Bleaching

Yazar Muhammed Ali KodatDiş Hekimi • 11 Nisan 2019 • Yorumlar:

Bleaching diş renginden memnun olmayan kişiler için diş beyazlatma esasına dayanan bir estetik çözümdür. Dişler çeşitli nedenlerle renk değiştirebilir. İşte bu durumla karşı karşıya kalındığında diş renginin tonunun açılması için yapılan yöntemdir. Dişlerde lekelenmeler bazı yiyecek ve içecekler sebepleri olur. Mesela kahve, çay, meyve suları, kolalı içecekler gibi. Oluşan bu lekeler dişlerin sararmasına neden olur. Bu sararmalar dişte yer haline alıp diş taşları haline gelmeden yapılması gereken 6 ayda bir diş kontrolüne giderek dişlerin temizletilmesidir.

Klinik Bleaching

Klinik bleching de beyazlatma jeli aktive edilir. Böylelikle diş yüzeyindeki oluşan renklenmeler temizlenmiş olur. Öncelikle diş tonu ayarlaması yapılır sonrasında diş yüzeylerine diş etlerine değdirmeden uygulama yapılır işlem yarım saatlik bir işlemdir.

Bleaching Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bleaching sonrasında ilk 24 saat içerisinde hassasiyetler yaşanması normaldir. Bu durumlar ağrı kesiciler ile giderilir. İşlem sonrası da yiyecek ve içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. İşlem sonrasında sigara içimi özellikle olmamalıdır. Asitli içecek tüketimi de aynı şekilde zararlıdır.

Bleaching Hangi Durumlarda Yapılmaz

Bleaching aşırı aşınmış olan dişlerde, ağızda porselen dişler varsa, hamilelik ve emzirme dönemlerinde, aşırı hassas dişleri olanlarda, ileri derecede leke olanlarda, dişlerde kırık, çatlak ve çürük olanlarda, dişetleri çekilmiş olanlarda uygulanamaz.

Beyazlatma işlemi yapılan dişlerde diş tonu temizliğine dikkat edildiği takdirde 2 ila 3 yıl korunur. Eğer çay kahve ve asitli içecekler tüketiminde dikkat edilirse, ek tedaviler yapılıp, 6 ayda bir kontroller yapılırsa renk korunur. Diş beyazlatma işleminin dişe zarar verme gibi bir durum söz konusu değildir. Önemli olan konusunda uzman bir hekimle çalışmaktır. Diş ya da diş etleri bleching ile zarar görmez. Klinik beyazlatma evde yapılan beyazlatma yöntemine göre çok daha uygundur. Zira dışarıdan alınan beyazlatma tozları diş minesine zarar verebilir ya da diş eti sağlığını bozabilir. Diş beyazlatma için 18 yaş sınırı konulmuştur.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)