Düşüncelerin Gücü
Yazar Lara Balkaner Sünger • 26 Ağustos 2024 • Yorumlar:
Bizler her daim farklı düşüncelerle yaşamımızı devam ettiririz. Zihnimizde sürekli bir düşünce bulutu vardır. Yoga felsefesine göre, varoluş düalist bir yapı yani her şey aksiyle mevcuttur. Bu noktada düşüncelerimiz de negatif veya pozitif olabilir. Bizler ne düşünürsek hayat bize onu gösterir. Bir başka deyişle hayat düşüncelerimizin yansımasıdır. Örneğin, “Bugün her şey çok güzel olacak.” diye düşündüğümüzde hayat gerçekten bize o gün olumlu sonuçlar verir. Negatif düşünceler ise “Korktuğum başıma geldi” cümlesinin temelidir.
Bilimsel araştırmalarda bizlere düşüncenin gücünü kanıtlamıştır. İngiltere yapılan bir araştırmada insanların düşünceleriyle hastalıklarını yenebilecekleri bulgusu saptanmıştır. Örneğin, ağrılarımızın ağrı kesici kullanmak yerine düşüncelerimizde kontrol edebileceğimizi bizlere kanıtlamıştır. Bunun yanı sıra, olumlu düşünen insanların stresle daha iyi başa çıktığı görülmüştür. Meditasyon, reiki, yoga gibi terimler günlük hayatımızda oldukça fazla duyduğumuz yöntemler arasındadır. İnsanlar bu yöntemler hakkında daha fazla bilinçlenmiş ve uygulayan kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, yoga, meditasyon, reiki gibi yöntemlerin tıbbi tedaviyle birlikte uygulandığında, hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği görülüyor. Peki bu dilimize dolanan meditasyon, reiki ve yoga ne anlama geliyor? Meditasyon, derin düşünme ve öze dönme olarak tanımlanabilir. Reiki ise yaşam enerjisi anlamı taşımaktadır. Bedendeki enerjinin dönüşümü dediğimiz ise yogadır ve son yıllarda stresle mücadele ve zihinsel rahatlama amacıyla bu yöntemi kullanan pek çok birey vardır. Olumlu düşünen insanlar stresle mücadelenin yanı sıra, bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir, kalp damar sorunlarından dolayı ölüm risklerini azaltabilir, depresyon ihtimalini düşürebilir ve ömrü uzatabilir. Ayrıca olumlu düşünceyle daha metanetli bir birey haline gelinir. Yani, bireyin sorunlarla başa çıkabilme becerisi artar.
Pozitif düşünen insanlar karşılarına çıkan olumsuzluklara ve travma durumlarına karşı daha dirençli ve çözüm odaklı olmayı başarırlar. Strese ve umutsuzluğa kapılmak yerine olumlu düşünceleri ile birlikte bir değerlendirme yapar, ellerindeki imkanları kullanır, gerektiğinde yardım isterler. Bu şekilde hayatlarına devam etmeyi tercih ederler. Her durumda aşırı iyimser olup Polyanna’cılık oynamakta doğru değildir. Olumlu düşüneceğim diyerek gerçekler göz ardı edilmemelidir. Bu noktada düşüncelerimiz arasında “Yapamam.” yerine “Daha önce yaptım, yine yapabilirim.” gibi düşünceler gerçekçi ve size yardımcı olacaktır. Negatif düşünenler ise durumun kendilerinden kaynaklanmadığını ve ellerinden bir şey gelmediği düşüncesindeler.
Her düşüncenin bir frekansı vardır. Düşünceler insanları etkiler ve bulaşıcıdır. Mutsuz bir insanın yanında ruh halimizin negatif etkilendiğini fark ederiz veya mutlu bir kişinin yanında daha pozitif ve kendimizi mutlu hissederiz. Düşündüğümüz şeyler bizlere geri dönerler. Sağlıklı bir yaşam sürmeyi düşünen insanların zinde ve sağlıklarının büyük çoğunlukta iyi bir yaşam sürmesi gibi. Buna ek olarak, aynı düşünceyi sürekli düşünmek, bu düşünceyi hayatımızın uygun bir yerine yerleştirebilme şansı verir. Mesela, devamlı olarak yeni bir iş bulmayı düşünerek hayatın bizlere en uygun zamanda yeni bir iş imkanı sunduğunu görürüz veya yeni bir ev almak düşüncesiyle ilgili olan frekansı uygun bir yere yerleştirebiliriz. Düşüncelerimizle yaşıyor ve düşüncelerimizin bizi biz yaptığını biliyoruz. Bilinçaltımızda negatif düşünceler olduğu takdirde mutluluğa ulaşmak ne kadar gerçekçi? “İşlerim hep ters gidiyor.” gibi düşünceler bizlere olumsuzlukları ve aksi durumları beraberinde getirir. Bu kişiler pasif, özgüvensiz, kararsız ve lider ruhlu olmayan insanlardır. Kuantum Düşünce, derin düzeyde, atom altı alanda etkisi olabilecek tarzda bir yaratıcı düşünme biçimidir. Kuantum düşünce tekniği, yaşamın temel amacı olan sevinç duygusunu yüreğimizde hissetmemizi sağlar. Yaşamımızı iyileştirmek için öncelikli olarak olumlu düşünmeyi öğrenmemiz gerekir. Zihnimiz ne kadar sağlıklıysa, bedenimizde o kadar sağlıklı olur. Bu da demek oluyor ki, olumlu düşünceler hayatımızın kalitesini ve süresini arttırır. Daha öncede belirttiğim gibi, biz hayata nasıl bakarsak hayat bize onu verir.