Dermaroller
Yazar Esra Çınaroğlu Azman • Dermatolog • 27 Ağustos 2017 • Yorumlar:
Dermaroller uygulamasının genel olarak kış aylarında yapılması uygun olsa da yaz aylarında da sık tercih edilmektedir. Yaz aylarında ciltte oluşan güneş lekeleri insanları oldukça huzursuz etmektedir.
Güneş lekelerinin tedavisinde ve çatlak tedavisinde Dermaroller uygulaması kullanılabilmektedir. Bu uygulama kısa sürede verimli sonuçlar alınabilen etkili bir uygulamadır.
Dermaroller Faydaları Nelerdir?
Dermaroller, akne oluşumunu engelleyerek, akne sonrasında oluşan lekeleri ortadan kaldırılmasında etkili olur. Ciltteki genişleyen gözeneklerin küçülmesini sağlar. Güneş ışınlarından zarar görmüş cildin iyileşmesine yardımcı olur.dermaroller faydalari Ayrıca saç kaybı yaşayan kişilerin tedavilerinde, göz çevresinde oluşan morluklar ve torbalar için de kullanılabilmektedir. Boyun ve dekolte bölgelerinde görülen kırışıklıklar ve sarkmalar için kullanılabilen uygulamanın çatlaklar üzerinde de gözle görülür bir etkisi vardır. Bu sorunların yanı sıra siğil tedavisinde de kullanılabilmesi mümkündür.
Dermaroller Hangi Bölgeler İçin Kullanılır?
Vücudumuzun birçok bölgesinde uygulanabilen yöntem, yüz, vücut, saç bölgesi ve göz altı bölgelerinde etkili olabilmektedir. Yapılan uygulamalarla oldukça tatmin edici sonuçlar alındığı saptanmıştır.
Dermaroller Nasıl Kullanılır?
Dermaroller uygulamasının öncesinde bazı hazırlıklar yapılması gerekmektedir. Öncelikle cildinizde bulunan makyaj çok iyi bir şekilde temizlenmelidir. Temizleme sonrasında cildin dezenfekte de edilmesi oldukça önemlidir. Daha sonrasında işlemi yapılacak bölgeye saf hyaluronik asid uygulanır. Bu hazırlık sonrasında Dermaroller kullanılabilmektedir.dermaroller hangi bçlgeler için kullanilir Cihaz dik bir şekilde bölgeye uygulanmalıdır. Bu şekilde cilde girip çıkan ultra ince iğneler, cildin üst kısmında mikroskobik delikler açılmasına yol açar. Açılmış olan delikler ile cildin kendini yenilemesi için gerekli olan tetikleme işlemi gerçekleştirilmiş olmaktadır. Cihaz ile uygulama sonrasında ise kişiye peptid maskesi uygulanmaktadır. Bu maske yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
Uygulama ortalama olarak yarım saat 45 dakika arasında sürmektedir. Bölgeye göre değişen süre 1 ile 3 saat arasında da gözle görülür bir değişiklik görülmeye başlanmaktadır. Uygulanan süre boyunca kollajen ve elastin sentezi sağlanmaktadır. Bu uygulamalarının yanı sıra kan dolaşımında da hızlanma meydana gelmektedir. Sonuç olarak cildin sıkılaşması ve elastik yapısının gelişmesi sağlanmış olur. Yapılan uygulamanın ardından bir süre güneş ışığından uzak durmak gerekmektedir. Ciltteki gözeneklerde açılmalar meydana geldiği için güneş ışınları bu bölgelere zarar vermektedir; eğer kişinin mutlaka dışarı çıkması gerekirse 50 faktör güneş kremi kullanması tavsiye edilmektedir.
Dermaroller Uygulaması
Yapılan Dermaroller uygulaması esnasında kullanılan iğneler derinin üst kısmına mikro delikler açmaktadır. 15 defa ardarda uygulandığında 2 santimetrelik bir bölümde yaklaşık 250 ile 500 arasında mikro delik açılmaktadır. Açılan bu delikler cilde yarar sağlamaktadır. Bu sayede cildin kendini yenileme özelliği devreye girer. Böylelikle cildin yenilenmesi ile cilt sorunlarının ortadan kalkması ve engellenmesi sağlanır.
Uygulama öncesinde uygulama yapılacak alana anestezi etkisi veren yani uyuşma sağlayan kremler sürülmektedir. Bunun sonucunda uygulama yapılan kişi herhangi bir acı hissetmemektedir. Yapılan uygulama sonrasında bazı hassas bölgelerde ufak çaplı kanamalar görülebilir. Uygulama yapılacak alana; hem uygulama sırasında hem de uygulama sonrasında cildin yenilenmesini sağlayan özel kremler sürülmektedir. Sürülen bu kremler sayesinde iğnenin daha fazla etki etmesi sağlanmaktadır.
Dermaroller uygulaması oldukça özenle yapılması gereken bir uygulamadır. Uygulama sonrasında ciltteki etkileri hemen gözlemlenebilmektedir. Cildin kendini yenileme süresi bu süreç sonrasında hızlı bir şekilde başlar. Hem erkeklere hem de kadınlara rahatlıkla uygulanabilen bir uygulamadır.
Dermaroller Kaç Seans?
Uzmanların kontrolüne bağlı olarak seanslar değişiklik gösterebilmektedir. Seanslar haftada bir defa veya on günde bir defa yapılabilmektedir. Ortalama olarak on seans sonrasında sonuca ulaşılabilmektedir. Seans aralıklarının belirlenmesindeki en belirleyici şey kullanılan iğnelerin boyutudur. Cihazlardaki iğnelerin boyutu büyüdükçe buna bağlı olarak seans aralıkları da uzamaktadır.
Dermaroller Acıtan Bir Uygulama mı?
Dermaroller uygulaması ilk etapta kişiye biraz acı verebilir; ancak ikinci seans sonrasında acı hissi azalmakta hatta tamamen geçmektedir.dermaroller Eğer uygulama yapılan kişi acı hissetmeye devam ederse ve rahatsız olursa bölgenin uyuşması için kremler kullanılabilmektedir. Uygulanan kremler sonrasında uygulama yaptıran kişinin acı hissi tamamen ortadan kalkmaktadır.
Dermaroller Kullanılmadığı Durumlar
Dermaroller başarı oranı yüksek bir tedavi olmasına rağmen bazı durumlarda uygulanamamaktadır. Kanser hastalarına, kemoterapi gören kişilere, daha önce uygulamayı tercih etmiş ve vücudunda iz kalan kişilere uygulanmaması gerekmektedir. Aktif olarak enfeksiyonu olanlarda, gebelik ve emzirme durumlarında, doğum kontrol hapı kullananlarda da tavsiye edilmemektedir. Uygulama yaptırmak isteyen kişilerin bu durumlara dikkat ederek uygulamayı tercih etmeleri gerekmektedir.