Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Yazar Tolga Gülçiçek • Diş Hekimi • 20 Nisan 2020 • Yorumlar:
Bleaching Nasıl Yapılır?
Birçok kişi diş beyazlatma bleaching nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaktadır. Gün içinde tüketilen kahve çay ve en önemlisi sigara dişlerin sarı görünmesine neden olabilir. Bu yüzden de bu görüntüyü yok etmek için çözüm gerekmektedir. Estetik diş hekimlerine başvuru yaparak diş beyazlatma işlemi yaptırarak iyi bir diş görüntüsüne ulaşabilirsiniz.
Diş Rengi ve Genetik
Diş rengi sanılanın aksine sonradan değişen bir şey değildir. Yani herkes potansiyel olarak bir diş rengine sahiptir. Ancak yiyecek içecekler, sigara vs. bu yapısının zarar görmesine neden olur.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Uygulanır?
Uygulama tekniği açısından ili tane diş beyazlatma yöntemi vardır: birincisi diş hekiminizin muayenehanesinde hızlı sonuç veren uygulamadır. Diğer yandan evde de kendiniz uygulamalar yaparak diş beyazlatma sonucu alabilirsiniz. Office bleaching, home bleaching şeklinde bunların isimlendirilmesi de mümkündür.
Merak Edilen Sorular
Dişlerim beyazladıktan sonra dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Diğer beyazlatma yöntemlerinde olduğu gibi biyolojik beyazlatmada da işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap gibi renkli; kola gibi asitli sıvılar ve tütün mamüllerinden uzak durmak gerekir. Aksi takdirde erken dönemde beyazlatmanın etkisi azalabilir.
Tek diş beyazlatma (içten beyazlatma) nedir?
Kanal tedavisi sonrası renkleşen dişlere uygulanır. Dişteki dolgu sökülür. Açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır. Sonra diş, geçici dolgu ile sıkıca kapatılır.İstenilen renge ulaşıncaya kadar seanslar tekrarlanır.
İçten beyazlatmanın dişe bir zararı var mıdır?
Kanal dolgusunun çok iyi izole edilmesi gerekir. İyi izole edilmişse bir zararı yoktur.
Diş beyazlatmanın zararı veya yan etkileri var mıdır?
Cansız dişler (kanal tedavili) dışında beyazlatma yöntemleri dişler de az da olsa hassasiyete sebep olabilir. Bu diş hassasiyeti; havaya, çok sıcak-soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilir. Bu durum normal ve beklenen bir yan etkidir. Diş hassasiyetinin genellikle 24-48 saat içerisinde geçmesi beklenir. Beklenmeyen bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulmalıdır.
Dişin renklenme sebepleri nelerdir?
Hayat boyu devam eden fizyolojik renklenme
Amalgam dolgu yapıldıktan sonra oluşan renklenme
Kanal tedavisine bağlı olarak dişin içinden gelen renk değişikliği
Kahve, çay, tütün, kırmızı şarap ve uzun süre ağız gargaralarının kullanımına bağlı olarak dişin yüzeyinin renklenmesi
Travma sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesiyle dişin içindeki kanamaya bağlı olarak oluşan renklenme
Dişler nasıl beyazlar?
Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.
Dişlerin beyazlaması ne kadar sürer?
Dişlerin beyazlaması kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Ortalama beyazlama süresi 2-3 haftadadır. Dişlerde sarılaşma grileşmeden ne kadar çok ise beyazlatma o kadar etkili olabilmektedir. Antibiyotik kullanımına bağlı oluşan grileşmelerin beyazlaması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süre gerektirebilir.
Diş beyazlatmanın etkisi kalıcı mıdır?
Beyazlatma sonrasında renk zamanla kaybolmaya başlar. Bu süre hastanın renkli sıvılar (çay, kahve, şarap, kola ) ve sigara kullanımına göre değişir.
Dişlerimi beyazlatırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?
Beyazlatma süresince çay, kahve, şarap, kola gibi renkli sıvılar, tütün mamullerinden kesinlikle uzak durulmasında fayda vardır.
Beyazlatma dişlerime zarar verir mi?
Diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın dişlere hiçbir zararı yoktur.
Lazerle diş beyazlatma nedir?
Lazerle diş beyazlatma yöntemi mine yüzeylerine uygulanan beyazlatma ilacının aktivasyonunu sağlamak ve süreyi kısaltmak için kullanılmaktadır.