Diş Beyazlatma
Yazar Fatma Ören, Çiğdem Özçamur Güneş • Ağız Ve Diş Sağlığı • 25 Kasım 2016 • Yorumlar:
Diş rengi, diş estetiğinin sağlanmasında bireyler için oldukça önemlidir. Bazı durumlarda diş lekeleri ve diş taşlarını ortadan kaldırmak amacıyla yapılan detartraj ve polisaj gibi profesyonel temizleme işlemi diş rengini ideal hale getirmek için yetersiz kalmaktadır. Bu durumda doğru bir beyazlatma tedavisi ile diş rengi istenilen hale getirilebilir. Yapılan araştırmalara göre, dişlerin beyazlatılması diş hekimi gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez. Diş Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderildiği kozmetik bir çözümdür. Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi, bir ışık kaynağı veya lazer ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Beyazlatma işleminin mekanizması bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesi şeklindedir. Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz substanslar ile yer değiştirir ve beyazlama meydana gelir.
Dişler ne kadar beyazlar?
Dişlerin beyazlama derecesi öncelikle başlangıç renklerine bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Sarı tonlu dişler kolaylıkla 2-6 ton beyazlayabilirken; yeşil ya da gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır.
Diş beyazlatmada dikkat edilmesi gereken konular?
Dişetleri ve dil, dudak gibi çevre dokular dikkatli bir şekilde korunduktan sonra beyazlatma tedavisine geçilmelidir.Kullanılan ilacın yoğunluğu ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması gereklidir.
Diş beyazlatma işlemi esnasında veya daha sonra hastalarda bazen hafif bir hassasiyet şikâyeti olabilir. Önemli olan uygulanan tedavinin gerektirdiği adımların eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesidir.
Diş beyazlatma işlemi diş hekimleri tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir metodudur.