Genel Anestezi İle İmplant Ameliyatı

İMPLANT CERRAHİSİ

Çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökü tedavisi anlamına gelenimplant cerrahisi, eksik dişlerin yerine kullanılan bir tedavi yöntemidir. Genellikle titanyum özellikli vidalarla yapılan bu tedavi, protezlere destek olması amacı ile uygulanır. Eksik diş köklerinin yerine uzun ömürlü kullanıma uygun vidaların yerleştirilmesiyle uygulanan bu tedaviden sonra protez uygulamasına geçilir. Bir anlamda yapay diş görevi sağlayan implant tedavisi, kişiye rahat konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlar. Üstelik doğal görünümü sayesinde dışarıdan bakıldığında diğer dişlerden farkı anlaşılmaz. Diş doktoru tarafından ufak bir cerrahi operasyonla gerçekleştirilen implant tedavisi son derece steril bir ortamda çene kemiğine vida yerleştirme işlemiyle gerçekleştirilir. Gereken tedavi süreci tamamlandıktan yaklaşık 3 ile 6 ay arasında değişen bir süre içerisinde implantın çene kemiğine tutunma aşaması tamamlanır. Bu aşamadan sonra ise implantın üzerine protez yerleştirilme aşamasına geçilir.

İmplant Ameliyatı

İmplant tedavisi anestezi yöntemi ile yapılır ve tedaviden önce anestezi uygulandığı için de tedavi sırasında kişi kesinlikle hiçbir ağrı ya da sızı hissetmez. Tedaviden sonra ise kişi ya da kişiler ilk bir iki gün hafif derecede ağrı hissedebilirler. Daha sonraki süreçte ise herhangi bir ağrı oluşmaz. İmplantların yerleşmesi için gereken sürenin sonunda ise implantların üzerine protez yerleştirilir ve tedavi sonlandırılmış olur.

Eksik dişlerin yerine yapılanimplant ameliyatı, bir nevi yapay diş ameliyatı olarak da nitelendirilebilir. Çünkü eksik dişlerin yerine yerleştirilen vidalar, dişlerin yaptığı çiğneme görevini yerine getirebilecek bir yapıya sahiptir. Dişlerin herhangi bir sebepten dolayı kaybedilmesi ile boş kalan alana vida yerleştirilmesi ile uygulanan bu yöntem için çene kemiğinin implantı destekleyecek yapıda olması gerekir. Bunun yanı sıra diş etlerinin de sağlıklı bir yapıda olmalıdır. Çene kemiğinin implantı desteklemediği durumlarda ise Ataşehir diş merkezimizde yapılan kemik cerrahisi uygulamasından sonra implant tedavisine geçilir. Hemen herkes için yapılabilen bu tedavi yöntemi yalnızca çok genç yaştaki hastalara uygulanmaz. Çünkü gençlerde kemik gelişimi henüz tamamlanmadığı için diş yapısı implant tedavisini kaldıracak yapıda değildir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)