Genital Estetik

Yazar Mehmet Gül • 25 Aralık 2018 • Yorumlar:

Genital estetik, kadınlarda genital bölgedeki şekil bozuklukları, dış görünümü beğenmeme, cinsellikle ilgili şikayetler ve benzeri durumlarda yapılan uygulamaları ve ameliyatları içerir. Genital estetik ameliyatları, özellikle son yıllarda hastalar tarafından daha çok talep edilen, hekimler tarafından da daha çok uygulanan operasyonlar olmuştur. Kendi cinsel organını estetik bulmayan, yaşadığı cinsel ilişkiden zevk almayan, cinsel yönden tabuları bulunan kadınlar bu şikayetlerden dolayı zamanla cinselliği yaşamaktan geri kalırlar. Kadınların kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissetmek istemeleri, genital estetik ameliyatı ve uygulamalarına yönelmelerini son zamanlarda hızla artırmıştır.

İnternet kullanımının yaygınlaşması, dergi- magazinlerde normal genital yapılardan bahsedilmesi, spor kulüplerinde, ağdacılarda kadınların genital organlarını göstermesi, cinsel açıdan daha çok güvende hissetme, dar pantolon giyebilme, bisiklet veya ata binerken rahat etme istekleri bu ameliyatların artma nedenleridir. Bu ameliyatları, kadınların %75’i internetten, %25’i arkadaşlarından öğrenmektedir.

Genital estetik ameliyat ve uygulamaları nelerdir?

❖ Vajinoplasti (Vajina Daraltma)

❖ Labioplasti (Dış ve İç Dudak Estetiği)

❖ Klitoral Hudoplasti ve Frenuloplasti (Klitoris Üzeri Katlantıları Düzeltme)

❖ Himenoplasti (Kızlık Zarı Dikimi)

❖ Perinoplasti

❖ Puboplasti (Pubis Tepesi Estetiği- Venüs Estetiği)

❖ G noktası Büyütme (G Spot Augmentasyon)

❖ Genital Bölge Beyazlatma (Lazerle Genital Bölge Renk Açma)

❖ Lazerle Vajinal Rejuvenasyon (Lazerle Vajina Yenileme ve Sıkılaştırma)

❖ Lazerle Genital Bölge Sıkılaştırma

❖ Radyofrekans ile Vajina Yenileme

❖ Radyofrekans ile Dış Genital Bölge Yenileme

❖ Büyük Dudaklara Dolgu (Labia Majora Enjeksiyonları)

❖ Lazerle Vajinal Rugasyon (Lazerle Vajina İçi Cilt Katlantısı Oluşturma)

Genital estetik hangi durumlarda yapılır?

• Doğum sonrası vajinada oluşan kalıcı esneme ve genişlemelerde; cinsel memnuniyette azalma veya ilişkide vajinada rahatsız edici ses oluşması

• Doğuştan veya sonradan oluşan küçük (iç) dudaklarda asimetrisi olması (birinin uzun veya büyük olması)

• Genital bölgede renk asimetrisi olması

• Zorlu doğumlarda vajina dışına uygulanan kesi (epizyotomi) veya yırtıklar nedeniyle oluşan ve görüntü olarak veya ilişkide rahatsızlık veren skar dokusu olması

• Yaşın ilerlemesi ile dış genital bölgede incelmeler, sarkmalar olması

• İdrar kesesi ve kalın bağırsağın son bölümümün vajene doğru sarkması

Bu ameliyatlar tıbbi olarak gerekli değildir, güvenlik ve etkinlikleri de yeterince kanıtlanmamıştır. Bu tür ameliyatlar, rutin ve kabul edilmiş cerrahi prosedürler değildir. Öncelikle hastaların neden bu ameliyatı istedikleri sorulmalı, daha sonrasında da enfeksiyon, his değişmeleri, disparoni, adezyonlar ve skar oluşma riskleri açısından hastalar bilgilendirilmelidirler. Uzun dönemli tatmin, güvenlik ve komplikasyon oranları hakkında elde yeterince çalışma bulunmamaktadır. Konjenital durumlar, kronik irritasyon, androjen hormonu fazlalığına bağlı olarak gelişen labial hipertrofi veya labial asimetride ise tıbbi endikasyon vardır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Mehmet Gül Kadın Hastalıkları Ve Doğum Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)