Diş beyazlatma nasıl oluyor ?
Yazar Fikret Altan • Ağız Ve Diş Sağlığı • 26 Eylül 2017 • Yorumlar:
1. Evde Diş Beyazlatma (Home Bleaching):
Hastanın kendi kendine uygulayabileceği bir beyazlatma yöntemidir. Hekim hastanın ağzından ölçü alır ve bu ölçüye göre dişlerinin üzerine diş etinin zarar görmemesi için özel koruyucu jel sürülerek hastanın kendi takıp çıkarabileceği ilaçlı ince lastik kalıplar hazırlanır. Hasta bu kalıpları tercihen uykuda 1 ile 4 hafta boyunca günde en az 6 ile 8 saat arasında takar.
2. Klinikte Diş Beyazlatma (Office Bleaching):
Hekim tarafından yapılan bir beyazlatma yöntemidir. Deneyimli hekim tarafından beyazlatıcı ilaç diş üzerine yerleştirilir ve dişin üzerine mavi/yeşil renkli ışık kaynağı belirli süre tutulur ve sonuç hemen gözlemlenir (45-50 dk süren bir işlem sonrası).
Her iki yöntem de çok etkili olmasına rağmen hangisinin tercih edilmesi gerektiği kararı, diş temizlenmesinin uygulandığı alana, dişteki renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.
3. Kombine Diş Beyazlatma:Hekim kliniğinde öncelikle diş beyazlatma yöntemini uygular sonra hasta evde beyazlatma yöntemine devam eder, 1 hafta sonra gelidğinde dişlerinin her iki yöntemden daha daha beyazladığını görecektir. Yani bu beyazlatma daha etkili bir beyazlatma yöntemidir.
Diş Beyazlatma Uygulamaları;
Diş Taşı Temizliği
Diş Tartarı Temizliği
Diş Bakterileri Temizliği
Bleaching Uygulaması
Fırçalı Diş Temizliği
Fırçalı Diş Tartarı Temizliği
Detertraj Temizliği
Dişte Oluşan Çay Kahve Lekeleri Temizliği
Işınlı Diş Temizliği
Rengi koyulaşmış veya sararmış dişlere porselen kaplama yaptırmak yerine diş beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre 3-5 tona kadar açılır.