Gebelikte Hemoroid

Yazar Bahadır EgeGenel Cerrah • 6 Temmuz 2021 • Yorumlar:

Gebelikte Hemoroid Nedir?

Gebelik sürecinde gelişen veya artan hemoroidal hastalıktır, anal bölgede şişlik, ağrı ve kanama ile kendisini belli eder.

Gebelikte Hemoroid Neden Olur?

Gebelikte hemoroidal hastalığın gelişmesi için bir etkendir. Hormonal değişiklikler nedeniyle kabızlığın arması, gebelik haftasının artması ile karın içi basıncın artması, venöz dönüşün yavaşlaması sebebiyle hemoroidal hastalık gebelerde artar.

 

Hamilelikte Hemoroid İçin Ne Yapmalı?

Gebelik haftasına göre hemoridal hastalık tedavisinde değişiklik gösterir. Bebek açısından ilaç kullanımının sakıncalı olduğu ilk haftalarda genelde lokal kremler, sıcak su banyosu ve kabızlığın önlenmesi gibi tedaviler ilk seçenektir. Gebelik haftasının doğuma yaklaştığı süreçte bazı ilaçlar kullanılabilir.

 

Hamilelikte Basur Tedavisi ve Ağrıyı Önleme Yöntemleri

Hemoridal hastalık ağrısı genelde anal fissür ile çok karışır. Son derece dayanılmaz ağrılara sebep olabilirler. Öncelikle ayırıcı tanı yapılmalıdır. Sıcak su uygulaması ağrının giderilmesinde çok önemlidir. Dışarı sarkan hemoroid pakelerinin içeri doğru yerleştirilmesi ve istirahat ağrının giderilmesinde faydalı olabilir. Mutlaka hekim muayenesinin yapılması gerekmektedir. Doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır.

 

Hamilelikte Hemoroid Tedavisi

Hemoroid tedavisi yukarıda da bahsettiğim gibi gebelik haftasına ve hastalığın evresine göre farklılık arz eder.

  

Gebelikte Hemoroid Ameliyatı Olunur Mu?

Gebelikte hemoroid ameliyatı, hastalık anne ve bebek için ciddi sorunlara yol açmadığı sürece tercih edilmemelidir.

 

Hamilelikte Basur Normal Doğuma Engel mi?

Hemoridal hastalık genelde normal doğuma engel teşkil etmez, doğum sonrası şikayetler gerileyecektir.

 

Hamilelikte Basur Kanaması Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hemoroid kanamasının şiddeti ve kan değerlerini ne kadar düşürdüğüne bağlı olarak bebeği etkileyebilir. Bu nedenle hemoroid veya anal bölge şikayetleri olan kadınların doğum öncesi bu sorunlarının tedavisini yaptırması çok önelidir. Bu yaklaşım doğum sürecinin sorunsuz geçmesine katkı sağlayacaktır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)