Boyun Fıtığı, Hernisi Tedavisi Nedir?

Yazar Semih KeskilBeyin Ve Sinir Cerrahı • 9 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • Boyun Fıtığı, Hernisi Tedavisi Nedir?

Boyun fıtığı veya servikal disk hernisi tedavisi birçok basamaktan oluşur ve acil durumlar dışında-ki bu çok nadirdir- söz konusu basamakların takip edilmesi en doğru, bilimsel ve ahlaki yöntemdir. İlk basamakta istirahat tedavisi, yani hastanın boynunda bir boyunluk takılı olarak dinlenmesi gelir.

Söz konusu boyunluk ince-yumuşak ve rahat kullanımlı bir tür olabileceği gibi, tüm çeneyi ve göğsü içine alan ve boyun hareketlerine hiç izin vermeyen bir tür de olabilir.

Önemli olan, doktorunuz hangisi tercih etti ise bu korseyi otururken ve ayakta iken sürekli takmanızdır, sadece yatarken çıkarabilirsiniz. Yatakta da özel yapılmış boyun yastıklarını kullanın, bunlar hazır yatak satıcılarında ve erkek-kadın için ayrı boylarda satılmaktadır. Arabada sürücü veya yolcu iken koltuğunuzun üst kısmındaki baş desteğinizi, daima başınızın arka kısmına değecek şekilde ayarlayın ve bu uyarıyı tüm ömrünüz boyunca dikkate alın. Doktorunuz bu süre içinde kullanmanız için size bir takım ilaçlar da verebilir tabii ki. Unutmamanız gereken, sadece doktorun önerdiği ilaçları, sadece onun söylediği süreyle ve düzenle kullanmanızdır.

İkinci basamakta ise fizik tedavi, ama mümkünse 20 seans yani tam bir ay boyunca. Soğuk havalarda fizik tedavi öncesinde ve sonrasında soğuktan iyi korunmak çok önemli bir zorunluluk.

Bu nedenle fizik tedaviyi evinize veya işyerinize en yakın merkezde yaptırmanız daha uygun olacaktır. Söz konusu tedavi en az bir yıl rahat etmenizi sağlamalıdır. Fizik tedavi sırasında oradaki uzmanların size tarif edecekleri egzersizleri de düzenli şekilde yapar, hatta hayatınızın bir parçası haline getirirseniz bir daha aynı problemi yaşamak zorunda kalmazsınız.

Üçüncü basamakta ise daha ciddi cerrahi işlemler gelmektedir. Yani her zaman son çare ameliyat olmalıdır. Yapmadıklarımız, yaptıklarımızın teminatıdır...

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Semih Keskil Beyin Ve Sinir Cerrahisi, Anatomi Prof. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)