Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Yazar Göze ArukaslanAğız Ve Diş Sağlığı • 4 Mayıs 2021 • Yorumlar:

Dünyanın her yerindeki diş hekimliği muayenehanelerinde her gün sorulan bir soru.

TV reklamları, gösterişli ambalajlar ve neredeyse mucizevi vaatler arasında, basit bir fırçada sonsuz sayıda değişken var gibi görünüyor. En pahalı ve en son modeli satın almak gerek yok; Bazı basit ilkeleri aklınızda tuttuğunuz sürece, doğru bir seçim yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Manuel bir diş fırçası seçerken, gereken en önemli faktörler fırça başlığı boyutu ve kıl sertliğidir.  Genel olarak, daha küçük bir fırça başlığı, ağzınızın temizlenmesi daha zor olan bölgelerine daha iyi erişmenizi sağlar.  Bu, özellikle küçük çocuklar için önemlidir. Ayrıca, yumuşak veya (en fazla) orta sertlikte kıllara sahip bir diş fırçası kullandığınızdan emin olun.  Sert ve ekstra sert seçenekler, özellikle çok fazla kuvvet uygulayarak fırçalama eğilimindeyseniz, diş minenize ve diş eti dokunuza zarar verebilir.  Boyut ve sertliğin ötesinde, kullandığınız fırça kişisel bir seçim meselesi olmalıdır.  Tutması rahat ve ağzınızın her yerine kolayca hareket ettirilebilen bir diş fırçası kullandığınızdan emin olun.

 

Elektrikli diş fırçaları ise; ortalama bir hasta için tahmini süreyi, doğru hareketi ve gerekli kuvvet miktarını hesaplayarak daha eksiksiz bir temizlik deneyimi sunar.  Manuel bir fırçayla aynı temizlik düzeyini elde etmek mümkün olsa da, elektrikli varyantlar işlemi basitleştirirken aynı zamanda fırçalama süresinde “hile yapmayı” zorlaştırır.Elektrikli fırça satın alırken, zamanlayıcılı ve kuvvet sensörlü fırçaları seçmelisiniz. Manuel fırçalarda olduğu gibi, en önemli faktörler fırça başlığı boyutu ve kıl sertliğidir.  Fırça oldukça küçük ve yumuşak bir kafa ile geldiği sürece, herhangi bir mekanik hareket dişleriniz ve diş etleriniz için faydalı olacaktır.

 

Bir sürü bilgi kirliliğinin olduğu çağımızda sizin için en doğru tercihi yapacak olan diş hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)