Bonding Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Yazar Rıdvan Töre • Ağız Ve Diş Sağlığı • 12 Şubat 2020 • Yorumlar:
Bonding; estetik, güzel ve etkileyici bir gülüş yakalamak için, diş yüzeylerinden ya aşındırma yapmadan ya da çok az bir aşındırma yapılıp kompozit dolgu dediğimiz materyalerle diş yüzeylerinin kaplanmasıdır.Bonding uygulaması ile dişlerdeki ufak çapraşıklıklar, kırıklar, sararmış dişler, dişlerdeki şekil bozuklukları, dişlerdeki aralanmalar,kişiye özgü, kişinin istekleri doğrultusunda çok kısa bir süre zarfında estetik gülüş dizaynı yapılır.
Bonding işlemini hangi durumlarda uygulayabilirim?
>> Dişlerin görünümünden memnun olmayan kişiler
>>Dişlerin arasında aralık olan bireyler
>>Sararmış dişlerin hastanın istediği renge göre uyumlandırılması
>>Dişlerinde hafif çapraşıklık olan bireyler
>>Herhangi bir travmadan dolayı kırık dişlerin onarılmasında
>>Dişleri kısa olan bireylerde diş boylarının uzatılmasında
>>Ön dişlerinde çürük olan bireylerde
Bonding işleminin ömrü ne kadardır?
Hekiminizin önerdiği şekilde bakımları ve düzenli kontrolleri yapıldığı takdirde 6 ila 8 yıl gibi sorunsuz kullanılabilmektedir .Sonrasında da basit bir cila ve aşınmış yerlere küçük dokunuşlarla tekrar eski haline döndürülebilir.Çok fazla çay ve kahve tüketen ve düzenli fırçalama alışkanlığı olmayan bireylerde ise zamanla bonding işlemi renk tutacaktır ve basit bir cila işlemi ile tekrar eski haline döndürülebilir.Çok iyi cila yapılmış bir bonding işleminin de kolay kolay renk tutmayacağını bilmenizde fayda var.
Bonding işlemi ağrıya neden olur mu?
İşlem esnasında dişlerde aşındırma yapılmadığı için kişi hiçbir şekilde ağrı hissetmez. İşlem yapılacak dişlerde çürük mevcutsa bölge lokal uyuşturulup o şekilde de yapıldığında kişi ağrı ile karşılaşmaz.
Bonding uygulamasından sonra nelere dikkat etmeliyim?
Bonding işleminden sonra çay ve kahve tüketiminin azaltılması( eğer çok fazla ise), dişlerin normalden çok daha fazla özenilerek fırçalanması, çok sert şeylerin ısırılmaması ve düzenli diş hekimi kontrollerinin yapılması gerekir.