Göz Seğirmesinin Sebepleri Nelerdir?
Yazar M.Hakan Eren • 31 Mart 2023 • Yorumlar:
Stres
Her kişi strese farklı tepki vermektedir. Göz seyirmesi de bu tepkilerden birisi olarak bilinir. Stres, göz yorgunluğu ile alakalı ise göz seyirmesinin stres kaynaklı olması muhtemeldir. Bu şekilde ki stres faktörlerinden uzak durarak, göz seyirmesinin önüne geçebilirsiniz.
Yorgunluk
Uykusuzluk ve yorgunluk da göz seyirmesi sebeplerinden biridir. Uykunuzu yeterince alıp, yorucu işlerden bir süre uzaklaşarak göz seyirmesini önleyebilirsiniz.
D Vitamini Eksikliği
D vitamini, kalsiyum emilimine yardımcı olarak kaslarınızın rahatlamasında önemli rol oynar. D vitamini yetersizliğinde kalsiyum emilimi azalacağından dolayı gözlerinizde seyirmeye yol açabilir. Göz seyirmeni nedeni D vitamini eksikliği ise doktorunuzun vereceği yardımcı ilaçlar ile göz seyirmesini önleyebilirsiniz.
Alerji
Toz, polen vb. alerjiler de göz seyirmesi ile ilgili olabilir. Gözlerin ovulması histamin üretir ve histamin göz seyirmesinin bilinen nedenlerinden biridir. Göz seyirmesinin nedeni alerjiden kaynaklanıyor ise doktorunuzun yardımıyla kolayca önlenebilmektedir.
Kafein ve Alkol
Aşırı kafein ve alkol kullanımının göz seyirmesini tetikleyebileceği uzmanlar tarafından gözlemlenmiştir. Çözüm olarak aşırı alkol ve kafein tüketiminden uzak durabilirsiniz.
B12 Vitamini Eksikliği
B12 vitamini eksikliğinde göz seyirmesi yaşayabilirsiniz. Dahiliye ( İç Hastalıklar ) doktoruna başvurup vitamin testi yaptırarak B12 eksikliğinizin olup olmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz. B12 eksikliğiniz var ise doktorunuzun tavsiye edeceği B12 ilaçlarını kullanarak göz seyirmesini önleyebilirsiniz.
Göz Kapağı veya Kornea İltihabı
Bakterilerin aşırı çoğalması sonucu göz kapağınızda iltihaplanma oluşur, bu duruma blefarit adı verilir. Göz kapağınızın yağ bezlerince tıkanması ve alerji gibi hastalıklar blefarite sebep olabilir. Blefarit göz seyirmesine sebep olabilir.
Bazal Ganglia Gibi Nörolojik Hastalıklar
Nörolojik hastalıklar göz seyirmesi sebeplerinden biridir. Bazal Ganglia, hareket kontrolü ile görevlendirilmiş beynin bölümünde oluşan bozukluktur. Bu hastalık, karbon monoksit zehirlenmesi, kafa travması, aşırı doz ilaç alımı, enfeksiyon, inme, karaciğer hastalığı ve tümörler yoluyla beynin hasar görmesinden kaynaklanır.