Dişlerin Sallanması ve Diş Etlerinin Çekilmesi
Yazar Tolga Gülçiçek • Ağız Diş Ve Çene Cerrahı • 12 Nisan 2018 • Yorumlar:
Özellikle ilerleyen yaşlarda görülen kadın erkek fark etmeden çoğu insanın şikayet ettiği bir konu olan diş eti çekilmesi nin birçok sebebi vardır. Diş etleri düzenli olan bakımlarının yapılması gereken hassas ve özenli yaklaşılması gereken bölgelerdir. Dişlerimizin sağlıklı kalması hatta gülüşümüzün sağlıklı ve güzel olması için önce diş eti sağlığımızın yerinde olması gereklidir. Diş etleri hem ağrıları hem şişkinleri ve kızarıklıkları ile hayatınızı ve yaşam kalitenizi etkileyecek hastalıkları barındırabilir.
Diş etinin çekilmesi hem yaşlılarda hem gençlerde gözlemlenebilen ve gerçekten hayatı büyük ölçüde etkileyen bir rahatsızlıktır. Beslenme yanlışlıkları, ağız bakımının yanlış ve yetersiz oluşu, diş temizliğinin küçüklükten itibaren yanlış yapılması diş eti rahatsızlıklarının başında gelmektedir.
Dişler en hassas organların başında yer almaktadır. Bu neden ile düzenli bir bakım yapılmadığı zaman çok daha çabuk çürümekte ve hatta kaybetme derecesine gelmektedir. Diş eti hastalıklarında tedavi yöntemleri diş hastalıklarının seviyesi durumuna göre değişmektedir.
İlk seviyede bulunan rahatsızlıklar da genel bir ağız bakım ve temizliği sonrasında etkili bir tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Ancak ileri boyutta bulunan hastalıklarda küretaj tedavi yöntemi ve kök yüzey düzleştirme tedavi yöntemleri uygulanır.
Daha önemli diş eti hastalıklarında ise cerrahi bir operasyon gerekebilir. Fakat bu tedavi yöntemine sadece istenilen sonuçlar elde edilmezse baş vurulabilir. Diş eti hastalıkları genel olarak diş kaybına neden olan en önemli etkendir. Bu neden ile diş sağlığına ve ağız bakımına son derece özen göstermek gerekmektedir.
Diş hastalıklarının en büyük ve en yaygın olan hastalığı diş eti hastalıklarıdır. Bu hastalıklarda erken teşhis tedavide kesin çözümler almak için çok önemlidir. Pek çok belirtileri olan bu hastalığın en belirgin belirtisi diş etinde meydana gelen kanamalardır. Diş eti hastalıkları ile karşı karşıya kalmamak için düzenli bir şekilde günlük gerekli bakımlarının yapılması gerekir. Eğer düzgün bakımları yapılmaz ise dişler çok çabuk çürür ve diş eti hastalıklarına neden olmaktadır.