DİŞ BEYAZLATMA HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Yazar Onur Öztürk • Ağız Ve Diş Sağlığı • 18 Ocak 2018 • Yorumlar:
1.Dişlerimi beyazlatmak için en uygun yöntemler nelerdir?
Diş beyazlatma için temelde ofis tipi olarak adlandırılan klinikte uygulanan ve ev tipi olarak adlandırılan evde kendiniz uygulayabileceğiniz türde diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur.
“Ofis tipi diş beyazlatma” iki şekilde yapılabilir. Diş hekimi güçlü bir beyazlatma jelinii tek başına veya lazerle birlikte kullanır. İkisiyle beraber diş hekimi dişinizi plaktan arındırmak için ,önce dişilerinizin yüzeyini temizler. Daha sonra genellikle peroksit bazlı bir diş beyazlatma jeli sürülür beyazlatma sürecine yardımcı olması için ışık yardımıyla kullanılır. Çoğu jel tek başına kullanılmasına rağmen bazılarının ek bir ışık kaynağı ihtiyaçları vardır. Lazer dişi tek başına beyazlatmaz. Sadece beyazlatma jelinin aktive olmasını sağlayarak gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır (dişin içine işlemez). Bu işlem 30-45 dakika civarı sürer ve anında sonuç vermesine rağmen istenilen beyazlık seviyesine ulaşılması için birden fazla seans da gerekebilir.
Evde yapılan diş beyazlatma işlemi içinse, diş beyazlatma jelinin gücüne bağlı olarak gece boyunca veya birkaç saat dişe temas etmesini sağlayan bir diş kalıbı gerekir. Hazır olarak eczane vb yerlerde satılan kalıplar vardır, bunlar yerine mümkünse sizin ağzınıza göre ölçü alınarak buna göre yapılmış bir plağın uygulanması çok daha doğrudur. Bunları kullanmadan önce diş beyazlatma sonuçlarını etkileyecek çürük veya diğer şeyler için beyazlatma işlemi öncesi diş hekiminizin size muayene etmesi ve gerekliyse tedavilerinizi gerçekleştirmesi gerekir.
Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, dişinizin ne kadar beyazlaşacağı ilk baştaki rengi ve renk bozulmasının kaynağıyla ilgilidir. Kahverengi ve sarı dişler (Kahve, sigara ve çaydan kaynaklanır.) genelde daha iyi sonuç verir. Gri tonlara sahip dişlerse (lekelerden değil, dişteki pigmentlerden kaynaklanır) daha az beyazlaşır. Sonuçlar garanti edilemez. Dişinizin ilk rengini anlamak için diş hekiminiz dişinizin rengini alarak bir renk skalası aracılığıyla ölçebilir ya da fotoğraf çekerek saklayabilir.
Evde kullanılan diş beyazlatma setleri diş hekimlerinden alınabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Eczanelerden alınabilen setlerse daha az pahalıdır fakat diş hekimleri tarafından fazla etkili değildirler ve içeriği konusunda diş hekiminizin önereceği ürün daha etkili olacaktır. En bilinen yan etki diş beyazlatma yapılırken ve sonrası 1-2 gündeki sıcak-soğuk hassasiyetidir. Eğer her akşam dişinize kalıbı yerleştirmeyi unutacağınızı düşünüyorsanız veya sonuçları beklemek için çok uzun beklemek istemiyorsanız ofis tipi diş beyazlatması sizin için daha iyi bir çözüm olabilir. Bu çözüm eğer dişleriniz renk olarak birbirlerinden farklılarsa diş doktorunun dişlerinizle teker teker ilgilenebilmesini de sağlar. Bilinen en etkili yöntem ise ofis tipi diş beyazlatması ve ev tipinin birlikte kullanılmasıdır. Düzgün bir bakımla beyazlatılmış dişler birkaç yıl parlak kalırlar. Dişlerinizi olabildiği kadar beyaz tutabilmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
Beyaz diş diyetini uygulayın: Kırmızı şarap yerine beyaz, espresso yerine cappucino, koyu renkli meyve suyu yerine açık renkli olanlarını tercih edin.
İçinde peroksit bulunduran veya beyazlatıcı özelliği olan dişmacunu kullanın.
2.Çok hassas dişlerim var, beyazlatma diş hassasiyetine sebep olur mu ve olursa nasıl tedavi edilebilir?
Dişleriniz beyazlatıcı jel kullanmaktan dolayı mı hassas? Yoksa normalde de aşırı hassasiyet mevcut mu? Eğer diş beyazlatma işlemi öncesi de diş hassasiyeti mevcutsa bu durumda diş hekiminiz hassasiyet giderici tedavi uygulamalı sonuç alındıktan sonra diş beyazlatmasına geçilmelidir değilse diş beyazlatma işlemi sizin için uygun olmayabilir. En çok karıştırılan durumlardan biriyse ağızda mevcut olan ama farkedilmeyen bir diş çürüğünün yaptığı hassasiyettir, bunu diş hekiminiz tespit edecektir.
3. Diş Beyazlatma dişlere zarar verir mi, güvenli midir?
Yapılan araştırmalar ve mikroskopik çalışmalar 10%’luk ev beyazlatma solüsyonunun uzun dönemde kullanımında zarar olmadığını göstermiştir. Çok yeni olan ve güvenliği daha test edilmemiş yöntemler veya bu işlemin çok sık veya aşırı yoğun uygulanması ile bazı riskler doğmaktadır. Bu konuda doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmenizi öneririm. Tek diş renkleşmelerinde dişin içine uygulanan jelin kontrollü uygulanması ve zamanında çıkartılması çok önemlidir aksi takdirde kök rezorpsiyon riski mevcuttur. Ayrıca ev tipi diş beyazlatmalarında jelin tüm gece ağızda kalması önerilmez. Jelin yutulması iyi değildir ve bunun yerine uyanıkken bir kaç saat uygulanması daha güvenlidir.
4.Diş beyazlatma işleminin yan etkileri var mıdır?
Diş beyazlatma jelleri az çok geçici diş hassasiyete sebep olabilir. Bu soğuk sıcak içeceklere ve havaya bile karşı oluşan hassasiyet rahatsızlık verir. Bu normal ve beklenen bir yan etkidir. Bazı markalar beyazlatma sonrası hassasiyeti azalttığı iddia edilen maddeler içerirler. Diş hassasiyeti 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımını kesmeniz tavsiye edilir. Hassasiyet durumunda diş hekiminizin uygulayacağı florür ve size önereceği diş macunu veya kremleri bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Hassasiyeti azaltmak için içerisinde potasyum nitrat ve arginin bulunduran diş macunları da işe yarar.
5.Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma niye tavsiye edilmez?
Bu konuda bir araştırma yapılmamıştır ve üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren anneler de yapılmasını tavsiye etmezler. Bebeğe olan etkileri ilerde sıkıntı doğurabilir.
6.Dişlerimin maksimum beyazlaması ne kadar sürecek?
Sonuçlar farklıdır ve kişiye göre değişir. Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan grileşmenin, beyazlatılması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süreç gerektirebilir. Sonuç alınamazsa laminate vener şeklinde dişlerin ön yüzeyine uygulanan estetik porselen uygulaması düşünülebilir.
7.Diş beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?
Genelde beyazlatma sonrasında renk önce parlaklığını kaybederek yavaşça kaybolur ve altı ayla iki yıl arasında sabit kalır. Her 4-6 ayda bir 1-2 seansla bakım sağlanması tavsiye edilir.
8. Beyazlatma jeli kaplama, porselen kuronlarımı da beyazlatır mı?
Bütün beyazlatma maddeleri doğal diş yapısı üzerinde çalışırlar. Bu demek olur ki porselen kaplama kuron ve köprüler beyazlamazlar. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için bütün bunların değişmesi gerekebilir.
9. Eğer dişimde köprü veya ortodontik tel varsa diş beyazlatma yaptırmam sorun olur mu?
Ortodontik (tel) tedavinizin bitmesinin ardından diş beyazlatma yapılması daha uygundur. Köprü protezleriniz var ise arka bölgede ise problem olmaz ama ön bölgede ise dişleriniz beyazlayıp porselenleriniz daha koyu kalacağı için bu problem yaratabilir, bu durumda da eğer zamanı geldiyse köprü veya kuronunuzu yeniletmek ve yeni beyazlamış renge göre yapılması daha uygun olacaktır.
10. Hangi diş beyazlatma jeli daha iyidir?
Şu an farklı diş beyazlatma sistemlerini tarafsız olarak kıyaslayan bir araştırma yoktur. Hepsinin işe yaramasına rağmen bazı jeller daha hızlı sonuç verebilirler. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın bazı dişler çok iyi beyazlamalarına rağmen bazı dişlerde çok az beyazlama olabilir. Tavsiyem daha önce kullandığınız markayı kullanmanız veya memnun değilseniz yeni bir marka denemenizdir. Sonuçta kullanılan beyazlatıcı madde gerçekten bir kişisel seçimdir. Bu seçimde de daha önceki tecrübelerinize dayanarak en iyi kararı diş hekiminiz ile beraber verebilirsiniz.
11. Diş Beyazlatma jelinin raf ömrü nedir?
Beyazlatma jelinin raf ömrü buzdolabında 2 yıl, normal ortamda 1 yıldır. Dışarıda tutulan jel kuru ve serin bir ortamda saklanmalıdır. Kullanılan miktar ürünün gücüne bağlıdır. Ayrıca ürünlerin üzerinde son kullanma tarihleri yazar, ofis tipi diş beyazlatma jellerinde soğuk zincirinin genelde bozulmaması gereklidir ve bu konudaki sorumluluk medical şirketlerle diş hekiminize aittir, ev tipi diş beyazlatma jellerini ise buzluk dışında buzdoladında saklanması mantıklıdır.
12. Hangi diş beyazlatma jeli en etkili veya hızlıdır?
Çoğu beyazlatma ürünündeki aktif madde aynıdır ya da benzerdir. Bazıları biraz daha hızlı etki göstermelerine rağmen çalışma prensipleri aynıdır.Bazı dişlerin ürün ne olursa olsun diğerlerinden daha zor temizlenebilir. Yaşlandıkça ve dişlerde gri tonlar arttıkça diş beyazlatma işleminin etki etmesi zorlaşacak ve daha az sonuç alınacaktır. Bazı dişlerde kullanılan ürün ve markadan bağımsız diş beyazlatma tam istenilen sonucu vermeyebilir. Bu noktada beklentilerinizi diş hekiminizle beraber belirlemek daha doğru olacaktır.
13. Dişlerimi evde beyazlatmak için kaç tane beyazlatma şırıngası almam gerekir?
Her markanın şırıngasının içindeki madde miktarı farklı olduğundan şırınga yerine ml. ve cc. kullanmak daha kolay olacaktır. Genelde her seans başına 0.5 ml. beyazlatma jeli yeterlidir. Bu yüzden sarı dişleri olan ortalama bir insanın 10-15 ml.’ye ihtiyacı olacaktır. Daha sonra bakım için biraz bulundurmanız gerektiğini unutmayın. Grileşmiş dişlerin temizliği daha zor olacağından daha fazla jel gerekir. Yapılmış olan kalıbın iç yüzeyine sadece 8 dişin olduğu yere küçük bir damlanın yeteceğini unutmayın. Ağzınızın arkasındaki dişler gülümseme sırasında gözükmediğinden bunları beyazlatmak gerekli değildir.
14. Herkesin dişi aynı oranda mı beyazlar?
Herkesin diş beyazlatmaya verdiği sonuç farklıdır. Bazı dişlerde beyazlatma bir kaç günde fark edilir derecede olsa da bazı dişlerde fark edilmesi haftalar alabilir. Dişlerdeki sarılaşma miktarı grileşmeden ne kadar fazlaysa o kadar iyi sonuçlar alınır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan renkleşmelerin çıkartılması daha zordur. Bazı dişlerde hangi ürünü kullanırsanız kullanın beyazlatma muhteşem bir sonuç vermeyebilir. Sonuçlar garanti edilemez. Diş hekiminiz sizin için bu konuda doğru bilgilendirmeyi yapacaktır
15. Dişetlerine yakın olan kısımlar dişin diğer bölgelerine göre neden daha az beyaz?
Eğer ev tipi diş beyazlatma ürünü kullanıyorsanız; Beyazlatıcının dişin sadece alt kısmını değil her yerini kapladığından emin olun. Ortalama diş, beyazdan, dişetlerine yakın bölgelerde daha az beyaza doğru gider. Bu normal ve tahmin edilen bir sonuçtur. Bu bölgedeki daha ince mineden dolayıdır. Yani dip kısımlarda içerden yansıyan daha koyu bir dentin tabakası olabilir. Grileşmiş dişlerde bu geçiş daha az fark edilebilir. Unutmayın ki bu aradaki renk farkı zamanla karışacaktır.
16. Beyazlatmaya yeni başlamama rağmen benekler ve beyaz noktalar yüzünden düzgün durmuyor. Beyazlatmaya devam mı etmeliyim yoksa bırakmalı mıyım?
Dişin bazı bölgelerinin, örneğin dekalsifikasyon bölgelerinin beyazlatıcıya daha hızlı tepki vererek beyaz noktalar çıkarması normaldir. Beyazlama bittikten sonra bu beyazlıklar kaybolarak daha uyumlu bir görüntü vermektedirler.
17. Diş beyazlatma için kalıplarım var yeni beyazlatma jelleri kullanabilir miyim?
Yeni diş beyazlatma işlemine eski plaklar teknik olarak kullanılabilir ama diş beyazlatma işlemi öncesi tekrar diş hekiminize danışarak dişlerinizin uygun olduğunu teyit etmenizde fayda vardır.
18. Kullanılan farklı yüzdeler ne anlama geliyor?
Kullanılan yüzdeler(%’ler) beyazlatma maddesinin oranı demektir. Genelde yüzdesi fazla olan ürünün gücü ve etkisi de daha fazladır. Fakat yine de bu kanıyı destekleyen bir araştırma yoktur. Yüksek yüzdelerin bir avantajı kullanım ve etki süresidir. 10-16% birkaç saatten bir geceye kadar kullanılırken, 20-22% her seansta bir kaç saat kullanılabilir. Diş beyazlatma sistemlerinin içerik ve muhteviyatlarına bağlı olarak diş hekiminiz süre ve uygulama konusunda size en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.
19. Karbamit peroksit ve hidrojen peroksitli diş beyazlatma jelleri arasındaki fark nedir?
İki tane beyazlatma ana maddesi vardır. Karbamit peroksit (Opalescence, fgm vs) ve hidrojen peroksit (Day White, Zoom vs). kıyaslarsak 7.5% hidrojen peroksit 16% karbamit perokside denk gelirken, 9.5% hidrojen peroksit 26% karbamit perokside denk gelir. Karbamit perokside hidrojen perokside ayrışır. Aralarındaki tek fark kullanım süresidir.
20. Beyazlatma sonrası kahve ve kırmızı şaraptan ne kadar uzak kalmalıyım?
Diş beyazlatma ve sonrası yaklaşık 2 hafta boyunca bunlardan ve diğer renkleştirici gıdalardan uzak kalmanız gerekir. Genel olarak ilk iki hafta boyunca beyaz diş diyeti yapmanızı öneririz. Eğer dişlerinizin zamanla sarılaştığını görürseniz, ortalama her 6 ayda bir bakım yapılabilir.
21. Beyazlatma jelini ne kadar süre kullanmalıyım?
Beyazlatmanın ne zaman bitirileceği kişisel ve diş hekiminizin kararı ile sonuçlandırılacak bir tercihtir. Sonuçlardan memnun olduğunuz zaman bırakabilirsiniz. Dişler birkaç gün veya 2 hafta içinde beyazlarlar ve sonunda daha fazla beyazlamayacakları bir noktaya gelirler. Bu ulaşacağınız son noktadır ve buradan sonra daha fazla beyazlamayacaktır. Biraz solmaları ve daha sonraları stabil bir renkte durmaları normaldir. Genellikle 3-4 haftadan daha fazla beyazlatma tavsiye etmez. Çoğu diş, tedavinin ilk haftasında iyice beyazlarlar.
22. Grileşmiş lekeli dişlerim var ve dişlerimi beyazlatmak istiyorum.
Tetrasiklin benzeri ilaçların renkleşmelerinin beyazlatılması zordur. Sonuçlar değişir ve garanti edilemez. Eğer bir marka beyazlatıcı kullandıysanız diğer bir markayı kullanmanız çok şey fark ettirmeyecektir. Tetrasiklinlii dişleri beyazlatırken bazen ortaya eşit olmayan beyazlama veya düşey tetrasiklinli çizgileri çıkabilir. Bazı durumlarda ise dişler düzgün beyazlayarak kullanıcıyı memnun etmiştir. Beyazlatma ürünlerinin kullanımı kabul etmek, kullanımdan gelen bütün riskleri kabul etmek demektir. Tetrasiklinli lekeli dişlerde temizleme öncesi diş doktoruna görünmeniz önerilir ve sonuçları görmek için birkaç ay beklemek gerekebilir.
23. Tetrasiklin lekeli dişlerimi ne kadar süre beyazlatabilirim?
Normal dişler için 6 aya kadar beyazlatma kabul edilebilir. Bazı araştırmalar tetrasiklinli lekeli dişler için 6 aya yakın beyazlama yapılabileceğini söylese de biz 8 haftalık bir sürenin yeteceğine inanıyoruz. Eğer dişleriniz daha fazla beyazlamıyorlarsa bu durmak için iyi bir zamandır.
24. Birkaç aydır dişlerimi karbonatla fırçalıyorum ve şu an dişlerim çok hassaslar. Yıllık muayenemde diş hekimim dişlerimde, diş eti çekilmesi veya dişeti hastalığı olmadığını söyledi. Diş beyazlatma için ne tavsiye edersiniz?
Sürekli olarak hassas dişlere sahip olmak normal değildir ve teşhis edilip düzeltilebilirler. Bu konuda sorumlu olmamak için en doğrusu diş hekimine gitmenizdir. Kendi başınıza diş hassasiyeti konusunda içinde potasyum nitrat, arginin içeren herhangi bir diş macunu kullanmanızı tavsiye edebiliriz, bunlar marketlerde genelde “hassas dişler” vb. başlıklar altında satılır. Bu diş macunlarının tavsiye edilen kullanım sürelerinin birkaç hafta olduğunu unutmayın. Bugünlerde sadece diş hassasiyetine değil reminerilazyon sayesinde küçük çürükleri de geçiren remineralizasyon diş macunları çıkmıştır.
Beyazlatma diş hassasiyeti yaratır ve olan hassasiyeti arttırır. Bu yüzden diş beyazlatmadan birkaç hafta önce hassasiyet giderici diş macunu kullanımını tavsiye edilir.
25. Diş Macunundaki Florür veya Potasyum Florür ne anlama gelir?
F fluorid ve PF de fluorid ve potasyum nitrat demektir. İkisi de diş hassasiyetine karşı beyazlatma jelinin içinde bulunurlar. PF hem potasyum nitrat hem fluorid içerdiğinden daha etkilidir. İkisi de aynı miktarda beyazlatmalarına rağmen PF’in daha az hassasiyet yarattığı bilinmektedir.
26. Çocuklarımın benekli dişleri var. Beyazlatma işe yarar mı?
Benekli dişler diş gelişimi sırasındaki fazla flordan kaynaklanır. Bu duruma florozis denir. Mükemmel gözükmeseler de bu dişler çürümeye karşı dayanıklıdırlar. Benekler aynı zamanda ortodontik tedavi sonrasında da görülebilir. Yetersiz hijyenden kaynaklanan bu dekalsifikasyon durumunda bu bölgeler çürüğe karşı daha hassastırlar.
Çocuklar ve beyazlatma üzerine bir araştırma yapılmamış ama geçici diş hassasiyeti haricinde yan etkisi görülmeyen beyazlatma işlemleri yapılmıştır. Beyazlatma için dişler tam çıkana kadar beklenmesini tavsiye ederiz, aksi taktir de çıkmamış bölgeler beyazlamayacaklardır. Beyaz noktalar daha hızlı beyazlamalarına rağmen çevrelerindeki bölge beyazladıkça aradaki fark yok olur. Çevredeki bölgeler daha beyaz olacağından beyaz noktalar daha zor fark edilir. Sonuçlar değişir ve garanti verilemez.
Genel olarak çocuklarda pulpa odası (diş sinirlerinin bulunduğu kısım) fazla genişse diş beyazlatma önerilmez, buna uygun olup olmadığını ise çekilecek filmler ile diş hekiminiz tespit edecektir, ama normal şartlar altında en alt sınır 16-18 yaş olarak kabul edilebilir.
27. Evde kullandığım diş beyazlatma jellerini önerilen şekilde günde iki defa her biri bir saati aşmamak kaydıyla kullanılmasına rağmen bir kaç defa kullanım sırasında uyuya kaldım. Şu an dişlerimin bazı yerlerinin düz bazı yerlerinin ise pürüzlü olduğunu hissediyorum. Dişimin minesine hasar vermiş miyimdir ve eğer öyleyse bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?
Beyazlatma üzerine yapılan çoğu araştırma önerilen saat aralıklarında güvenli olduğu bulunmuştur. Piyasada diş yüzeyi tarafından emildiğine inanılan gerekli mineralleri içeren remineralizasyonu sağlayan diş macunları vardır. Aynı zamanda hassasiyete de iyi geldiği bilinen bu tarz diş macunlarının beyazlatma sırasında kullanımını tavsiye edilir. Ayrıca bu tip bir durumda diş hekiminizin uygulayacağı florur ve benzeri takviyelerde faydalı olacaktır.
28. Beyazlatma sırasında diş etlerim yanmaya başladı ve bazı yerleride beyaz. Bu fazla jel kullanmaktan olabilir mi?
Plaklar ya diş etlerinin üstünde ya da çok dolu olabilirler. Bütün yapmanız gereken plağın içine her diş veya diş beyazlatma çizgisine küçük bir damla jel damlatmaktır. Diş etleri bir kaç saatte normale dönerler ve beyazlık kaybolur. Diş etleri düzelene kadar yeniden beyazlatmadan veya acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durun. Bir sonraki sefer daha az süre kullanın ve yavaş yavaş arttırın.
29. Hazır diş beyazlatma bantları da dişlerde hassasiyete yol açar mı?
Evet bütün beyazlatma ürünleri hassasiyete yok açabilir fakat kullanımdan birkaç gün sonra hassasiyet yok olur. Eğer dişleriniz hassassa diş beyazlatıcı bantları da bir kere kullanın ve oluşan hassasiyet azalınca tekrarlayın. Bütün beyazlatma maddelerinin hassasiyet yaratabileceğini unutmayın.
30. Yaptırdığım kalıplara diş beyazlatıcıyı yaymak çok zor. Diş beyazlatma jelini daha eşit dağıtmak için bir tavsiyeniz var mı?
Yapılması gereken beyazlatıcıyı uzun ince bir hat halinde plağın dış yüzeyinin iç tarafına yaymaktır ve mümkün olduğu kadar ön dişlerin dışarı bakan yüzeylerine denk gelmesine dikkat etmek gerekir. Böylece ip şeklini alan jel taşma yapmaz. Plağı dişinizin üstüne yerleştirince diş beyazlatıcıyı yayacaktır.
Beyazlatıcının dişi kapladığı yerleri görebilirsiniz ve eğer bazı yerlere az gelmişse plakla biraz oynayarak jelin eşitçe yayılmasını sağlayabilirsiniz. Jel her zaman yoğun ve akışkan olmalıdır. Rutinde alacağınız beyazlatma jeli zaten bu özelliklere sahiptir. Bu konuda sıkıntılı bir ürün kullanırsanız diş hekiminize danışmanız gerekir.
Diş beyazlatma jelleri genellikle oda sıcaklığında tutulmadıkları için kıvamı yoğun olacaktır daha akıcı olması için birkaç saat oda sıcaklığında bekletilmesi tavsiye edilir.
31. Diş beyazlatıcı jelin kapağından sızmasını nasıl engelleriz?
Kullandıktan sonra şırınganın gerisini biraz çekerek şırınga içindeki basıncı azaltabilirsiniz. Bu taşmayı engelleyecektir.