Diyetisyenden Korkmamak İçin 5 Neden

Yazar Gözde SarıakçalıDiyetisyen • 19 Nisan 2018 • Yorumlar:

Tüm dünyada artan obezite ve kronik hastalıklar, dış görünüşe verilen önemin artması vb. tüm nedenler ‘’Diyetisyenlik‘’ mesleğini oldukça popüler hale getirdi. Eskiden diyetisyen dediğimiz zaman bilen birkaç kişi çıkarken artık hemen hemen herkesin bildiği, merak ettiği, hatta bazılarının korktuğu bir meslek oldu. Öncelikle diyetisyen nedir onun tam olarak anlamını hala bilmeyenler için açıklayalım. Diyetisyen üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümünde 4 yıllık eğitim – öğretim hayatını tamamlamış diyetisyen ünvanı almış kişidir. Bireylerin ihtiyaç, hastalık vb. durumlarına göre beslenmelerini düzenler, toplu beslenme alanında da menü düzenleme ve kontrol alanlarında görev yapar.

Beslenme kursu almış, daha önce kendisi zayıflayanlar, spor hocaları – aktif sporla ilgilenen kişiler diyetisyen değildir. Eğitim – öğretim hayatları boyunca diyetisyenler, hastalıklarda beslenme, yeme bozuklukları, yetişkinler için beslenme, adölesanlarda beslenme, anne -çocuk beslenmesi vb. bir sürü mesleki eğitim alırlar. Bu yüzden kendi sağlığınız için gerçek diyetisyeni dinlemeli, kendinize özel diyet listesini uygulamalısınız. Diyetisyenden korkmamak için nedenlerimize bakacak olursak;

  1. DİYETİSYEN DEMEK AÇ KALMAK DEMEK DEĞİLDİR.

Çoğu insanın aklına diyetisyen ve diyet yapmak deyince aç kalmak gelir. Bu internette mevcut olan sağlıksız şok diyetlerin bir sonucudur. Diyetisyenler aç kalmayı değil, aç kalmadan zayıflamayı önerir. Sağlığımız için doğru olan zayıflama yöntemi de budur.

2.DİYETİSYEN HEDEFE ULAŞMANIZDA YARDIMCI OLACAK KİŞİDİR.

Diyetisyenler hazır yaz ayları yaklaşırken size en çok yardımcı olacak kişidir. Siz diyete uyum sağlayamadığınızda da çekinmeniz gereken en son kişidir çünkü ufak kaçamaklar bile olsa sizi toparlar tekrardan motive eder hedefe doğru yaklaştırır.

3.SOSYAL HAYATIM KISITLANACAK

Diyet yapmak kişilerin sosyal hayatını engelleyen bir durum değildir. Dünya Sağlık örgütü sağlıklı olmayı sadece bedenen ve ruhen değil sosyal olarak da sağlıklı olmak olarak tanımlamıştır. Diyetisyenlerin sağlıklı yaşam amaçlarının içine sosyal hayatımızın sağlıklı olması da dahildir.

4.LİSTELER GÜNLÜK HAYATINIZDA BULMAKTA ZORLANACAĞINIZ ŞEYLERLE DOLU OLMAYACAK, AKSİNE HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK.

Diyet listesi denilince yine akla hep internette gördüğümüz, adını bile daha önce duymadığımız şeylerle yapılan listeler geliyor. Halbuki diyet listesi kişiye özel ve kişilerin alışkanlıklarına uygun olarak hazırlanır. Sizin beklentilerinizi karşılar. İş yerinizde çıkan bir yemek ile de kolaylıkla diyet yapabilirsiniz.

5. İŞLERİM ÇOK YOĞUN, ETKİLER DİYE DÜŞÜNMEYİN.

Diyet yapmak güne zinde başlamanızı ve konsantrasyonunuzu arttırır. Daha aktif ve daha sağlıklı olmanızı, daha planlı olmanızı sağlar. Diyetisyen kontrolleri için ise haftada 1 kez 30 ila 60 dakikanızı ayırmanız yeterli.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)

Yazar