunuz triptofanı daha rahat metabolize etsin.

2.Serotonini yükseltmek için; çay, kahve ve kafeinli içeceklerden uzak durun

3. C vitamini sabahları almaya çalışın. Böylelikle güne harika bir enerji ve konsantrasyon yeteneği ile başlayabilirsiniz

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)