Hemoroid ve Kıl Dönmesi Hastalıklarında Neo Lazer Tedavisi

Yazar İlker SönmezGenel Cerrah • 31 Temmuz 2019 • Yorumlar:

Hemoroid hastalığı günümüz dünyasında ortaya çıkan beslenme alışkanlıkları ile giderek daha çok kişinin şikayet ettiği bir hastalık haline gelmektedir. Hastalığın yerleşim bölgesi ve klasik tedavi yöntemlerinin ağrılı olması nedeniyle çoğu kişi bu rahatsızlığı için doktora başvurmaktan çekinmektedir.

Lazer teknolojileri ile artık herhangi bir kesi yapılmadan , dikiş atılmasına gerek olmadan hemoroid ve kıl dönmesi hastalıklar tedavi edilebiliyor.

Bu uygulamalarda kullanılan fiberoptik mikro lazerler ile hemoroidi oluşturan damarsal yapılar noktasal olarak hedeflenerek ortadan kaldırılabiliyor. Bu işlem esnasında çevresel dokulara hasar verilmediği için ağrı oluşumu tetiklenmiyor. Aynı şekilde kıl dönmesi hastalarında da cilt altına yapılan müdahale ile hastalıklı alanın çevreye zarar vermeden temizlenmesi ve kapatılması mümkün olabiliyor.

Neo lazer işlemleri sedasyon denen yüzeyel anestezi altında yapılmaktadır.

İster lazer işlemleri , ister normal cerrahi işlemler olsun her türlü girişimin tam donanımlı hastane şartlarında yapılması gereklidir.

Neo Lazer hemoroid ve kıl dönmesi tedavileri sonrasında hastanın günlük hayatına dönmesinde bir engel oluşmamaktadır. İşlen bölgesinde oluşan hafif bir yanma hissi dışında bir ağrı oluşmamaktadır. Hastalar aynı gün banyo yapabilir , tuvalet ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilir. Herhangi bir pansuman ihtiyacı yoktur.

Neo lazer tedavisi her hastaya uygulanabilmektedir. Ancak bazı ileri vakalarda tam iyileşmenin oluşması birkaç seans gerektirebilmektedir. Bu gibi vakalarla karşılaşıldığında hastaların detaylı olarak bilgilendirilmesi ve hasta beklentilerinin doğru oluşturulması , tedavinin doğru yapılması kadar önemli bir basamaktır.  

Hasta - hekim ilişkisinin yakın ve samimi olması da önemlidir.

Neo Lazer tedavisi hemoroid ve kıl dönmesi hastalıklarının yanı sıra anal fissür (makat çatlağı) , anal fistül (makatın akıntılı yaraları) , anal kondilom (makat siğilleri) tedavisinde de uygulanmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)