Boyun Fıtığı Ameliyatı Sonrası

Yazar Semih KeskilBeyin Ve Sinir Cerrahı • 9 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • Boyun Fıtığı Ameliyatı Sonrası

Boyun fıtığı ameliyatından sonra boynunuzdaki yaranıza en az üç gün mutlaka hiç su değmemesine dikkat etmelisiniz. Günümüzde genellikle yaralar gizli dikişle kapatıldığı için, bu sürenin sonunda pansumanınızı çıkarıp atabilir ve banyonuzu yapabilirsiniz. Ama eğer dikişlerinizi aldırmanız gerektiği söylendiyse, bu takdirde beşinci gün dikişlerinizi aldırmanız ama bu süre boyunca yaranızın pansuman ile örtülü olması gerekecektir.

İlk haftayı daha çok ev içinde ve genellikle istirahat ederek geçirmeniz uygun olacaktır; ilk haftadan sonra aralıklı olmak kaydıyla evden çıkıp dolaşabilir, hatta uzun süreli olmamak kaydıyla işe bile gidebilirsiniz. Bir ay dolduğunda, işinize veya evinize yakın bir merkezde; yine tam bir ay süreyle olacak şekilde fizik tedaviye başlayacaksınız. Fizik tedavi süresinde size öğretecekleri hareketleri ise bundan sonra hayatınızın bir parçası haline getireceksiniz.

Fizik Tedavi bittikten sonra, bir ay boyunca daha egzersiz ardından; yani üçüncü ayın sonunda spor salonuna üye olup ağır sporlarla uğraşabilir ve ağır işlerinize geri dönebilirsiniz. Ameliyat sonrasında size verilen ağrı kesici, kas gevşetici ve antibiyotiklerinizi, cerrahınızın size önereceği süre boyunca kullanıp sonra bırakacaksınız.

Unutmayın ki ameliyatı, ilaçlardan kurtulup kaliteli bir yaşama ulaşmak için oldunuz.

Boyun için özel olarak üretilmiş bir yastık kullanın, bunların kadın ve erkek boyları vardır. Kanepede filan yatmayın. Otururken de koltukta değil, sandalyede; yani geriye kaykılmadan oturun. Bir araçta sürücü veya yolcu iken, koltuğunuzun üst kısmındaki baş desteğini daima başınızın arkasına değecek şekilde ayarlayın ve bu uyarımızı tüm ömrünüz boyunca dikkate alın.

Boynunuzu soğuktan koruyun. Dengesiz ve zorlayıcı hareketler yapmayın; mesela çok ağır nesneleri kaldırmayın ve tek elinizde ağırlık taşımayın. Eğer size belli bir süre boyunluk kullanmanız söylendi ise, bu süre içinde boyunluğunuzu otururken ve ayakta iken asla çıkarmayınız ama tabii ki bu boyunluğu size önerilen süreden fazla da kullanmayın sakın.

Tabii ki tüm bu okuduklarınız, cerrahınız size aksine bir şey söylemedi ise geçerlidir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Semih Keskil Beyin Ve Sinir Cerrahisi, Anatomi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)