EMDRBazı Gerçekler 45 Yıl Geçse de Unutulmaz…

Yazar Erkin Ünalan • 27 Ekim 2016 • Yorumlar:

 Ta ki EMDR terapisi ile tanışana kadar…
Kaith ve Geoff Mercer, evliliklerinin 45. Yılını kutlayacak bir çifttir. Bu yıl dönümünü kutlamak için yakın dostlarının da yer alacağı bir davet vereceklerdir. Yıldönümüne birkaç gün kala, Geoff, Almanya’dan bir mektup alır. 50 yıl önce bir çığ kazası sonucu kaybettiği sevgilisi Katya’nın bulunduğu haberini almıştır. Bu haberle birlikte müthiş bir sarsıntı geçirir. 50 yıl önceki Katya’yı, İsviçre’deki Alpler’de geçirdikleri 3 haftayı, bu 3 haftanın sonunda Katya’yı nasıl kaybettiğini, o gün Katya’nın üstündeki aksesuarlara kadar hatırlamaktadır. Kaith, kocasının hafızasının bu kadar kuvvetli olduğuna şaşırır. Normalde Geoff, evlilik yıldönümlerini, doğum günlerini bile unutan bir eş olmuştur ona. Şimdiyse Geoff her şeyi dünmüş gibi taptaze hatırlamaktadır.
Kaith ile Geoff’un hiç çocukları olmamıştır. Geoff, çocuk sahibi olma kavramına bir takım olumsuz anlamlar yükleyerek karşı gelmiştir buna. Bir gün Kaith, gelen mektuptan sonra tavan arasındaki eski resimlerin arasında çokça vakit geçiren Geoff’un bavullarını açmaya karar verir. Gördüğü fotoğrafların bazılarında Katya vardır. Katya hamiledir. Geoff’un çocuğunu taşımaktadır. Muhtemelen kazadan hemen önce. Çok büyük bir sarsıntı geçirir Kaith. Sonrasında yıldönümü partisinde de hayalet gibi dolaşır ortalıkta.
Aslında Geoff, Katya’yı sevmekten hiç vazgeçmemiştir. Kaith, Katya’yı kaybetmiş olmanın verdiği yarayı kapatan bir yara bandı işlevi görmüştür yalnızca. Çocuk yapmamaları bile 45 koca yılın arkasına saklanmış Katya nedeniyledir.
Peki bütün bunlar neden Kaith’in başına gelmiştir? Evet, bu sadece Kaith’in başına gelen hayatın cilvesi olarak okunabilir ancak ortada çok büyük bir gerçeklik var. Eğer Geoff, Katya’yla ilgili kaybının yasını tutabilmiş olsaydı, Katya’ya psikolojik dünyasında veda edebilmiş olsaydı önüne bakabilecek, 45 yıl boyunca mutlu eş rolü yaptığı beyhude bir hayat sürmemiş olacaktı. Bunun tek yolu ise, Katya’nın kaybına dair yasını tutup, onu geride bırakmak, hayatına devam edebilmekti elbette.
Hayat, acı tatlı birçok sürprizle doludur. “45 Yıl” filminde yaşanan ukdelerin, geçmişe dair pişmanlıkların tezahürleri peşimizi bırakmayabilir. Bazense Kaith’in başına geldiği gibi, biz ne yaparsak yapalım olumsuz olaylar bizim başımıza gelir. Bütün bunları tek başımıza içimizde yaşayıp geride bırakmamız mümkün olmayabilir. Ancak geçmişe ait acı olayları geride bırakabileceğimizi bize vaadeden bir psikoterapi yöntemi var: EMDR. EMDR tekniği ile geçmişte maruz kaldığınız, şahit olduğunuz ya da istemeden de olsa sebebi olduğunuz olayların sizde yarattığı duygusal tahribatlardan kalıcı olarak kurtulmanız mümkündür.
EMDR tekniği, geçici bir rahatlama değil, kalıcı bir iyileşmeyi size vaadeder. Bunu olayların kendisini değil, duygusal yükünü sırtınızdan çekip alarak yapmaktadır. Gelin, siz de EMDR aracılığıyla geçmişi geçmişte bırakın. Hayatınızın geri kalanının geçmişin yaraları ve ağır yüklerinden arınmış halde, sevdiklerinizle huzur ve mutluluk içerisinde geçirin.
Psikoterapi, sizi özgürleştirir…
 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)