Gülüş Tasarımı Nedir?

Yazar Tolga Gülçiçek • 8 Ekim 2024 • Yorumlar:

Gülüş Tasarımı Neden Yapılır?

Tıp ve estetik alanında yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte yaygınlık gösteren gülüş tasarımı nedir? Sağlıksız ağız görüntüsü olan kişilere, gülüşlerini daha estetik hale getirmesi amacıyla uygulanan birkaç işlem ve prosedürden oluşan estetik uygulamasıdır.

Gülüş tasarımı estetiği, diş beyazlatma işlemlerinin yetersiz kaldığı, dişlerde oluşan kırıklar ve lekeler sebebi ile gülüşlerini saklamak zorunda olan kişiler rahatlıkla gülümseyebilmek için bu uygulamayı yaptırmak isteyebilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Diş bozuklukları ve çeşitli diş problemleri yüzünden gülüşlerini saklamak zorunda kalanların uyguladığı gülüş tasarımı nasıl yapılır? Estetik gülüş tasarımı uygulaması başvuran hastaya yapılmadan önce, hastanın ağız içi, çene yapısı, dişleri ve gerekli tüm fotoğrafları çekilir. Daha sonra hangi müdahalenin uygulanacağına karar vermek çekilen fotoğraflar ve videoların yanı sıra, diş ölçüsü alınır. Uygulamanın ilk aşamasında dişlerde gerekli olan çekim işlemleri yapılır ve çürükler temizlenir. Daha sonra diş etlerinde bulunan sorunlar için implant ve çeşitli cerrahi müdahaleler yapılır.

Yapılan işlemler sonucunda hasta için oluşturulması istenen dişlerin üretimine başlanır. Gülüş tasarımı için diş hekimlerince uygulanan bir dizi işlem sonucunda hasta için en uygun gülüş tasarımı yaklaşık 1 hafta veya 10 gün içinde hazırlanır ve işlem tamamlanır.

Gülüş Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Estetik gülüş tasarımı birçok diş tedavisini içinde barındırır. Gülüş tasarımı diş müdahaleleri olarak uygulanan tedaviler şu şekilde sıralanabilir:

·         Pembe Estetik

·         Lamina Porselen İşlemi

·         Porselen Dolgu İşlemi

·         Kompozit Lamina

·         Kron Kaplama

·         Ortodonti Tedavisi

·         Şeffaf Plak veya Şeffaf Diş Teli

·         İmplant

·         Diş Beyazlatma İşlemi

Bonding Nedir? Nasıl Yapılır?

Bonding uygulaması, dişlerinin yapısından ya da şekil bozukluğundan memnun olmayan kişilerde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Adeziv sistem de denilen bu uygulama ile diş kusurlarını büyük oranda gidererek kişilere istedikleri dişleri sunuyoruz.

Dişlerinin renginden, şeklinden, boyutundan memnun olmayan kısacası estetik olarak beğenmeyen kişilere bu uygulamayı yapıyoruz. Temelde diş yüzeyine yapılan ilaveler gibi düşünmek mümkündür. Bu yöntemde en az diş kaybı ile en estetik görünüm amaçlanmaktadır.

Bonding Uygulaması

Bonding işlemi estetik diş hekimliğin olmazsa olmazı olan adezivler ile yapılır. Diş yüzeyine cilalama yapıldıktan sonra adezyon tekniği ile diş yapısına yakın özellikteki maddeler yapıştırılır. Bu işlem yaklaşık bir saat süren bir işlemdir.

İşlem sırasında kaliteli malzeme kullanımı ve uzman hekim tarafından uygulanması sayesinde kullanım ömrü oldukça uzun olacaktır. bu işlem bizim kliniğimiz gibi yetkili ve uzman kişiler tarafından yapılırsa 5-10 sene boyunca sorunsuzca kullanılacaktır.

Bonding işlemine hastalar beyaz dolgulardan aşinadır. Kompozit dolgular, estetik diş kaplaması, empress porselenler gibi işlemlerde de aynı malzeme kullanılmaktadır.

Bonding nedir nasıl yapılır sorularına cevap verdikten sonra hastalarımız tarafından en çok yöneltilen sorulara cevap verelim.

Bonding Sonrası Dişlerde Renk Değişimi

Bonding uygulaması esnasında diş beyazlatma istenmediyse dişlerin doğal rengine uygun olarak işlem yapılır. Peki kullandıkça renk değişimine uğrar mı diye merak ediyorsanız, sorunun cevabı oldukça basit. Bu yöntemde kullanılan malzeme dişin yapısına oldukça yakın olduğu için, zamanla dişler ne kadar sararıyorsa adezivler de o kadar sararacaktır.

Dişler işleme hazırlanırken cilalandığı için dişlerde beyazlatma da fark edilecektir. Bu esnada dişteki pürüzler giderildiği için leke tutması da daha zordur.

Bonding Kimlere Uygulanabilir?

Bu uygulama her yaş grubundan, herkese uygulanabilmektedir. Gençler, yaşlılar, yetişkinler bu uygulamayı yaptırabilir. Çocuklarda da uygulanmasında sakınca yoktur. Ancak çocuklarda diş gelişiminin tamamlanmış olmasına dikkat edilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)