Diş Beyazlatma, İmplant ve Ağız Kokusu

Yazar Sezgin TerekliAğız Ve Diş Sağlığı • 26 Nisan 2018 • Yorumlar:

Diş beyazlatmanın başarılı olabilmesi için öncelikle dişlerinizin neden renklendiğinin bilinmesi gerekir.Bunun en büyük sebebi alışkanlıklarımızdır. Çay, kahve, nikotin ve alkollü içecekler örnek olarak gösterilebilir. Bunların dışında bazı hastalıklar, bazı ağız gargaraları, bazı antibiyotikler, bazı dolgu maddeleri bazen kanal tedavisi uygulamaları aşırı flor alımı gibi durumlarda renklenmelere sebep olabilir.

Saydığımız sebeplerin bir bölümünde beyazlatma başarılı olurken bir bölümünde de başarılı olmamaktadır. Başarısız olunabilecek durumlarda farklı yöntemler denenebilmektedir. Ayrıca dişlerinizde hassasiyet varsa, çürükler varsa,ağız içi yaralarınız varsa,hamilelerde, 18 yaş altı bireylerde, aşırı sigara kullananlarda diş beyazlatma işlemi uygulanmamaktadır.

Marketlerde satılan diş beyazlatıcıları renklenmenin derecesine göre sonuç verebilir; fakat içindeki etken madde (hidrojen peroksit) çok düşük konsantrasyonlarda olduğu için tek başına yeterli olmayacaktır.

Dental İmplant

Sağlıklı dişler sadece etkileyici olmanızı değil aynı zamanda yemek yemek,konuşmak ve gülümsemek gibi günlük yaşamınızı da etkileyen önemli bir faktördür.

Dental diş implantları ile doğal görünüm tekrar geri kazanılmaktadır.İmplantlar diş eksikliğinizin olduğu bölgeye uygulanır ve diş kökü gibi görev görür.

Dental İmplant uygulamalarında sağlıklı olan dişlere kesinlikle dokunulmaz implanta bağlı olan protez doğal dişler gibi güçlü bir çiğneme fonksiyonu sağlar.İmplantın çene kemiği ile birebir uyum sağlamış olması da oluşabilecek kemik kaybını tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Tedavi süreciniz bittikten sonra hijyen kurallarına uyduğunuz sürece dental implantınız size uzun yıllar hizmet edecektir.


Ağız Kokusu Nedenleri ve Giderilmesi

Ağızda oluşan hoş olmayan kokuya bilimsel olarak halitosis denir. Ağız kokusu patalojik ya da fizyolojik olabilir. Fizyolojik ağız kokusu sindirim kanalında biriken gazlardan, ağızda üreyen bakterilerden ya da beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan kokulardır. Patolojik ağız kokusu ise gerçek ağız kokusudur.

Sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, metabolizma bozuklukları, aç kalma, ağız kuruması gibi durumlar kötü ağız kokusuna sebep olabilir.

Dişlerde çürük olması ve diş eti iltihapları ağız kokusunun en önemli nedenleri arasındadır. Bu yüzden rutin olarak diş hekimi ziyaretleri yapılmalı diş sağlığı ve diş bakımına gereken özen gösterilmelidir.

Ağız içinde zamanla eskiyen köprü ve diş protezleri gıda artıklarının birikmesine neden olacağından gereken yenilenmenin yaptırılması gerekir.

Bunun dışında yemeklerden sonra sakız çiğnemek,tarçın kullanmak, elma yemek, maydanoz çiğnemek, yoğurt tüketmek, limon tüketmek, bol miktarda su içmek, besinleri iyi çiğnemek dişlerle birlikte dili de fırçalamak, diş ipi kullanmak, gargara yapmak ağız kokusunun giderilmesinde faydalı olacaktır.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar